Η Digital Euro Association (DEA) δημοσίευσε ένα νέο έγγραφο με τη συμβολή του διευθυντή διαχείρισης προϊόντων CBDC της Ripple Anthony Ralphs.

Η εταιρεία πληρωμών blockchain το γνωστοποίησε αυτό σε ένα tweet σήμερα. Το τελευταίο έγγραφο από τη δεξαμενή σκέψης διερευνά τους ελέγχους απορρήτου για τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDC), όπως εξηγείται σε συνοδευτική ανάρτηση στο ιστολόγιο.

Όπως τονίζεται στο άρθρο, η προστασία της ιδιωτικής ζωής παραμένει η πρωταρχική ανησυχία των πολιτών κατά την εξέταση των CBDCs και οι ανησυχίες αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν εάν οι κυβερνήσεις θέλουν να διασφαλίσουν την υιοθέτηση.

“Ήταν ευχαρίστηση η συνεργασία με μια τόσο εξειδικευμένη ομάδα συνεργατών για τη λευκή βίβλο για τα CBDC και την προστασία της ιδιωτικής ζωής”, δήλωσε ο Ralphs της Ripple σε γραπτή δήλωση.

“Ένα πράγμα που διερευνά το έγγραφο είναι ότι τα CBDCs -και η τεχνολογία blockchain πάνω στην οποία βασίζονται- προσφέρουν ενισχυμένη ασφάλεια και διαχείριση πρόσβασης για να βοηθήσουν στη διασφάλιση της ιδιωτικότητας στις διάφορες περιπτώσεις χρήσης που εφαρμόζονται”, πρόσθεσε.

Το τελευταίο έγγραφο της DEA καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κάθε κεντρική τράπεζα θα έχει διαφορετική άποψη για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Κατά συνέπεια, προτείνει τη δημιουργία ελάχιστων παγκόσμιων προτύπων. Ορισμένα συνιστώμενα μέτρα περιλαμβάνουν ισχυρή κρυπτογράφηση, περιορισμούς πρόσβασης, ελέγχους και αποτροπή παραβιάσεων της ιδιωτικής ζωής.

Διαβάστε επίσης: Ripple CEO χλευάζει SEC, λέει “όχι τόσο μεγάλη εβδομάδα”

Ένα ψηφιακό ευρώ θα προσέφερε “τουλάχιστον” το ίδιο επίπεδο προστασίας της ιδιωτικής ζωής που επιτυγχάνεται με τις σημερινές μεθόδους ηλεκτρονικών πληρωμών, δήλωσε τον Νοέμβριο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Ωστόσο, σε πρόσφατη εικονική εκδήλωση της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, παραδέχθηκε επίσης ότι δεν θα προσφέρει ποτέ το ίδιο επίπεδο ανωνυμίας με τα μετρητά, όπως αναφέρει το Bloomberg. Για το λόγο αυτό, τα μετρητά θα υπάρχουν πάντα, δήλωσε η Λαγκάρντ. Παρ’ όλα αυτά, χαιρέτισε την “ανθεκτικότητα” που θα μπορούσε να προσφέρει ένα CBDC σε περιόδους συγκρούσεων.

Το σχέδιο της ΕΚΤ για το ψηφιακό ευρώ παραμένει στο “στάδιο της έρευνας”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ripple συνεχίζει να τοποθετείται ως πάροχος λύσεων στην κούρσα των CBDC. Μόλις πρόσφατα, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Ripple Brook Entwistle αποκάλυψε ότι η εταιρεία συνεργάζεται σήμερα με 20 χώρες για λύσεις CBDC. Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρθηκε και στο έγγραφο διαβούλευσης της Τράπεζας της Αγγλίας για την ψηφιακή λίρα.

Προτεινόμενη εικόνα από: salesblog_at/ Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη