Πριν από δύο χρόνια και 120 ημέρες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατέθεσε τη σημαντικότερη ίσως ενέργεια επιβολής της νομοθεσίας για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης κατά της Ripple Labs. Μετά από χρόνια ανταλλαγής επιχειρημάτων και εγγράφων, η απόφαση είναι επικείμενη, σύμφωνα με αρκετούς νομικούς- ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα έρθει η απόφαση.

Ταυτόχρονα, η πίεση στη δικαστή του νότιου περιφερειακού δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Νέας Υόρκης, Analisa Torres, δεν ήταν ίσως ποτέ μεγαλύτερη από ό,τι σήμερα. Η ακρόαση του Γκάρι Γκένσλερ ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου αυτή την εβδομάδα έδειξε πόσο βαθιά είναι τα ρήγματα μεταξύ της SEC, της Επιτροπής Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC), του Κογκρέσου και της βιομηχανίας κρυπτογράφησης.

Η μάχη χαρακωμάτων μεταξύ των θεσμικών οργάνων είναι απίθανο να αφήσει αλώβητο τον Τόρρες. Ο δικηγόρος της κοινότητας του XRP, John E. Deaton, δήλωσε σε πρόσφατη ενημέρωση: “Αμφιβάλλω πολύ σοβαρά ότι η δικαστής Torres έχει νιώσει ποτέ την πίεση που νιώθει αυτή τη στιγμή”, και ανέβασε τον πήχη ακόμη πιο ψηλά:

Αυτή η απόφαση είναι η πιο μεγάλη απόφαση που έχει αντιμετωπίσει ποτέ αυτή η δικαστής. Σκεφτείτε, ποια άλλη απόφαση είναι τόσο μεγάλη όσο αυτή η απόφαση όσον αφορά το παγκόσμιο εμπόριο και τη χρηματοδότηση στη σύγχρονη ιστορία. Πρόκειται για την πιο σημαντική ενέργεια επιβολής της SEC χωρίς απάτη από το 1946.

Περαιτέρω, ο Deaton εξέφρασε την κατανόησή του ότι η δικαστής Torres παίρνει το χρόνο της με την απόφαση και ζυγίζει προσεκτικά κάθε λέξη. Αν η απόφαση είναι εναντίον της Ripple, γνωρίζει ότι “έχει να κάνει με ένα συντηρητικό δικαστήριο”, ενώ αν η απόφαση είναι υπέρ της Ripple, θα πρέπει να το δικαιολογήσει σε όλους.

Η ετυμηγορία για την Ripple έρχεται την επόμενη εβδομάδα;

Χρησιμοποιώντας προηγούμενες αποφάσεις της δικαστή Torres, οι δικηγόροι John Deaton και James K. Filan έχουν εικάσει στο παρελθόν ότι η απόφαση θα μπορούσε να εκδοθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου. Οτιδήποτε άλλο θα αποτελούσε έκπληξη και για τους δύο δικηγόρους.

Η Ashley Prosper, ένα μέλος της κοινότητας XRP που πρόσφατα έγινε πρωτοσέλιδο με ένα αίτημα Freedom of Information Act (FOIA) προς την SEC σχετικά με τις εμπλοκές με την JP Morgan, βρήκε ένα ακόμη επιχείρημα. Μέσω Twitter, η Prosper έγραψε ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι “μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα”.

Στις 27 Απριλίου, θα έχουμε περιμένει 52 ημέρες από τότε που ο δικαστής Torres αποφάνθηκε επί των προτάσεων Daubert. Αυτό με ενδιαφέρει επειδή η δικαστής Torres χρειάστηκε 52 ημέρες για να αποφασίσει για τις προτάσεις Daubert…. οπότε υποθέτω ότι η απόφασή της για τη συνοπτική απόφαση θα είναι προ των πυλών.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του XRP ήταν στα 0,4698 δολάρια. Αφού έχασε χθες τη βασική στήριξη στα 0,4939 δολάρια, η τιμή συνεχίζει να κρατιέται γερά εν μέσω της διόρθωσης σε όλη την αγορά, αλλά πρέπει να ανακτήσει αυτό το επίπεδο για να σταματήσει η πτωτική τάση.

Ανανεωμένη εικόνα από: VOI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη