Το δράμα που περιβάλλει τη Genesis και την DCG φαίνεται να φτάνει σε ομαλό τέλος, αφού η Genesis κατέληξε χθες σε διακανονισμό με την DCG και άλλους πιστωτές – αλλά μια βουτιά των τιμών στην αγορά κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να είναι ακόμα στον ορίζοντα, καθώς η DCG αναγκάζεται να πουλήσει μετοχές των καταπιστευμάτων της Grayscale Bitcoin (GBTC) και Ethereum (ETHE).

Όπως αναφέρουν σήμερα οι Financial Times, η Digital Currency Group έχει ήδη αρχίσει να πωλεί μερίδια σε αρκετά από τα πιο πολύτιμα Grayscale Trusts της με μεγάλη έκπτωση. Οι πωλήσεις αποσκοπούν στην άντληση κεφαλαίων για την πληρωμή των πιστωτών της χρεοκοπημένης Genesis Trading.

Διαφαίνεται ένα κραχ του Bitcoin και του Ethereum;

Οι πληροφορίες βασίζονται σε αμερικανικά αρχεία αξιογράφων που είδε το πρακτορείο ειδήσεων. Σύμφωνα με τα αρχεία, η DCG έχει πουλήσει περίπου το ένα τέταρτο των μετοχών της ETHE σε πολλαπλές συναλλαγές από τις 24 Ιανουαρίου για να συγκεντρώσει περίπου 22 εκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία πουλάει περίπου 8 δολάρια ανά μετοχή, αν και κάθε μετοχή δικαιούται 16 δολάρια σε Ether. “Αυτό αποτελεί απλώς μέρος της συνεχιζόμενης αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου μας”, δήλωσε η DCG.

Η GBTC, η οποία κατέχει 633.000 Bitcoins και της οποίας η ρευστοποίηση αποτελεί δυνητικά τεράστια απειλή για την αγορά, δεν φαίνεται να επηρεάζεται μέχρι στιγμής. Το αν η DCG σχεδιάζει επίσης να πουλήσει τις μετοχές της GBTC για να αυξήσει τη ρευστότητα δεν είναι σαφές προς το παρόν.

Η DCG αγόρασε μετοχές της GBTC αξίας σχεδόν 800 εκατομμυρίων δολαρίων από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 για να αποτρέψει την περαιτέρω αύξηση της έκπτωσης λόγω έλλειψης ζήτησης. Αυτό δίνει στην εταιρεία ένα εκτιμώμενο ποσοστό 9,67% των μετοχών του Trust που βρίσκονται σε κυκλοφορία.

Η κατάσταση είναι ασαφής

Σε περίπτωση που η DCG χρειαστεί περισσότερα μετρητά, η πώληση αυτών των μετοχών θα μπορούσε να είναι μια επιλογή. Ωστόσο, η πώληση αυτών των μετοχών θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην έκπτωση επί της καθαρής αξίας του ενεργητικού, η οποία είναι ήδη 43,08%.

Επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί ότι βάσει του νόμου, η DCG δεν μπορεί να πουλήσει πάνω από το 1% των μετοχών που βρίσκονται σε κυκλοφορία ανά τρίμηνο, εκτός εάν λάβει ξεχωριστή έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Χωρίς μια τέτοια έγκριση, η πώληση της Grayscale Bitcoin Trust θα χρειαζόταν περίπου 2,5 χρόνια για να πουλήσει η DCG όλες τις μετοχές της.

Σε γενικές γραμμές, η κατάσταση είναι αβέβαιη προς το παρόν, καθώς δεν είναι πραγματικά σαφές αν οι πωλήσεις ETHE και GBTC θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγορά spot. Αυτό εξαρτάται από το σε ποιον και με ποιους όρους θα πωληθούν οι μετοχές του Bitcoin και του Ethereum Trust – αν η DCG επιτρέπει τις εξαγορές για την παροχή ρευστότητας στην ονομαστική αξία.

Ως εκ τούτου, μια προειδοποίηση για πτώση των τιμών του Bitcoin και του Ethereum θα ήταν πρόωρη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η DCG έχει ξεκινήσει “μικρές πωλήσεις πακέτων” μετοχών στο Litecoin Trust, Bitcoin Cash Trust, Ethereum Classic Trust και Digital Large Cap Fund, σύμφωνα με την έκθεση.

Την ώρα του τύπου, η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 22.941 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: behnam-norouzi / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη