Ο Robert Kiyosaki, συγγραφέας του μπεστ-σέλερ για τα προσωπικά οικονομικά “Rich Dad Poor Dad”, έχει προβλέψει το πιθανό τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος. Εν τω μεταξύ, είναι αισιόδοξος για το Bitcoin.

Σύμφωνα με τον Kiyosaki, οι ΗΠΑ ήταν “νταής” για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της θέσης τους ως αποθεματικό νόμισμα, ενώ αναφέρθηκε στο πιθανό τέλος της κυριαρχίας χρησιμοποιώντας το νόμο του Gresham, όπως είπε κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας του Rich Dad Radio στις 21 Μαρτίου.

Ο χρηματοοικονομικός εκπαιδευτής σημείωσε ότι ο νόμος του Gresham, ο οποίος αναφέρει ότι “το κακό χρήμα διώχνει το καλό χρήμα”, βρίσκεται τώρα σε δράση. Παρομοίασε το δολάριο με “χαρτί τουαλέτας” και υποστήριξε ότι το ασήμι και ο χρυσός είναι το “καλό χρήμα” που πιθανότατα θα αντικαταστήσει το δολάριο.

“Παρακολουθούμε το τέλος της αμερικανικής αυτοκρατορίας και υπάρχει ένας νόμος που ονομάζεται νόμος του Γκρέσαμ. […] Αυτό εδώ είναι το κακό χρήμα, ονομάζεται δολάριο ΗΠΑ. Εγώ το ονομάζω χαρτί τουαλέτας σήμερα, και αυτό είναι καλό χρήμα εδώ- αυτό είναι ασήμι, και αυτό είναι χρυσός. Έτσι, ο νόμος του Γκρέσαμ είναι σε δράση σήμερα. […] Η Αμερική υπήρξε ένα είδος νταή, επειδή είχαμε το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου”, δήλωσε ο Kiyosaki.

Ο συγγραφέας επεσήμανε ότι μια ένδειξη του τέλους της κυριαρχίας μπορεί να θεωρηθεί από άλλες χώρες που σχηματίζουν οικονομικές συμμαχίες. Ανέφερε την ανάπτυξη των χωρών-μελών των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα) που επιλέγουν να συναλλάσσονται σε άλλη μορφή νομίσματος.

Πρότεινε επίσης ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί τις συναλλαγές στο δολάριο, ενώ προμηθεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες με πραγματικά αγαθά.

“Αυτό που κάνουν οι ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό είναι να στέλνουν στους ανθρώπους χαρτί τουαλέτας και να μας στέλνουν εμπορεύματα όπως σιτάρι, σιτηρέλαιο, τρόφιμα, χρυσό, ασήμι για τελικά προϊόντα. […] Όλοι οι άνθρωποι έδιναν στην Αμερική φτηνά ή υπέροχα αγαθά για χαρτί υγείας, αυτό φτάνει στο τέλος του”, πρόσθεσε.

Ο Kiyosaki είναι αισιόδοξος για το Bitcoin και τον χρυσό

Πράγματι, ο Kiyosaki έχει προειδοποιήσει στο παρελθόν ότι η συνεχιζόμενη υποτίμηση του δολαρίου πιθανότατα θα καταστήσει το νόμισμα άχρηστο, ειδικά με την υπερβολική εκτύπωση. Σε αυτή τη γραμμή, έχει χαρακτηρίσει το δολάριο “ψεύτικο χρήμα”.

Ο διάσημος επενδυτής δήλωσε ότι το ψεύτικο δολάριο ωθεί την “αμερικανική αυτοκρατορία στο τέλος της”. Ενώ εξέδωσε μια ζοφερή προοπτική για το δολάριο, ο Kiyosaki έχει ταχθεί υπέρ των επενδύσεων σε πολύτιμα μέταλλα και κρυπτονομίσματα με ιδιαίτερη έμφαση στο Bitcoin.

Εν τω μεταξύ, ο Kiyosaki προβλέπει ένα πιθανό παγκόσμιο οικονομικό κραχ που έχει επιδεινωθεί από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, για τον οποίο κατηγορεί την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ότι δεν κατάφερε να τον περιορίσει.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο παρακάτω:

Προτεινόμενη εικόνα από: petre_barlea / Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη