Ο σύμβουλος CBDC της Ripple, Anthony Welfare, αποκάλυψε χθες σε ένα tweet ότι η τεχνολογική εταιρεία με έδρα τη Silicon Valley κατατάχθηκε ως κορυφαίος και καθιερωμένος ηγέτης για τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών (CBDCs).

“Η @Ripple κατατάχθηκε στην πρώτη θέση και καθιερωμένος ηγέτης για τα #CBDC (από 15 προμηθευτές)”, έγραψε χθες ο Welfare στο Twitter.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μοιράστηκε ο Welfare, η Ripple κατατάχθηκε ως καθιερωμένος ηγέτης για τα CBDC για πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της υπάρχουσας επιτυχίας της εταιρείας με το RippleNet.

Άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν τις τεχνολογικές δυνατότητες της Ripple στον χώρο CBDC και τις υφιστάμενες εφαρμογές της και την ανάπτυξή της στον αναδυόμενο χώρο.

Η Ripple κατατάχθηκε ως καθιερωμένος ηγέτης για το CBDC μαζί με άλλες κορυφαίες εταιρείες fintech, όπως η Stellar, η Mastercard, η R3 κ.λπ.
Οι ετήσιες πληρωμές CBDC θα εκτοξευθούν στα 213 δισ. δολάρια έως το 2030

Ειδικότερα, η εξέλιξη αυτή κοινοποιήθηκε για πρώτη φορά σε πρόσφατη έκθεση της Juniper Research, μιας ομάδας εμπειρογνωμόνων που αναλύει τη σημερινή αγορά fintech & πληρωμών.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αξία των πληρωμών CBDC αναμένεται να αυξηθεί στο εντυπωσιακό ποσό των 213 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως έως το 2030. Πρόκειται για μια τεράστια αύξηση σε σύγκριση με την τρέχουσα ετήσια αύξηση των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Juniper Research σημείωσε ότι η ετήσια αξία των πληρωμών μέσω CBDC είναι σχετικά χαμηλή, επειδή η υιοθέτηση του CBDC περιορίζεται επί του παρόντος σε πιλοτικά έργα.

Εικάζει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο θα οδηγήσουν στην ευρεία υιοθέτηση του CBDC. Σύμφωνα με την έκθεση, οι κυβερνήσεις αυτές θα αξιοποιήσουν το CBDC για να ενισχύσουν την οικονομική ένταξη και να αυξήσουν τον έλεγχό τους στον τρόπο με τον οποίο οι πολίτες πραγματοποιούν ψηφιακές πληρωμές.

Προσπάθειες Ripple για τα CBDC

Αρκετές χώρες έχουν επιλέξει την Ripple για να εργαστεί σε διάφορα πιλοτικά προγράμματα CBDC.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η Κεντρική Τράπεζα του Μαυροβουνίου συνεργάστηκε με την Ripple για την ανάπτυξη ενός πιλοτικού προγράμματος για το ψηφιακό νόμισμα του Μαυροβουνίου. Ομοίως, η Ripple συνεργάστηκε με τις κεντρικές τράπεζες του Παλάου και του Μπουτάν για τη δημιουργία διαφορετικών πιλοτικών προγραμμάτων CBDC.

Νωρίτερα φέτος, η Welfare αποκάλυψε ότι η Ripple έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 20 χώρες για την ανάπτυξη CBDC.

Προτεινόμενη εικόνα από: salesblog_at/ Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη