Παρόλο που η νομική μάχη μεταξύ της Ripple και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) δεν έφτασε χθες σε δίκη, η Ripple, το XRP και ολόκληρη η βιομηχανία κρυπτογράφησης κέρδισαν μια σημαντική νίκη στον αγώνα τους κατά της αμερικανικής υπηρεσίας χάρη στον δικηγόρο John E. Deaton.

Κατά τη χθεσινή ακρόαση της έφεσης στην υπόθεση SEC κατά LBRY, η αμερικανική υπηρεσία ζήτησε επιβεβαίωση από τον δικαστή του περιφερειακού δικαστηρίου του Νιου Χαμσάιρ ότι τα κρυπτογραφικά tokens μπορούν να είναι κινητές αξίες per se. Στην απόφασή του τον Νοέμβριο, ο δικαστής εξέδωσε μια ευρεία, αόριστη προσωρινή διαταγή κατά της πώλησης του κουπονιού LBRY από την LBRY.

Από την απόφαση αυτή, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ συμπέρανε ότι το ίδιο το token ήταν τίτλος, γεγονός που θα έθετε και την πώλησή του στη δευτερογενή αγορά στη δικαιοδοσία της SEC.

Αυτό θα ήταν καταστροφικό όχι μόνο για τις πωλήσεις του XRP στη δευτερογενή αγορά, αλλά και για όλα τα κρυπτονομίσματα, με εξαίρεση το Bitcoin, το οποίο έχει ήδη κηρυχθεί μη αξιόγραφο από την SEC.

Γιατί είναι σημαντικό για την Ripple

Σε ένα πρόσφατο βίντεο για το Crypto Law TV, ο Deaton – ο οποίος εκπροσωπεί επίσης 75.000 κατόχους XRP στην υπόθεση SEC κατά Ripple – ανέφερε τι συνέβη στην αίθουσα του δικαστηρίου.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι η SEC θέλει να έχει στη διάθεσή της τις μέγιστες δυνατές επιλογές δίωξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αναμειχθήκαμε”, είπε, αναφέροντας περαιτέρω ότι ο δικαστής έκανε εξαιρετική δουλειά. “Ουσιαστικά κοίταξε την SEC και είπε ότι συμφωνείτε μαζί του […] Όλοι το οραματίστηκαν αυτό […] Συμφωνείτε με τον Deaton;”

Αυτό έδειξε ότι ο δικαστής ήταν πρόθυμος να θέσει σε προοπτική την απόφασή του της 07ης Νοεμβρίου 2022. Εκείνη τη στιγμή, χαρακτήρισε κάθε πώληση του κουπονιού LBC σε διάστημα έξι ετών ως επενδυτική σύμβαση, χωρίς να εξετάσει περαιτέρω τη φύση των συναλλαγών.

Αυτό άνοιξε μια πόρτα για την SEC να προχωρήσει πιο κοντά στον στόχο της να αποκτήσει νομιμότητα μέσω μιας απόφασης για να αποκτήσει επίσης δικαιοδοσία ρυθμιστικής εποπτείας επί της δευτερογενούς αγοράς. Χθες, ωστόσο, ο δικαστής διευκρίνισε ότι η απόφαση είχε παρερμηνευθεί από την SEC.

Ο δικαστής είπε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να δεσμευτεί σε κάτι και περιέγραψε δύο παραδείγματα. Επίσης, ο δικαστής εξήγησε ένα παράδειγμα στο οποίο η LBRY πούλησε το κουπόνι LBC σε μια επενδυτική λέσχη που το κράτησε σε ψυκτική αποθήκη – μια άμεση πώληση.

Ο δικαστής είπε ότι θεωρεί ότι πρόκειται για προσφορά μη καταχωρημένου τίτλου και η SEC συμφώνησε. Το δεύτερο παράδειγμα που έδωσε αφορούσε τη δευτερογενή αγορά. Ο Deaton ανέφερε: “Ο κ. Deaton ανέφερε ότι η δευτερογενής αγορά δεν είναι η μόνη που μπορεί να γίνει:

Και τότε ο δικαστής είπε, αλλά αν η Flipside το πουλήσει σε κάποιον άλλο στη δευτερογενή αγορά, ανεξάρτητα από την LBRY, τότε θα πρέπει να συμφωνήσετε ότι η εντολή μου δεν ισχύει για αυτό το σενάριο. Και αυτή είναι η νίκη που κερδίσαμε. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έπρεπε να το παραδεχτεί αυτό σε πραγματικό χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δικαστής στράφηκε στη συνέχεια προς τον Deaton και του είπε: “Συνήγορε των προσφευγόντων, θέλω να καταστήσω σαφές ότι η διαταγή μου δεν ισχύει για τις πωλήσεις στη δευτερογενή αγορά.”

Η κατώτατη γραμμή

Ο δικαστής είπε επίσης ότι θα διευκρινίσει στην τελική προσφυγή ότι δεν αποφασίζει για τη δευτερογενή αγορά. Η SEC έχει παραδεχτεί ανοιχτά στο δικαστήριο ότι δεν θεωρεί ότι οι πωλήσεις στη δευτερογενή αγορά αποτελούν κινητές αξίες. Πρόκειται για μια μεγάλη μερική νίκη για ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης, αλλά και για την Ripple, όπως σχολίασε περαιτέρω ο Deaton:

Η σημερινή ακρόαση, αν πιστεύετε ότι θα λάβουμε σύντομα κανονισμούς από το Κογκρέσο, τότε η απόφαση είναι άσχετη, διότι το Κογκρέσο θα μας δώσει σαφήνεια. Αλλά αν δεν πάρουμε σαφήνεια από το Κογκρέσο, τότε αυτή η ακρόαση ήταν εξαιρετικά σημαντική.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του XRP ήταν στα 0,3955 δολάρια, σημειώνοντας πτώση 3,8% τις τελευταίες 24 ώρες.

Προτεινόμενη εικόνα από: Tingey Injury Law Firm / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη