Η Coil, ένας βασικός παίκτης στο οικοσύστημα XRP και μια εταιρεία που υποστηρίζεται με εκατομμύρια δολάρια από την Ripple, έκανε μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι θα σταματήσει τη λειτουργία της. H εταιρεία, με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Stefan Thomas, παρείχε μία από τις τρεις λίστες μοναδικών κόμβων (UNL) για το XRPL μαζί με την Ripple και το XRP Ledger Foundation.

Επιπλέον, η εταιρεία έλαβε ένα δισεκατομμύριο XRP από τον επενδυτικό βραχίονα Xpring της Ripple τον Αύγουστο του 2019, που αντιστοιχούσε τότε σε περίπου 260 εκατομμύρια δολάρια, για τη δημιουργία και την προώθηση περιπτώσεων χρήσης που αφορούν τη νομισματοποίηση ψηφιακού περιεχομένου στο XRP Ledger.

Ε ανοιχτή επιστολή προς την κοινότητα, ένα στιγμιότυπο της οποίας αναρτήθηκε στο Twitter, ο Stefan Thomas εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης. “Το Coil λέει αντίο, αλλά όχι αντίο”, αναφέρει ο Thomas.

Το Coil με υποστήριξη Ripple σταματά τη λειτουργία του, να γιατί

Λέει ότι όταν το Coil ξεκίνησε το 2018, το Interledger ήταν απλώς μια ιδέα. Προσθέτει ότι η Interledger έχει περάσει από μια τεράστια εξέλιξη τα τελευταία πέντε χρόνια. “Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε τη σκυτάλη σε ένα ουδέτερο όργανο με τη μορφή του Ιδρύματος Interledger για να καθοδηγήσει τη μελλοντική εξέλιξη της Interledger”, λέει ο Thomas.

Στο πλαίσιο αυτής της εξέλιξης και για να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη της Interledger, η Coil αποφάσισε να διακόψει τα προϊόντα και τις προσπάθειες ανάπτυξής της. Από τις 2 Φεβρουαρίου, το Coil δεν θα δέχεται πλέον αιτήσεις για τη συμμετοχή του και στις 15 Μαρτίου 2023, η πλατφόρμα θα σταματήσει να λειτουργεί.

“Στο εγγύς μέλλον, θα υπάρξουν πλήρως λειτουργικά πορτοφόλια Interledger που θα υποστηρίζουν τη νομισματοποίηση στο διαδίκτυο και πολλές άλλες περιπτώσεις χρήσης”, δήλωσε ο Thomas για τα σχέδια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Coil δήλωσε επίσης στο Twitter ότι “το έργο συνεχίζεται”. Ο Τόμας θα παραμείνει προσωπικά διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Interledger και θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο έργο.

“Μέρος αυτού θα είναι η κατασκευή του Dassie και ανυπομονώ να περάσω περισσότερο χρόνο προγραμματίζοντας”, δήλωσε ο Thomas.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του XRP διαπραγματευόταν στα 0,40 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη