Παρόλο που όλα τα έγγραφα έχουν ήδη κατατεθεί στη νομική διαμάχη μεταξύ της Ripple Labs και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και όλα τα μάτια είναι τώρα στραμμένα στην απόφαση της δικαστή Analisa Torres, υπάρχει μια νέα κίνηση με δυνητικά τεράστιες επιπτώσεις.

Όπως ανέφερε ο ποινικολόγος James Filan, η δημοσιογράφος του Forbes Dr Roslyn Layton κατέθεσε αίτηση παρέμβασης για να αποκτήσει πρόσβαση στα έγγραφα της ομιλίας Hinman από το δικαστήριο. Η δημοσιογράφος εκπροσωπείται από τον δικηγόρο J. Carl Cecere για να αντιταχθεί στην αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της 22ας Δεκεμβρίου να σφραγίσει μέρος των εγγράφων του Hinman.

Η Δρ Λέιτον, αρθρογράφος ρυθμιστικής πολιτικής, επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Aalborg και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Strand Consulting, δεν έχει κανένα οικονομικό συμφέρον στην Ripple ή την XRP, ούτε έχει οικονομικό συμφέρον στην υπόθεση, αναφέρει η αίτηση.

Ωστόσο, έχει γράψει πολυάριθμα άρθρα στο Forbes σχετικά με τα έγγραφα της ομιλίας Hinman. Σε αυτά τα άρθρα, έχει εξετάσει τον κεντρικό ρόλο των εγγράφων Hinman για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και έχει δικαιολογήσει την αίτηση, αναφέρει η επιστολή.

Η Ripple λαμβάνει υποστήριξη στον αγώνα για τα έγγραφα Hinman

Η Layton και ο δικηγόρος της υποστηρίζουν ότι τόσο η Πρώτη Τροποποίηση όσο και ο ομοσπονδιακός κοινός νόμος δίνουν στον Τύπο ένα θεμελιώδες δικαίωμα πρόσβασης σε αυτά τα δικαστικά έγγραφα. Ένα ιδιαίτερο επιχείρημα υπέρ της δημοσιοποίησης των εγγράφων είναι ότι η SEC έχει παραδεχθεί τη σημασία τους.

Η Layton λέει ότι το διακύβευμα είναι εξαιρετικό – όχι μόνο για την Ripple, τα στελέχη της και τους χιλιάδες κατόχους XRP, αλλά για ολόκληρη τη βιομηχανία κρυπτογράφησης:

Αυτή η υπόθεση θα καθορίσει επίσης το μέλλον των κρυπτονομισμάτων σε αυτή τη χώρα και θα χρησιμεύσει ως νομικό δημοψήφισμα για ολόκληρο το σύστημα “ρύθμισης μέσω επιβολής” της SEC για τον κλάδο.

Σύμφωνα με τον ανώτερο συνεργάτη του Forbes, η έλλειψη ρητής ρυθμιστικής καθοδήγησης από την SEC οδήγησε τα έγγραφα Hinman να αποκτήσουν τεράστια προβολή για δημόσιο έλεγχο. Και η υποτιθέμενη καθοδήγηση που έδωσε ο Hinman στην εν λόγω ομιλία αποδείχθηκε αδιαφανής.

Ενώ το Ethereum (ETH) έχει κηρυχθεί εκτός της δικαιοδοσίας της SEC, η Ripple αντιμετωπίζει πρόστιμο δισεκατομμυρίων δολαρίων. “Αυτή η ασυνέπεια έχει οδηγήσει σε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων, καθώς ο Hinman είχε οικονομικό συμφέρον να προωθήσει το Ethereum αποκλείοντας ανταγωνιστικά νομίσματα όπως το XRP”.

Διαβάστε επίσης: Επικεφαλής της Ripple Garlinghouse είναι αισιόδοξος για το μέλλον, να γιατί

Σύμφωνα με την επιστολή των υποστηρικτών της Ripple, τα έγγραφα από την ομιλία του Hinman θα δείξουν αν οι υποστηρικτές του Ethereum εντός της SEC είχαν αδικαιολόγητη επιρροή στη διαμόρφωση του μηνύματος του Hinman ή αν οι ειδικοί του οργανισμού θεωρούσαν ότι η καθοδήγηση που δόθηκε στην ομιλία ήταν ασαφής ή παρέκκλινε υπερβολικά από τις καθιερωμένες προσδοκίες.

“Και μια τέτοια πρόσβαση είναι επίσης σημαντική για να βοηθήσει το κοινό να αξιολογήσει αν η συνολική προσέγγιση της SEC για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων έχει νόημα, αν η επιδίωξη της Ripple είναι μια νόμιμη χρήση των δημόσιων φορολογικών δολαρίων και αν τα όρια που έχει χαράξει η SEC λειτουργούν πραγματικά”, δήλωσε ο Layton.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple, Brad Garlinghouse, είχε να πει τα εξής σχετικά με τα έγγραφα που σχετίζονται με την ομιλία στο Νταβός:

Ταν αυτά έρθουν στο φως, νομίζω ότι θα γίνει καλύτερα κατανοητό πώς είναι δυνατόν η SEC να αποφάσισε να ασκήσει δίωξη κατά της Ripple, δεδομένων των όσων έχουν πει μέσα στους δικούς της τοίχους.

Το πότε ο δικαστής Torres θα αποφανθεί επί της αίτησης μένει να φανεί. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, το XRP διαπραγματευόταν στα 0,4019 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 5,3% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το ανοδικό κλίμα στην αγορά κρυπτογράφησης.

Εικόνα εξωφύλλου από: salesblog_at / Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.