Σε αυτόν τον οδηγό θα απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP): 

 1. Τι είναι το Ripple (XRP);
 2. Ποιες είναι οι XRP προβλέψεις 2023; 
 3. Πώς να κάνετε αγορά Ripple στην Ελλάδα; 

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Ripple; 

Η Ripple είναι μια αμερικανική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 και στοχεύει στο να φέρει επανάσταση στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα με το token XRP της ως «νόμισμα γέφυρας» για διεθνή εμβάσματα. Είναι σημαντικό να πούμε ότι το Ripple δεν είναι το ίδιο με το κρυπτονόμισμα XRP. 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν παλαιότερα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το XRP ονομαζόταν και Ripple στο παρελθόν. Ωστόσο, από την πρωτοβουλία XRP το 2018, η εταιρεία Ripple Labs Inc. δίνει μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι το κρυπτονόμισμα ονομάζεται XRP και όχι Ripple. Δεδομένου ότι δεν το γνωρίζουν όλοι αυτό, τα ονόματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται συχνά εσφαλμένα. 

Η Ripple ως εταιρεία δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι το token XRP δεν είναι προϊόν της εταιρείας Ripple, αλλά ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από μια ευρεία κοινότητα προγραμματιστών και χρησιμοποιείται από την εταιρεία. 

Στόχος της Ripple είναι να παρέχει ένα φθηνότερο, ταχύτερο και ασφαλέστερο σύστημα πληρωμών για τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα. Επομένως, η Ripple βρίσκεται σε άμεσο ανταγωνισμό με τον σημερινό ηγέτη της αγοράς, το SWIFT, η οποία θέτει τα τρέχοντα πρότυπα για τη μεταφορά νομισμάτων fiat πέρα ​​από τα εθνικά σύνορα.  

Ενώ το Bitcoin έχει σχεδιαστεί ως μια μέθοδος πληρωμής peer-to-peer που στοχεύει να εκτοπίσει τους μεσάζοντες και τις τράπεζες, η Ripple θέλει να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Η εταιρεία θέλει να αξιοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή των παγκόσμιων τραπεζών και να δώσει νέα πνοή στη βιομηχανία μέσω της τεχνολογίας blockchain. 

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Ripple

Η ιστορία πίσω από το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP)

Οι απαρχές του Ripple εντοπίζονται ήδη στο 2004, όταν ο Ryan Fugger ίδρυσε το “Ripple Pay” για να παρέχει στην διαδικτυακή κοινότητα μια ασφαλή επιλογή πληρωμής μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου. Ωστόσο, η Ripple εκείνη την εποχή είχε ελάχιστη σχέση με την τεχνολογία ledger της Ripple σήμερα.  

Μόλις το 2012, όταν ιδρύθηκε η OpenCoin Inc. από τους Chris Larsen και Jed McCaleb, το σημερινό όραμα Ripple πήρε σάρκα και οστά. Αναπτύχθηκε ένα νέο πρωτόκολλο πληρωμής που ονομάζεται “Ripple Transaction Protocol (RTXP)”. Αυτό αποτελεί τη βάση για το σημερινό πρωτόκολλο distributed ledger της Ripple – που ονομάζεται επίσης XRP Ledger.  

Τον Σεπτέμβριο του 2013, η OpenCoin Inc. άλλαξε το όνομά της σε Ripple Labs Inc. και κυκλοφόρησε τον πηγαίο κώδικα του δικτύου peer-to-peer ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Εκείνη την εποχή, η Ripple Labs άρχισε επίσης να προωθεί τη χρήση των τεχνολογιών Ripple σε χρηματοπιστωτικά και τραπεζικά ιδρύματα.  

Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Ripple είναι ο Brad Garlinghouse, ο οποίος εντάχθηκε στη Ripple ως Διευθύνων Σύμβουλος (COO) το 2015 και διορίστηκε Διευθύνων Σύμβουλος την επόμενη χρονιά. 

Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse
Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse | Εικόνα από: Επίσημο κιτ τύπου

Τιείναιτο Ripple’s On-Demand Liquidity (ODL)?

Η τεχνολογία On-Demand Liquidity (ODL) της Ripple χρησιμοποιεί το token XRP και είναι το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας. Η τεχνολογία στοχεύει να φέρει επανάσταση στο πρόβλημα της μεταφοράς χρημάτων μεταξύ των εθνικών συνόρων παγκοσμίως. Εδώ είναι το πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή:  

Η ρευστότητα είναι συχνά πολύ χαμηλή για τις διεθνείς πληρωμές, καθώς οι ανταλλαγές διαφορετικών νομισμάτων fiat υπόκεινται σε διακυμάνσεις τιμών. Αυτό υπονομεύει τη σταθερότητα μιας συναλλαγής.  

Οι τράπεζες που συμμετέχουν σε μια διεθνή συναλλαγή πρέπει επομένως να διατηρούν λογαριασμούς nostro στο άλλο νόμισμα. Ωστόσο, η διατήρηση αυτών των λογαριασμών είναι πολύ ακριβή, καθώς πρόκειται για «νεκρό κεφάλαιο».  

Ως εκ τούτου, μόνο λίγες τράπεζες παγκοσμίως μπορούν να αντέξουν οικονομικά να διατηρούν λογαριασμούς nostro για όλα τα διεθνή νομίσματα. Οι μικρότερες και μεσαίες τράπεζες προτιμούν να πληρώνουν υψηλές προμήθειες σε παρόχους ρευστότητας (μεγάλες τράπεζες) αντί να διατηρούν οι ίδιες λογαριασμούς nostro.  

Η On-Demand Liquidity (ODL) προσφέρει μια λύση σε αυτό, στοχεύοντας ιδιαίτερα τις μικρότερες και μεσαίες τράπεζες που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς nostro. Το XRP αντικαθιστά το πλήθος των λογαριασμών nostro ως «νόμισμα γέφυρας», καθώς το εθνικό νόμισμα χρειάζεται μόνο να ανταλλάσσεται με XRP. 

Τι είναι το ODL από το Ripple
Η χρησιμότητα του XRP για την ODL εξηγείται

Οι τράπεζες χρειάζεται μόνο να διατηρούν ρευστότητα σε XRP, αντί για εκατοντάδες διαφορετικά νομίσματα. Πιλοτικά προγράμματα έχουν δείξει ότι οι τράπεζες μπορούν να εξοικονομήσουν μεταξύ 40% και 70% του κόστους τους όταν χρησιμοποιούν ODL. Επιπλέον, οι διασυνοριακές συναλλαγές πραγματοποιούνται εντός λίγων δευτερολέπτων αντί για 3 έως 5 ημέρες.  

Προσφέρει η Ripple λύσεις χωρίς το κρυπτονόμισμα XRP;

Ναι, η Ripple προσφέρει επίσης τεχνικές λύσεις για τράπεζες και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που δεν βασίζονται στο token XRP ως νόμισμα γέφυρας. Η τεχνολογία ονομάζεται RippleNet και προωθείται από την εταιρεία ως τεχνολογία βασισμένη σε νομίσματα fiat και ως προϊόν αρχικού σταδίου.  

Αυτό σημαίνει ότι η Ripple εικάζει ότι οι πελάτες της RippleNet θα στραφούν τελικά στο ODL εάν θέλουν να απολαύσουν όλα τα οφέλη των τεχνολογιών της Ripple. Επομένως, το RippleNet είναι μια τεχνολογία αρχικού σταδίου για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών – τουλάχιστον αυτή είναι η στρατηγική της Ripple.  

Ποιοι είναι οι πιο αξιόλογοι συνεργάτες για το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP); 

 Είναι αξιοσημείωτο ότι η Ripple έχει σημαντικά περισσότερους πελάτες για το RippleNet που βασίζεται σε fiat παρά για τη ρευστότητα κατ’ απαίτηση (ODL). Εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, η Ripple δημοσίευε στοιχεία σχετικά με το πόσους πελάτες έχει συνολικά η εταιρεία πολύ σπάνια  – χωρισμένους σε RippleNet και ODL. 

 Ωστόσο, η εταιρεία πιστεύεται ότι έχει περισσότερους από 200 συνεργάτες RippleNet, ενώ ο αριθμός ODL είναι σε χαμηλό διψήφιο αριθμό. 

Νέοι Ripple συνεργάτες το 2022  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ripple Swell του Νοεμβρίου 2022, η Ripple ανακοίνωσε ότι “σχεδόν 40 αγορές πληρωμών είναι έτοιμες για το ODL, αντιπροσωπεύοντας το 90% των αγορών FX παγκοσμίως”. Συνολικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του CEO Brad Garlinghouse, η Ripple έχει προσθέσει περισσότερους από 19 νέους πελάτες ODL από όλο τον κόσμο το 2022.  

Επιπλέον, η Ripple ανακοίνωσε το 2022 ότι η ρευστότητα κατ’ απαίτηση (ODL) έχει εδραιωθεί παγκοσμίως σε νέες περιοχές της Αφρικής, της Αργεντινής, του Βελγίου και του Ισραήλ και ότι οι υπάρχοντες πελάτες της RippleNet που βασίζονται σε fiat στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, τη Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες μεταπήδησαν σε ODL.  

Ανάμεσα στους νέους πελάτες το 2022 ήταν οι Andean Wide, BC Remit, Cascade, Choice International, CrossPay, GCC Remit, GMT, Hai Ha, iSend, Lulumoney by Lulu Financial Holdings, Lyons Express, MoneyTrans, PMI Americas, Remitee, Right Choice Payments, Sir Money Changer, Tier Money, WTM International και MFS Africa.  

Ο τελευταίος συνεργάτης συγκεκριμένα, η MFS Africa, έχει προκαλέσει μεγάλο σάλο. Ο αφρικανικός πάροχος υπηρεσιών πληρωμών συνδέει 400 εκατομμύρια κινητά wallets σε 35 αγορές στην ήπειρο. Ο Brooks Entwistle, ανώτερος αντιπρόεδρος της παγκόσμιας επιτυχίας πελατών της Ripple, είπε για το επιτυχημένο έτος 2022:  

Με την επέκταση του ODL σε σχεδόν 40 αγορές πληρωμών σε όλο τον κόσμο, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 90% της αγοράς συναλλάγματος, η απόδειξη είναι μπροστά μας: οι επιχειρήσεις μπορούν να βασίζονται σε κρυπτονομίσματα για να παρέχουν την ταχύτητα, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και την επεκτασιμότητα που απαιτούνται για να συμπληρώσουν το πρώην fiat μας. -οικονομική υποδομή με χαμηλό κόστος.

Brooks Entwistle

Ποιες τράπεζες χρησιμοποιούν ή δοκιμάζουν το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP)?  

Όπως προειπώθηκε, οι πληροφορίες του κοινού σχετικά με τους συνεργάτες της Ripple, ειδικά στον τραπεζικό τομέα, είναι πολύ ελλιπείς και εν μέρει ξεπερασμένες. Ωστόσο, έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις πιο αξιόπιστες τράπεζες με τις οποίες συνεργάζεται η Ripple παρακάτω. 

Bank of America 

Η Bank of America, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στις ΗΠΑ από άποψη ενεργητικού και μία από τις δέκα μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, συνεργάζεται με την Ripple εδώ και πολύ καιρό. Οι φήμες για στενή συνεργασία μεταξύ της Ripple και της Bank of America ήρθαν στην επιφάνεια για πρώτη φορά το 2016.  

Ωστόσο, δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση μέχρι τον Απρίλιο του 2020, όταν η Julie Harris, Επικεφαλής του Global Banking της Bank of America επιβεβαίωσε τη συνεργασία με την Ripple σε ένα επεισόδιο του podcast “Treasury Insights”. 

 Όταν ρωτήθηκε τι θα αλλάξει στον τραπεζικό κλάδο τα επόμενα 10 χρόνια, η Harris δήλωσε: 

Δεν πρόκειται για την πλατφόρμα και τις δυνατότητές μας, αλλά για εσάς ως πελάτη, το υλικό που έχετε και την ικανότητα ενσωμάτωσης, είτε πρόκειται για πλατφόρμες και δυνατότητες που έχουμε δημιουργήσει είτε για συνεργασίες που έχουμε με τη Ripple ή το SWIFT. 

– Bank of America
PNC Bank

Η PNC Bank προσχώρησε στην Ripple το 2016 για να βελτιώσει την ταχύτητα του δικτύου της. Με 12 εκατομμύρια χρήστες, η υπηρεσία RippleNet επιτρέπει στην τράπεζα να προσφέρει γρήγορες πληρωμές. 

Siam Commercial Bank

Η Siam Commercial Bank (SCB) είναι η πρώτη τράπεζα στην Ταϊλάνδη που επέλεξε την Ripple το 2020 για να ξεκινήσει την υπηρεσία SCB Eύκολου εμβάσματος εξωτερικού. Η υπηρεσία επιτρέπει πληρωμές σε 12 χώρες. 

Santander Bank (Spain) 

Η Santander είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε 140 εκατομμύρια ιδιώτες και επιχειρηματικούς πελάτες. Η Ripple βοήθησε τη Santander να αναπτύξει την υπηρεσία One Pay FX, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να πραγματοποιούν άμεσες ή αυθημερόν διεθνείς πληρωμές χαμηλού κόστους (με βάση το RippleNet). 

Standard Chartered Bank 

Ένας άλλος τραπεζικός κολοσσός, η Standard Chartered Bank, ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την Ripple τον Σεπτέμβριο του 2016. Η συνεργασία επέτρεψε στην τράπεζα να προσφέρει πληρωμές σε πελάτες σε περισσότερες από 50 χώρες στο δίκτυό της. Ωστόσο, δεν υπάρχει ενημέρωση για τη συνεργασία εδώ και αρκετό καιρό. 

SBI Asia

Η SBI Holdings, ένας ασιατικός χρηματοοικονομικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων είναι μεταξύ των μεγαλύτερων υποστηρικτών της Ripple και του XRP. Στην πραγματικότητα, η SBI είναι επενδυτής της σειράς C και ο μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής στην Ripple Labs με 8,76%. Ο Yoshitaka Kitao, Διευθύνων Σύμβουλος της SBI, είναι ακόμη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ripple Labs και έχει πρωτοστατήσει σε πολλά έργα που βασίζονται σε XRP στο παρελθόν. 

Πόσα XRP διαθέτει η Ripple; 

Παρόλο που η Ripple τονίζει την ανεξαρτησία του XRP token, υπάρχει ένας προφανής συνδετικός κρίκος που σχετίζεται με το απόθεμα όλων των XRP που κυκλοφορούν γενικά.  

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι και τα 100 δισεκατομμύρια tokens XRP είναι “προεξορυσσόμενα”, που σημαίνει ότι δεν θα δημιουργηθούν άλλα tokens XRP. Και για μεγάλο χρονικό διάστημα, η Ripple κατείχε περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των XRP – η εταιρεία είχε περισσότερο από το 60% όλων των XRP (60 δισεκατομμύρια XRP).  

 Το ποσό αυτό γίνεται όλο και λιγότερο κάθε μήνα. Τα XPR βρίσκονται σε λογαριασμό μεσεγγύησης που εκδίδει αυτόματα 1 δισεκατομμύριο XRP κάθε μήνα. Ωστόσο, τα αχρησιμοποίητα ποσά μεταφέρονται πίσω στον λογαριασμό μεσεγγύησης στο τέλος του μήνα – συνήθως περισσότερα από τα 2/3.  

Ωστόσο, δεδομένου ότι το XRP δεν πωλείται στην πρωτογενή αγορά, αλλά “OTC – Over the Counter” δεν υπάρχει άμεση επίδραση στην τιμή του XRP, παρόλο που αυτό ήταν μύθος για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον Ιανουάριο του 2023, η Ripple είχε ακόμη στην κατοχή της 44,3 δισεκατομμύρια XRP. 

XRP προβλέψεις 2023 

XRP προβλέψεις 2023  

Η εξίσωση της νίκης για το Ripple και την τιμή του XRP είναι το 2023 είναι απλή. Εάν η Ripple καταφέρει να κερδίσει τη δίκη κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και μπει σε θέση να πείσει περισσότερες τράπεζες να χρησιμοποιήσουν τη ρευστότητα κατ’ απαίτηση, η τιμή θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα ύψη. 

Προβλέψεις XRP για το 2023: Η δικαστική υπόθεση μεταξύ της SEC και της Ripple αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2023, τουλάχιστον αυτό προβλέπει ο νομικός σύμβουλος της Ripple, Stuart Alderoty. Όταν συμβεί αυτό, η τιμή XRP θα εκτοξευθεί.  

Θα υπάρξει αντίστροφη επίδραση σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2020, όταν κατατέθηκε η αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μέσα σε μία εβδομάδα, η τιμή του XRP έπεσε κατακόρυφα κατά -72%. Η τιμή έπεσε από $0,60 σε $0,17. 

 Σε σύγκριση με το Bitcoin και το Ethereum, το XRP εξακολουθεί να είναι πολύ υποτιμημένο από τότε. Οι ταύροι XRP ίσως θέλουν να καλύψουν αυτό το έλλειμμα και θα ξεκινήσουν ένα άνευ προηγουμένου ράλι τιμών. Αυτό θα ενισχυθεί επίσης με το XRP που θα εισαχθεί ξανά στα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ, όπου το XRP είχε προηγουμένως απαγορευτεί. 

XRP προβλέψεις 2023
Εικόνα από: Geralt / Pixabay

Γεγονότα που συμβάλλουν για bullish προβλέψεις XRP 2023  

Μετά από αυτό, θα είναι επίσης συναρπαστικό να δούμε τι νέες συνεργασίες που θα ανακοινώσει η Ripple. Ήδη, στελέχη της Ripple έχουν αφήσει πολλές φορές να εννοηθεί ότι αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες είναι οι επόμενοι συνεργάτες όταν η δικαστική υπόθεση τελειώσει. 

Η Bank of America είναι ένα παράδειγμα. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ripple Swell τον Νοέμβριο του 2022 στο Λονδίνο, ο Nick Burrafato, διευθυντής πωλήσεων στο Linqto, μίλησε με τον CEO της Ripple, Brad Garlinghouse. 

Ο Burrafato ρώτησε τον Garlinghouse εάν οι αμερικανικές εταιρείες περιμένουν για να μπουν στο παιχνίδι μόλις δοθεί λύση στο θέμα της αγωγής της SEC. Ο Garlinghouse φέρεται να είπε «απολύτως» και ανέφερε συγκεκριμένα την Bank of America: 

«Η Bank of America είναι μεγάλος συνεργάτης της Ripple», φέρεται να είπε ο Garlinghouse. Επίσης, ο Burrafato επικαλέστηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ripple που δήλωσε: «Η Bank of America θα έχει μεγάλο κέρδος εάν ο διακανονισμός ολοκληρωθεί, επειδή θα έχει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της χρησιμοποιώντας το ODL και την αγορά.» 

Περισσότερες bullish προβλέψεις XRP 2023  

Αλλά δεν είναι μόνο η Bank of America που θα μπορούσε να πάρει το πράσινο φως για να χρησιμοποιήσει το token XRP μετά τη διευθέτηση της αγωγής, αλλά και άλλες τράπεζες και εταιρείες των ΗΠΑ. Στην πρώτη γραμμή θα μπορούσε να είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών στον κόσμο, η MoneyGram. 

Η Ripple είχε ήδη αγοράσει μετοχές της MoneyGram, περίπου το 10% πριν από τη μήνυση. Λόγω της αγωγής της SEC, οι δύο εταίροι έλυσαν «φιλικά» τη συνεργασία τους. Παράλληλα, συμφώνησαν να αφήσουν ανοιχτές όλες τις επιλογές για νέα συνεργασία σε «μεταγενέστερη» ημερομηνία. 

Εξαιρετικά σημαντική για την τιμή του XRP θα είναι επίσης η επανεισαγωγή σε αμερικανικά χρηματιστήρια, όπου οι συναλλαγές απαγορεύτηκαν λόγω της SEC. Ειδικότερα, η εκ νέου εισαγωγή στο Coinbase, το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, είναι πιθανό να δημιουργήσει μεγάλη αγοραστική πίεση που θα ανεβάσει την τιμή του XRP. 

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για ανοδικές προβλέψεις XRP το 2023! 

Γεγονότα που οδηγούν σε bearish XRP προβλέψεις 2023 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία – μια νίκη επί της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ – είναι ταυτόχρονα και η μεγαλύτερη απειλή για τη Ripple και την τιμή του XRP. Εάν η SEC κερδίσει, η διαφωνία μεταξύ της Ripple και της SEC θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ανώτερα δικαστήρια εάν η εταιρεία θελήσει να το συνεχίσει. 

Εάν όχι, τότε το XRP θα πρέπει να εγγραφεί ως τίτλος στην SEC. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο να εγκαταλείψει η Ripple τη γιγάντια αμερικανική αγορά και να επικεντρωθεί σε άλλες χώρες και ηπείρους. Ωστόσο, αυτή θα ήταν μια πικρή απώλεια για τον Ripple. 

 Οι κάτοχοι XRP είναι πιθανό να αντιδράσουν απογοητευμένοι και πιθανώς να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στην ιδέα της χρήσης του XRP ως νομίσματος γέφυρας για τη μεταφορά παγκόσμιων εμβασμάτων.  

Όντας ήδη δίπλα σε αξιόπιστους συνεργάτες (στις ΗΠΑ όπως η Bank of America) θα μπορούσε να αποχωρήσει και να αποστασιοποιηθεί από την Ripple. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσε να υπάρξει τεράστια πτώση τιμών. Γενικά, υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για πτωτική πρόβλεψη XRP 2023! 

XRP προβλέψεις 2023  

Όπως έχουμε περιγράψει, η μοίρα του Ripple (XRP) κρέμεται από ένα νήμα το 2023, με τη νομική μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να είναι το πολύ σημαντικό ζήτημα.  

Εάν η Ripple κερδίσει, υπάρχει τεράστιο δυναμικό ανοδικής τιμής για το XRP σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο κορυφαίο κρυπτονόμισμα το 2023. Εάν η Ripple χάσει το δικαστήριο, η τιμή του XRP θα μπορούσε να πέσει κατακόρυφα παρόλο που ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων κατευθύνεταιπρος τα πάνω.  

XRP 2023 πρόβλεψη: Η επένδυση στο κρυπτονόμισμα Ripple (XRP) το 2023 ενέχει μεγάλο ρίσκο αλλά και τρελές δυνατότητες κέρδους! 

Αγορά Ripple στην Ελλάδα 

Ενδιαφέρεστε να αγοράσετε Ripple (XRP); Έχουμε συγκεντρώσει έναν σύντομο οδηγό για εσάς εδώ. Πριν κάνετε αγορά Ripple στην Ελλάδα, πρέπει να πάρετε μια σημαντική απόφαση. Τι θέλετε; 

 • Αγορά σε κρυπτονόμισμα Ripple (XRP) στην αγορά spot. 
 • Αγορά σε κρυπτονόμισμα Ripple (XRP) ως CFD  
 • Trading me συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης XRP (ή συναλλαγές margin με μόχλευση) 

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να επενδύσετε απευθείας σε XRP ή σε ένα χρηματοοικονομικό προϊόν που βασίζεται σε XRP. Θέλετε να διατηρήσετε το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP) για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή θέλετε να κάνετε συναλλαγές με το XRP σε βραχυπρόθεσμη βάση;  

Ως αρχάριος, σας συνιστούμε να αγοράσετε XRP μέσω ενός broker κρυπτονομισμάτων χωρίς μόχλευση. Αυτός είναι ο πιο γρήγορος, ευκολότερος και ασφαλέστερος τρόπος για μια επένδυση. 

Καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η κορυφαία σύστασή μας

250+ κρυπτονομίσματα

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό (στα ελληνικά)

9.8
Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.
Πάνω από 450 κρυπτονομίσματα   
Spot trading με 0 χρέωση (maker/ taker)
Προωθητικές ενέργειες & μπόνους εγγραφής
9.0
Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

350+ κρυπτονομίσματα

spot και futures market

Χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών

8.8
Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Καλύτερος χρηματιστής CFD για συναλλαγές

2.800 διαφορετικά CFDs, 18 κρυπτονομίσματα

Χαμηλό spread σε σύγκριση

8.5

*86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD.

Ο καλύτερος Broker στην Ευρώπη

Πάνω από 80 κρυπτονομίσματα

Συγκριτικά χαμηλές χρεώσεις

8.3
Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Έτσι, δεν έχετε στην κατοχή σας πραγματικό κρυπτονόμισμα, αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από τις κινήσεις των τιμών χωρίς τον κίνδυνο της φύλαξης. Ωστόσο, η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη, καθώς απαιτεί γνώσεις και εμπειρία. Αυτό σημαίνει ότι ενέχει κινδύνους που πρέπει να αναλαμβάνουν μόνο έμπειροι έμποροι.

Τα CFD έχουν επίσης το πλεονέκτημα ότι μπορείτε να έχετε κέρδη ακόμα και με πτώση των τιμών πουλώντας το XRP short. Επιπλέον, σε σύγκριση με την αγορά XRP στην αγορά spot, τα CFD προσφέρουν τη δυνατότητα μόχλευσης. Με απλά λόγια, μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με διπλάσια, 5 φορές, 10 φορές την αξία του υπολοίπου σας.  

Εάν θέλετε να αγοράσετε Ripple (XRP) στην αγορά spot, θα πρέπει να το κάνετε σε ένα broker ή ανταλλακτήριο που έχει το χαμηλότερο δυνατό κόστος και ένα απλό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Η πρώτη μας επιλογή είναι το eToro και στις δύο περιπτώσεις. 

 Η επιλογή trading XRP με χρήση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ή margin είναι επίσης πολύ προσοδοφόρα, αλλά απαιτεί υψηλό επίπεδο γνώσεων, γι’ αυτό και αυτές οι δύο επιλογές θα πρέπει να προορίζονται για πιο προχωρημένους επενδυτές. 

Πού να κάνω αγορά Ripple (XRP) στην Ελλάδα; 

 Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων είναι τεράστια. Έτσι, υπάρχουν εκατοντάδες ανταλλακτήρια, τα οποία προσφέρουν αγορά Ripple στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι διαφορές μερικές φορές είναι τεράστιες, με σημαντικότερο χαρακτηριστικό πάντα την ασφάλεια και τη ρύθμιση στην Ελλάδα.  

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο αξιόπιστα ανταλλακτήρια για να κάνετε αρά Ripple (XRP) στην Ελλάδα για να αποφύγετε τον κίνδυνο. Εξαιτίας αυτού, δημιουργήσαμε μια κριτική για τα καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με βάση την εμπειρία μας.  

Καλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων

Η κορυφαία σύστασή μας

250+ κρυπτονομίσματα

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό (στα ελληνικά)

Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.
Πάνω από 450 κρυπτονομίσματα   
Spot trading με 0 χρέωση (maker/ taker)
Προωθητικές ενέργειες & μπόνους εγγραφής
Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

350+ κρυπτονομίσματα

spot και futures market

Χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών

Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Καλύτερος χρηματιστής CFD για συναλλαγές

2.800 διαφορετικά CFDs, 18 κρυπτονομίσματα

Χαμηλό spread σε σύγκριση

*86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD.

Ο καλύτερος Broker στην Ευρώπη

Πάνω από 80 κρυπτονομίσματα

Συγκριτικά χαμηλές χρεώσεις

Ισχύουν όροι
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Πώς να κάνετε αγορά Ripple στην Ελλάδα;  

Ως άτομο που κατοικεί στην Ελλάδα, σχεδόν όλα τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων προσφέρουν αγορά Ripple (XRP) – σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Επομένως, το κύριο ερώτημα είναι, με ποια μορφή θέλετε να επενδύσετε στο Ripple (XRP); 

 • Αγοράστε το Ripple (XRP) ως CFD  
 • Αγοράστε Ripple (XRP) στην αγορά spot 
 • Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βάσει XRP (margin trading με μόχλευση)  

Μόνο όταν έχετε την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, θα πρέπει να εγγραφείτε σε ένα ανταλλακτήριο ή έναν broker . Η συμβουλή μας: 

 • Εάν είστε αρχάριος, σας συνιστούμε να αγοράσετε Ripple (XRP) στο eToro. 
 • Εάν έχετε ήδη κάποιες προηγούμενες γνώσεις ή είστε πρόθυμοι να διαβάσετε αναλυτικότερα το θέμα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε Ripple (XRP) στην αγορά spot (Litebit). 
 • Εάν έχετε καλές γνώσεις στις συναλλαγές, οι συναλλαγές συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και margin XRP είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για εσάς (Binance). 
Καλύτερα ανταλλακτήρια XRP

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Ισχύουν όροι

Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Ισχύουν όροι

Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Ισχύουν όροι

Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Ισχύουν όροι

*86% των λογαριασμών ιδιωτών πελατών χάνουν χρήματα στις συναλλαγές τους σε CFD.

Tα καλύτερα ανταλλακτήρια για αγορά Ripple στην Ελλάδα  

Όπως περιγράφεται παραπάνω, είναι σημαντικό να βρείτε το κατάλληλο ανταλλακτήριο για την επένδυσή σας. Αφού το κάνετε αυτό, το δεύτερο πράγμα που πρέπει πάντα να ελέγχετε είναι εάν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε την πλατφόρμα ως άτομο που διαμένει στην Ελλάδα.  

Αλλά μην ανησυχείτε! Έχουμε ήδη κάνει αυτή τη δουλειά για εσάς και σας προτείνουμε μόνο πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που επιτρέπονται στην Ελλάδα.  

Τα 3 κορυφαία ανταλλακτήρια και brokers για αγορά Ripple (XRP) στην Ελλάδα είναι: 

 • eToro -Η καλύτερη επιλογή για αρχάριους.   
 • Litebit – Η καλύτερη επιλογή για μακροπρόσθεσμη επένδυση (αν δεν θέλετε να κάνετε trade).  
 • Binance – Η καλύτερη επιλογή για προχωρημένους traders 

Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να κάνετε αγορά Ripple στην Ελλάδα μπορείτε να βρείτε είτε στον οδηγό μας “Πώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα;” (Κάντε κλικ εδώ!) ή με περισσότερες λεπτομέρειες στους οδηγούς μας για τα καλύτερα ανταλλακτήρια και μεσίτες κρυπτονομισμάτων: 

FAQ για το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP) 

Τι είναι το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP);

Το κρυπτονόμισμα XRP και η εταιρεία Ripple συχνά εξισώνονται. Ωστόσο, αυτό δεν είναι σωστό. Το XRP είναι ένα κρυπτονόμισμα που βασίζεται στο πρωτόκολλο ανοιχτού κώδικα XRP Ledger. Η Ripple Labs Inc. είναι μια εταιρεία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να φέρει επανάσταση στις διασυνοριακές πληρωμές.

Ποιες είναι οι προβλέψεις XRP 2023; 

Η επένδυση στο κρυπτονόμισμα Ripple (XRP) το 2023 ενέχει μεγάλο κίνδυνο αλλά και τεράστιες δυνατότητες κέρδους. Η δικαστική υπόθεση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ είναι κρίσιμη. Εάν το Ripple κερδίσει, ορισμένες τράπεζες και πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών από τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να ποντάρουν στη Ripple και στην τεχνολογία της.

Ποιοι είναι οι πιο αξιόλογοι συνεργάτες της Ripple; 

Οι πιο αξιόλογοι συνεργάτες της Ripple είναι μεταξύ άλλων η Bank of America, η PNC Bank, η Siam Commercial Bank, η Santander Bank, η Standard Chartered Bank και η SBI Asia.

Θα χρησιμοποιήσουν οι τράπεζες το κρυπτονόμισμα Ripple (XRP); 

Υπάρχουν ήδη τράπεζες που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της Ripple. Είναι σημαντικό να διακρίνουμε εάν οι τράπεζες χρησιμοποιούν RippleNet ή ρευστότητα κατ’ απαίτηση (βάσει XRP). Αν και δεν υπάρχει επίσημη λίστα, είναι γνωστό ότι ορισμένες τράπεζες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το XRP ως νόμισμα-γέφυρα.

Προτεινόμενη εικόνα: Dmitry Demidko | Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη