Αφού ο δείκτης τιμών του δολαρίου (DXY) υποχώρησε ενδοσυνεδριακά σε νέο χαμηλό 7 μηνών στα 101,56 χθες, η τιμή του Bitcoin κατάφερε για λίγο να αντιμετωπίσει τη βασική ζώνη αντίστασης πάνω από το όριο των 21.500 δολαρίων, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 13 Σεπτεμβρίου 2022, στα 21.650 δολάρια. Ωστόσο, η ευφορία δεν κράτησε πολύ για δύο λόγους.

Πρώτον, το DXY παρουσίασε ισχυρή ανάκαμψη και δεύτερον, έγινε γνωστή η είδηση ότι η Genesis Trading ενδέχεται να ετοιμάζεται για πτώχευση. Αυτό πυροδότησε νέους φόβους ότι η μετάδοση στην αγορά κρυπτογράφησης θα μπορούσε να συνεχιστεί μετά την πτώχευση της FTX τον Νοέμβριο. Αλλά τι είναι γνωστό μέχρι στιγμής και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για την τιμή του Bitcoin;

Ακολουθούν τα όσα είναι γνωστά

Σύμφωνα με χθεσινή έκθεση του Bloomberg, η Genesis Trading, θυγατρική της αυτοκρατορίας DCG του μεγιστάνα των κρυπτονομισμάτων Barry Silbert, βρίσκεται αντιμέτωπη με την πτώχευση. Εάν η έκθεση αποδειχθεί αληθινή, η αίτηση πτώχευσης θα μπορούσε να έρθει ήδη αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αντιμέτωπη με έλλειψη ρευστότητας, η Genesis βρίσκεται επί του παρόντος σε εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις με διάφορες ομάδες πιστωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Genesis και η DCG έχουν ανταλλάξει διάφορες προτάσεις με τους πιστωτές, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Η Genesis εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές. Ορισμένοι πιστωτές φαίνεται ότι θα ήταν πρόθυμοι να δεχτούν ένα μείγμα μετρητών και πιστοποιητικών μετοχών από την DCG.

Ωστόσο, η συμφωνία μπορεί να μην είναι ακόμη έτοιμη, όπως ανέφερε χθες το Bloomberg. Σύμφωνα με τον συγγραφέα κρυπτογράφησης Samuel Andrew, ο οποίος επικαλείται πηγές προσκείμενες στην DCG, οι συζητήσεις συνεχίζονται και τα σχέδια θα μπορούσαν ακόμη να αλλάξουν. Ο Andrew έγραψε σήμερα:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η είδηση της Genesis Trading σχετικά με μια “προ-συσκευασμένη πτώχευση” διαψεύδεται από αρκετούς πιστωτές της Genesis που έχουν σημασία.

**Αρκετές πηγές ισχυρίζονται ότι η DCG/Genesis διαρρέει το αφήγημα περί προ-πακεταρισμένης πτώχευσης για να εξαναγκάσει σε συμφωνία. Απόσπασμα: “… απέχει πολύ από το να είναι μια τελειωμένη συμφωνία”.

Τι αντίκτυπο θα έχει στην τιμή του Bitcoin;

Ο αντίκτυπος μιας πτώχευσης της Genesis στην τιμή του Bitcoin θα εξαρτηθεί πιθανότατα σε μεγάλο βαθμό από το αν η DCG θα βρει μια συμφωνία με τους πιστωτές της Genesis ή αν η DCG θα συρθεί στην πτώχευση μαζί τους.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες, φαίνεται πιθανό ότι μια “προσυμφωνημένη” συμφωνία θα μπορούσε να αποτρέψει μια σημαντική επίπτωση στην αγορά στην τιμή του Bitcoin, αποτρέποντας την πτώχευση της DCG και την εκκαθάριση της Grayscale.

Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, αυτό θα μπορούσε αναμφισβήτητα να οδηγήσει στην πώληση της “αγελάδας μετρητών” Grayscale ή στην αναγκαστική ρευστοποίηση μεγάλων τμημάτων των συμμετοχών της Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) από την DCG.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η DCG κατέχει χρήματα της Genesis. Τα δάνεια είναι 575 εκατομμύρια δολάρια που λήγουν το 2023 και ένα άλλο γραμμάτιο 1,1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που λήγει το 2032 στη Genesis.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παραμένουν ασαφείς. Έτσι, δεν είναι ακόμη σαφές αν μια πτώχευση της Genesis θα οδηγήσει αυτόματα σε πτώση της DCG, ανάλογα με το ερώτημα αν θα μπορέσει να συγκεντρώσει αρκετά κεφάλαια. Επίσης, η ρευστοποίηση της GBTC δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς συνοδεύεται από υψηλά νομικά εμπόδια και απαιτεί την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Αντίστοιχα, ο επηρεαστής της κρυπτογράφησης Lark Davis σχολίασε επίσης μέσω Twitter: “Καμία ένδειξη ακόμα για το πώς αυτό θα επηρεάσει την DCG ή τα Grayscale Bitcoin και Ethereum Trusts”.

Μιλώντας υποθετικά, μια ρευστοποίηση ολόκληρης της GBTC θα μπορούσε να σημαίνει ένα μαζικό ντάμπινγκ, εάν περισσότερα από 630.000 BTC ξεπλένονταν στην ακόμα μη ρευστοποιημένη αγορά. Ακόμη και αν η ρευστοποίηση γινόταν σε διάστημα αρκετών μηνών, μια τέτοια πίεση πώλησης θα οδηγούσε πιθανότατα την τιμή του Bitcoin σε σημαντική πτώση.

Πίστωση εικόνας τίτλου: Oleksandr Pidvalnyi | Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη