Η τιμή του Bitcoin είχε την ισχυρότερη εβδομάδα των τελευταίων πέντε ετών με εβδομαδιαία αύξηση 28,04%. Το κρυπτογραφικό κύριο νόμισμα κατάφερε να αναρριχηθεί από λίγο κάτω από τα 22.082,71 δολάρια ΗΠΑ στα 28.275,23 δολάρια ΗΠΑ στο κρυπτογραφικό ανταλλακτήριο Binance στο μεταξύ.

Η τελευταία φορά που η τιμή του Bitcoin στο Binance είχε μια ισχυρότερη εβδομάδα ήταν μεταξύ 12 και 18 Φεβρουαρίου 2018, όταν η τιμή του Bitcoin στο Binance κυμαινόταν μεταξύ 8.063 και 10.282,43 δολαρίων. Εκείνη την εποχή, η τιμή του Bitcoin μόλις έπαιρνε μια άνοδο για το ράλι πριν από το Halving, και στη συνέχεια προετοιμαζόταν για το μεγάλο bull run το 2020/21 που θα εκτόξευε το κρυπτονόμισμα λίγο κάτω από τα 69.000 δολάρια ΗΠΑ στις 10 Νοεμβρίου 2021.

Το Bitcoin Halving είναι όταν λαμβάνει χώρα μια μείωση στο μισό της αναπλήρωσης της προσφοράς του κρυπτονομίσματος. Αυτό το halving λαμβάνει χώρα περίπου κάθε τέσσερα χρόνια και μέχρι στιγμής έχει οδηγήσει σε ένα ισχυρό bull run κάθε φορά. Το τελευταίο Halving έλαβε χώρα στις 11 Μαΐου 2020.

Το ότι η τρέχουσα ανοδική εβδομάδα θα οδηγήσει σε μια παρόμοια ανοδική πορεία όπως την τελευταία φορά παραμένει εικασία. Το επόμενο μισό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2024.

Πόσο ψηλά μπορεί να ανέβει η τιμή του Bitcoin;

Βρισκόμαστε επίσης σε εξαιρετικά υποθετικό έδαφος όσον αφορά αυτό το ερώτημα. Όπως μας αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα η τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στην έκδοση GPT4, θεωρεί πιθανή μια τιμή έως και 150.000 δολάρια ΗΠΑ το επόμενο έτος. Η βάση για αυτούς τους υπολογισμούς ήταν μέθοδοι ανάλυσης διαγραμμάτων, υποστηριζόμενες από δεδομένα τιμών Bitcoin του περασμένου έτους.

Αν ο CTO της ex-Coinbase Balaji Srinivasan κάνει ό,τι θέλει, η τιμή θα μπορούσε να είναι ακόμη και σημαντικά υψηλότερη. Σε ένα στοίχημα στο Twitter, ο Srinivashan υποσχέθηκε στον εαυτό του μια τιμή Bitcoin ύψους 1.000.000 δολαρίων ΗΠΑ. Το σκεπτικό του: Το δολάριο των ΗΠΑ οδεύει προς τον υπερπληθωρισμό.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 27.980 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη