Αφού χτύπησε το ετήσιο υψηλό των 30.975 δολαρίων την περασμένη Παρασκευή, η τιμή του Bitcoin δέχεται πιέσεις σήμερα και έχει πέσει κάτω από τα 29.500 δολάρια για πρώτη φορά σε μια εβδομάδα. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το χαμηλό της BTC ήταν στα 29.410 δολάρια.

Η πτώση αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η αγορά βρίσκεται στην πραγματικότητα σε “ανοδικό κενό” αυτή τη στιγμή. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (CPI) όσο και ο Δείκτης Τιμών Παραγωγού (PPI) αποτέλεσαν σημαντική θετική έκπληξη, ωθώντας την τιμή του Bitcoin στο νέο ετήσιο υψηλό της.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, δεν έρχονται σημαντικά μακροοικονομικά δεδομένα που είναι πιθανό να μετακινήσουν έντονα την τιμή του Bitcoin. Μόνο στις 03 Μαΐου, αυτό θα αλλάξει, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Έτσι, επί του παρόντος μπορεί κανείς να μιλήσει για ένα ανοδικό κενό. Γιατί λοιπόν η τιμή πέφτει σήμερα;

Γιατί η τιμή του Bitcoin πέφτει σήμερα;

Η σημερινή κίνηση της τιμής του Bitcoin μπορεί να θεωρηθεί ως τεχνική διόρθωση. Όπως γράφει ο αναλυτής Ali Martinez, η περιοχή αντίστασης μεταξύ $30.270-$32.150 έχει καθιερωθεί ως ένα σκληρό εμπόδιο για το BTC. Περίπου 770.000 BTC αγοράστηκαν από 360.000 διευθύνσεις σε αυτή την περιοχή.

Στήριξη για το Bitcoin παρέχει η περιοχή μεταξύ $29.330 και $30.200, όπου 700.000 διευθύνσεις αγόρασαν περίπου 390.000 BTC. “Να είστε προσεκτικοί. Αν αυτό το επίπεδο σπάσει, η επόμενη βασική στήριξη είναι στα 27.600- 28.450 δολάρια”, προειδοποιεί ο Martinez.

Εν τω μεταξύ, ο αναλυτής “@exitpump” έχει εντοπίσει έναν λόγο για την τρέχουσα κίνηση. “BTC spot dumping τα νομίσματά τους, ασυνήθιστο μεγάλο δέλτα πώλησης από το Bitfinex. Περπατήστε την τιμή προς τα κάτω και ρίξτε την πυρηνικά, τέλεια”, γράφει ο αναλυτής.

Μοιράστηκε επίσης το παρακάτω γράφημα, το οποίο δείχνει ότι μεγαλύτερη πίεση πώλησης προέρχεται και από την Binance, ενώ η πίεση από την Coinbase είναι συγκριτικά χαμηλή.

Μια παρόμοια ανάλυση μοιράζεται επίσης από τον @52kskew. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια πώληση που καθοδηγείται από το άνοιγμα της ημέρας, ενώ υπήρξε μια καθαρή απόκλιση μεταξύ των spot που πωλούν την αναπήδηση νωρίς και των perps που λαχταρούν στην αναπήδηση.

Μια ματιά στα δεδομένα ρευστοποίησης από την Coinglass δείχνει ότι περίπου 56,57 εκατομμύρια δολάρια σε longs BTC ρευστοποιήθηκαν, υποστηρίζοντας τη θέση της τεχνικής ανάλυσης.

Εν τω μεταξύ, ο τεχνικός αναλυτής Michaël van de Poppe σημειώνει ότι ανέμενε αυτό το σενάριο στο οποίο η BTC ολοκληρώνει ένα υπόλοιπο του επιπέδου των 29.200 δολαρίων. Ο ίδιος μοιράστηκε το παρακάτω διάγραμμα και εξέφρασε:

Εκεί είναι η σάρωση για το Bitcoin. Τώρα, η ανάκτηση των 29,8 χιλιάδων δολαρίων θα πυροδοτούσε την ανοδική συνέχεια. Τα Altcoins δεν αισθάνονται τον πόνο, ακόμα, καθώς παγιώνονται ή κάνουν ράλι προς τα πάνω στο ζεύγος $BTC.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 29.390 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από xresch / Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη