Πριν από λίγα λεπτά, δημοσιεύθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ, ο οποίος προκάλεσε την πτώση της τιμής του Bitcoin στα 21.500 δολάρια. Οι εκτιμήσεις υπέθεσαν ένα θετικό σενάριο, καθώς υπολόγισαν τον ετήσιο πληθωρισμό στο 6,2%.

Το Υπουργείο Εργασίας των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε τα τελευταία στοιχεία για τον ΔΤΚ στις 14:30 CET, τα οποία έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 6,4% σε ετήσια βάση και κατά 0,5% σε μηνιαία βάση.

Ο βασικός ΔΤΚ, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, αυξήθηκε κατά 5,6% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022. Σε μηνιαίο επίπεδο, το μέτρο είναι αυξημένο κατά 0,4%.

Η διαφορά μεταξύ των δύο στοιχείων οφείλεται στο γεγονός ότι οι τιμές των τροφίμων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο τον Ιανουάριο κατά 10,1%, ακολουθούμενες από την ενέργεια κατά 8,7%

Καθώς οι πραγματικοί αριθμοί για τον Ιανουάριο ήρθαν πάνω από τις προσδοκίες, το Bitcoin αντέδρασε με ξαφνική πτώση της τιμής του. Μέσα σε λίγα λεπτά, το κρυπτονόμισμα έπεσε από τα 21.900 δολάρια κάτω από τα 21.600 δολάρια πριν ανακάμψει μερικές εκατοντάδες δολάρια.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 21.730 δολάρια. Ο εμπειρογνώμονας Michaël van de Poppe δήλωσε μέσω Twitter:

Ο ΔΤΚ διαμορφώνεται στο 6,4%, δηλαδή χαμηλότερα από τον προηγούμενο μήνα. Όλα τα υπόλοιπα όπως αναμενόταν. Και χρησιμοποιήθηκαν διαφορετικές μετρικές υπολογισμού αυτό το μήνα, οπότε ο πληθωρισμός συνεχίζει να μειώνεται.

Επομένως, οι επόμενες ώρες θα πρέπει να δείξουν πώς οι επενδυτές Bitcoin ερμηνεύουν τη σημαντική αυτή μέτρηση.

Προτεινόμενη εικόνα από: Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.