Η DZ Bank – η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα βάσει ενεργητικού – είναι έτοιμη να προσφέρει υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων και Bitcoin.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και ο πάροχος υπηρεσιών θεματοφυλακής που εποπτεύεται από το BaFin- έχει ενώσει τις δυνάμεις του με την ελβετική εταιρεία Metaco και την πλατφόρμα ενορχήστρωσης Harmonize για την επερχόμενη προσφορά ψηφιακών νομισμάτων στους θεσμικούς πελάτες του.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου, το Harmonize έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει ένα ευέλικτο πλαίσιο διακυβέρνησης και διαθέτει προσαρμόσιμους ελέγχους κινδύνου και συμμόρφωσης “με πλήρη διαχωρισμό πολλαπλών επιχειρηματικών μονάδων και πελατών, που εγγυάται την απομόνωση πολιτικών, χρηστών, λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων”.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο Nils Christopeit, Lead Solution Design Digital Custody της DZ Bank, δήλωσε “Όσον αφορά την ασφάλεια, την επεκτασιμότητα και τις μελλοντικές απαιτήσεις της πρωτοβουλίας μας για τη φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για θεσμικούς πελάτες, ξεκινώντας με κρυπτογραφημένους τίτλους σύμφωνα με το γερμανικό eWpG, η Metaco Harmonize αποδείχθηκε ότι είναι μια ισχυρή λύση που είναι κατάλληλη για το σκοπό της και μπορεί να υποστηρίξει το προβλεπόμενο μοντέλο λειτουργίας μας.”

DZ τράπεζα εισέρχεται στην επιχείρηση κρυπτονομισμάτων

Ο Christopeit πρόσθεσε ότι η πλατφόρμα επιλέχθηκε από την DZ Bank μέσω μιας εκτεταμένης διαδικασίας απόδειξης της εφαρμογής και επιμέλειας και ότι έχει αποδειχθεί ότι είναι μια ισχυρή λύση για τον δανειστή.

Για τους μη μυημένους, η DZ Bank τυγχάνει να είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεματοφύλακες της Γερμανίας, με 297 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό θεματοφυλακή στο τέλος του 2022.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Metaco συνεργάζεται με έναν εξέχοντα γερμανικό φορέα. Στην πραγματικότητα, ο πάροχος υπηρεσιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συνεργάστηκε με την DekaBank, με έδρα τη Φρανκφούρτη, για να ξεκινήσει μια πλατφόρμα tokenization με βάση την αλυσίδα μπλοκ τον περασμένο μήνα.

Η Citibank και η Societe Generale είναι μερικά από τα άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έχουν συνεργαστεί με τη Metaco κατά το προηγούμενο έτος για να παρέχουν στους θεσμικούς πελάτες τους πρόσβαση σε προσφορές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Προτεινόμενη εικόνα από: Maheshkumar Painam HF / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη