Ο επιφανής επηρεαστής του XRP κ. Huber (@Leerzeit) μοιράστηκε δύο έγγραφα που δείχνουν μια σημαντική ασυμφωνία στα επιχειρήματα της SEC στην αγωγή της κατά της Ripple.

Σε ένα tweet χθες, ο κ. Huber επεσήμανε ότι η SEC σημείωσε στο “Πλαίσιο για την ανάλυση επενδυτικών συμβάσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων” ότι η κατάσταση ανάπτυξης ενός token είναι σχετική με τον προσδιορισμό του κατά πόσον το έργο πληροί το τρίτο σκέλος του Howey test.

Στο έγγραφο, η SEC υποστηρίζει ότι ένα ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ικανοποιεί το τρίτο σκέλος του Howey “εάν οι αγοραστές ενός ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου αναμένουν ότι ένας AP [ενεργός συμμετέχων] θα εκτελεί ή θα επιβλέπει καθήκοντα που είναι απαραίτητα για να επιτύχει ή να διατηρήσει το δίκτυο ή το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο τον επιδιωκόμενο σκοπό ή τη λειτουργικότητά του”.

Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σε αντίθετη δήλωση στην επιχειρηματολογία της κατά της Ripple. Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της Ripple, Chris Larsen, σχετικά με την ακριβή ημερομηνία που το XRP Ledger έγινε πλήρως λειτουργικό, οι ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών υποστήριξαν ότι “το αν και πότε το XRPL έγινε πλήρως λειτουργικό είναι άσχετο με βάση το Howey”.

Μένει να δούμε αν η ανακάλυψη μπορεί να επηρεάσει την τελική απόφαση της αγωγής, η οποία αναμένεται να έρθει από στιγμή σε στιγμή, όπως προέβλεψε ο δικηγόρος John Deaton, ιδρυτής του CryptoLaw.

Τα μέλη της κοινότητας XRP χτυπούν την SEC

Η εξέλιξη προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των μελών της κοινότητας XRP, τα οποία κατέφυγαν στο Twitter για να κατακεραυνώσουν τη συμπεριφορά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ένας λάτρης του κρυπτονομίσματος χτύπησε πρώτα την SEC για ανέντιμη συμπεριφορά απέναντι στο κοινό και τον νόμο.

“Η SEC δεν είναι ειλικρινής απέναντι στο κοινό, ούτε απέναντι στο νόμο”, ανέφερε.

Σε μια παρόμοια εξέλιξη, η Ashley Prosper, ένα μέλος της κοινότητας XRP που ισχυρίζεται ότι η JPMorgan επηρέασε την αγωγή Ripple κατά SEC, δήλωσε ότι η δικαστής Sarah Netburn είχε δίκιο που περιέγραψε τη ρυθμιστική αρχή ως “υποκριτική και άπιστη απέναντι στο νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η δικαστής Netburn, τον περασμένο Ιούλιο, χτύπησε την SEC επειδή δεν ενεργούσε με πιστή πίστη στο νόμο, αλλά επιδιώκοντας το στόχο της να επεκτείνει τον έλεγχό της στην αναδυόμενη αγορά. Έκανε το σχόλιο αυτό με αφορμή τη μεταβολή της στάσης της SEC σχετικά με τα αμφιλεγόμενα έγγραφα του William Hinman.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η SEC είχε αρχικά υποστηρίξει ότι η αμφιλεγόμενη ομιλία στην οποία ο Hinman κήρυξε το Bitcoin και το Ethereum ως μη αξιόγραφα αντιπροσώπευε τις προσωπικές του απόψεις και όχι τη γνώμη της υπηρεσίας.

Είναι ενδιαφέρον ότι, όταν η SEC είδε ότι έχανε το επιχείρημα, άλλαξε τη στάση της, λέγοντας ότι το προνόμιο δικηγόρου-πελάτη προστατεύει τα έγγραφα επειδή ο Hinman συμβουλεύτηκε τους δικηγόρους της SEC κατά τη σύνταξη της ομιλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη