Ο γενικός σύμβουλος της Ripple, Stuart Alderoty, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών, Gary Gensler, θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από τις ψηφοφορίες σχετικά με τις ενέργειες επιβολής που κηρύσσουν τα κρυπτονομίσματα ως κινητές αξίες.

Αυτό συμβαίνει καθώς ο Gensler, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο New York Magazine, εξέφρασε την άποψη ότι όλες οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων εκτός από τις συναλλαγές Bitcoin spot και τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την αγορά πραγματικών αγαθών εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της SEC.

“Οτιδήποτε άλλο εκτός από το Bitcoin”, αποτελεί ασφάλεια, επανέλαβε ο Gensler. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν σημαντικές αντιδράσεις από τους δικηγόρους κρυπτογράφησης.

Ο Alderoty, σε σημερινό tweet, επικαλούμενος την υπόθεση Antoniu v. SEC (8th Cir. 1989), υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της SEC πρέπει να αυτοεξαιρεθεί από τις ψηφοφορίες για ενέργειες επιβολής που αφορούν κρυπτονομίσματα που φέρονται να είναι κινητές αξίες, καθώς έχει προκαταλάβει το αποτέλεσμα.

Να γιατί έχει σημασία για την Ripple

Χαρακτηριστικά, ο δικηγόρος James K. Filan, ένας δικηγόρος υπέρ του XRP που έχει παρακολουθήσει στενά την υπόθεση της SEC κατά της Ripple, ήταν παρών για να παράσχει ένα έγγραφο που συνοψίζει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Στην αναφερόμενη υπόθεση, η SEC είχε εμποδίσει τον αιτούντα να αποκτήσει απασχόληση που σχετίζεται με κινητές αξίες λόγω προηγούμενων παραβάσεων, ξεκινώντας μια δικαστική διοικητική διαδικασία για να καταστήσει τον περιορισμό αυτό μόνιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ η διαδικασία εκκρεμούσε, ένας επίτροπος της SEC, σε ομιλία του, υποστήριξε ότι ο περιορισμός ήταν μόνιμος.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του αιτούντος, ο οποίος υποστήριξε ότι η εμπλοκή του εν λόγω επιτρόπου μεροληπτούσε στην υπόθεση. Κατά συνέπεια, το δικαστήριο ήρε τον περιορισμό και έδωσε εντολή στον οργανισμό να επανεξετάσει τα στοιχεία εκ νέου χωρίς τη συμμετοχή του προκατειλημμένου επιτρόπου. Το δικαστήριο αποφάνθηκε με βάση την ιδέα ότι όλες οι δίκες πρέπει να έχουν “την εμφάνιση απόλυτης δικαιοσύνης”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις του Alderoty έλαβαν υποστήριξη από τον δικηγόρο John Deaton, ο οποίος εκπροσωπεί χιλιάδες κατόχους του XRP ως φίλος του δικαστηρίου στην υπόθεση της SEC κατά της Ripple. Ο Deaton χαρακτήρισε την τοποθέτηση του δικηγόρου της Ripple ως “λαμπρή κίνηση”, προσθέτοντας ότι αξίζει να τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σχετική ανάγνωση: Ripple θα μπορούσε να πληρώσει 250 εκατ. δολάρια στην SEC

Ο Bill Morgan, ένας άλλος δικηγόρος υπέρ του XRP, υποστήριξε ότι ο Alderoty είχε δίκιο, προσθέτοντας ότι ο Gensler συνέχισε να κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς παρά την έλλειψη ερευνών για τα περισσότερα κρυπτονομίσματα.

Ωστόσο, ο Marc Fagel, λέκτορας του Στάνφορντ και πρώην περιφερειακός διευθυντής της SEC, προεξόφλησε αυτούς τους ισχυρισμούς επισημαίνοντας τη διαφορά μεταξύ μιας διοικητικής διαδικασίας και της ψηφοφορίας σχετικά με τις ενέργειες επιβολής. Σύμφωνα με τον Fagel, σε μια δικαστική διοικητική διαδικασία, την οποία η SEC δεν φέρνει πλέον, οι επίτροποι και ο πρόεδρος της SEC ενεργούν ως δικαστές.

Ωστόσο, όταν εγκρίνουν ενέργειες από το τμήμα επιβολής, αφήνουν την απόφαση στα δικαστήρια. Κατά συνέπεια, ο Fagel υποστηρίζει ότι το προηγούμενο δεν ισχύει.

Εν μέσω αυτών των ισχυρισμών, η SEC συνεχίζει να δρομολογεί δράσεις επιβολής της κρυπτογράφησης, διεκδικώντας δικαιοδοσία επί της εκκολαπτόμενης αγοράς, καθώς το Κογκρέσο δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο.

Προτεινόμενη εικόνα από: VOI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη