Η τιμή του Bitcoin έπεσε από πάνω από τα 30.000 δολάρια σε ένα νέο τοπικό χαμηλό των 29.032 δολαρίων σήμερα το πρωί. Η αρχική πτώση της τιμής κατά 3,5% συνέβη μέσα σε μόλις 20 λεπτά.

Ενώ η πώληση δεν φαίνεται να έχει κάποιο θεμελιώδη λόγο, δύο παράγοντες έρχονται σήμερα στο προσκήνιο για την ξαφνική πτώση της τιμής. Αυτοί είναι μια μαζική πώληση 16.000 Bitcoin (BTC) αξίας περίπου 467 εκατομμυρίων δολαρίων στο Binance και ο επακόλουθος καταιγισμός ρευστοποιήσεων.

Οι λόγοι για την πτώση του Bitcoin

Ο αναλυτής @52Skew μοιράστηκε πιθανότατα το αρχικό έναυσμα για την ξαφνική πτώση της τιμής του Bitcoin μέσω Twitter. Ο έμπορος αποκάλυψε ότι 16.000 Bitcoin πουλήθηκαν από το Binance spot στην τιμή της αγοράς, ενώ “αρκετά τυπικές” ποσότητες πουλήθηκαν σε άλλα ανταλλακτήρια spot. “Ενδιαφέρον ξεπούλημα εδώ”, παρατήρησε ο αναλυτής αναφερόμενος σε πιθανή δραστηριότητα των φαλαινών.

Σημείωσε επίσης ότι υπήρχαν κάποια σήματα πριν από το selloff, με μεγάλες πωλήσεις spot & market makers να ξεπουλάνε την τιμή. Ο ίδιος εικάζει περαιτέρω:

“Είτε ένα νέο τοπικό χαμηλό εδώ, αν κρατηθούν τα $29K & δεν πέσει αργότερα FUD. Ωστόσο, 16K BTC είναι ένα ασυνήθιστο μέγεθος που πωλείται στην αγορά αποκλειστικά από το Binance spot. Συνήθως αυτού του είδους η πώληση συμβαίνει πριν βγουν κακές ειδήσεις. Εάν ένα γεγονός που δεν είναι τίποτα burger- θα μπορούσε να δει ένα ωμέγα short squeeze”.

Οι δείκτες που θα πρέπει να προσέχουν οι επενδυτές, σύμφωνα με τον @52Skew, είναι η αρνητική χρηματοδότηση “σε όλο το φάσμα”, το ανοιχτό ενδιαφέρον, το οποίο υποδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον για σορτς, και ένας αυξημένος όγκος αγοράς spot.

Μετά το τεράστιο ξεπούλημα, σημειώθηκε η λεγόμενη συμπίεση των long στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass, ρευστοποιήθηκαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin αξίας άνω των 181 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό σηματοδοτεί το υψηλότερο ποσό ρευστοποιήσεων long από τις 9 Μαρτίου και τις 23 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Στις 9 Μαρτίου, το Bitcoin έπεσε από πάνω από τα 21.700 δολάρια κάτω από τα 20.000 δολάρια ως αποτέλεσμα της συμπίεσης long (248,8 εκατομμύρια δολάρια), αλλά το BTC ανέκαμψε πάνω από τα 22.000 δολάρια μέσα σε μόλις δύο ημέρες. Στις 23 Μαρτίου, ως αποτέλεσμα της μακράς συμπίεσης (183,7 εκατομμύρια δολάρια), το Bitcoin έπεσε από τα 28.300 δολάρια σε λίγο κάτω από τα 27.000 δολάρια και η αγορά χρειάστηκε μόνο μία ημέρα για να ανακτήσει το σύνολο των απωλειών.

Ο αναλυτής @DaanCrypto δηλώνει ότι αυτό το ντάμπινγκ ήταν απαραίτητο, για να ξεπλύνει όλες τις υπερβολικά μοχλευμένες θέσεις long σε BTC, ETH και άλλα altcoins. “Τα ποσοστά χρηματοδότησης φαίνεται να έχουν ήδη ως επί το πλείστον επανακαθοριστεί”, καταλήγει ο αναλυτής.

Ο Michaël van de Poppe, ιδρυτής της Eight Global, συμφωνεί. “Πρόκειται απλώς για έναν καταρράκτη ρευστοποιήσεων”, γράφει ο αναλυτής, ο οποίος συμβουλεύει περαιτέρω:

“Θα πρέπει να μπείτε σε #altcoins και θέσεις; Λοιπόν, αυτή η μείωση είναι η ευκαιρία σας. Το Bitcoin διορθώνει, ο καταρράκτης ρευστότητας που λαμβάνεται στα altcoins και τα βαθιά wicks παρέχουν σημαντικές ευκαιρίες. Τίποτα σημαντικό δεν έχει αλλάξει, απλώς μια διόρθωση”.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Bitcoin διαπραγματευόταν σε ένα βασικό επίπεδο στήριξης, αλλάζοντας χέρια για 29.166 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από metodshop / PixabayΣύγκρουση Bitcoin

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη