Ιστορικά, το 2022 θα μπορούσε να είναι η δεύτερη χειρότερη χρονιά για το Bitcoin από το 2011. Στην τρέχουσα τιμή, το BTC έχει απόδοση από έτος σε έτος -65%, που ξεπερνά μόνο το 2018, όταν η τιμή έχασε -73% σε ένα έτος.

Όπως σημειώνει η Arcane Research στην έκθεση του τέλους του έτους για το 2022, ο φυσικός χρυσός (-1% από έτος σε έτος) έχει ξεπεράσει σημαντικά την απόδοση του ψηφιακού χρυσού, του Bitcoin, σε μια περίοδο υψηλού πληθωρισμού. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αναλύσεων σημειώνει ότι το αφήγημα για τον ψηφιακό χρυσό ήταν πρόωρο.

Όπως σημειώνει η Arcane Research, ο χειμώνας της κρυπτογράφησης τροφοδοτήθηκε ουσιαστικά από τη σύσφιξη των μακροοικονομικών συνθηκών και τη μόχλευση ειδικά για την κρυπτογράφηση και την άθλια διαχείριση του κινδύνου από τους βασικούς συμμετέχοντες στην αγορά. Η BTC είχε ακολουθήσει τις αμερικανικές αγορές μετοχών λόγω της υψηλής συσχέτισής της.

“Εκτός από δύο ξεχωριστά γεγονότα το 2022, η BTC ακολούθησε πολύ στενά τις αμερικανικές μετοχές. Οι δύο ακραίες τιμές του Ιουνίου (3AC, Celsius κ.λπ.) και του Νοεμβρίου (FTX), ευθύνονται για το σύνολο της υποαπόδοσης της BTC έναντι των αμερικανικών μετοχών”, αναφέρει η έκθεση, εμφανίζοντας το ακόλουθο διάγραμμα.

Bitcoin vs. χρυσός

Bitcoin vs. ETH vs. BNB vs. S&P 500 vs. χρυσός το 2022

Προβλέψεις Bitcoin για το 2023

Για το επόμενο έτος 2023, η Arcane Research αναμένει ότι τα φαινόμενα μετάδοσης θα συνεχιστούν “πιθανώς” στις αρχές του 2023. “[Β]αθώς θεωρούμε πιθανό ότι το μεγαλύτερο μέρος του 2023 θα είναι λιγότερο ξέφρενο και οριακά αδιατάρακτο σε σύγκριση με τα τρία τελευταία χρόνια”, προβλέπει η Arcane Research.

Έχοντας αυτό κατά νου, η εταιρεία αναμένει ότι το Bitcoin θα διαπραγματεύεται σε ένα “ως επί το πλείστον επίπεδο εύρος” το 2023, αλλά θα τελειώσει το έτος με υψηλότερη τιμή BTC από ό,τι στην αρχή.

Οι τρέχουσες μειώσεις του Bitcoin μοιάζουν πολύ με τα μοτίβα της bear market των προηγούμενων κύκλων, εκμαιεύει η Arcane Research. Ενώ η bear market του 2018 διήρκεσε 364 ημέρες από την κορύφωση έως το τέλος, η bear market του 2014-15 διήρκεσε 407 ημέρες. Ο τρέχων κύκλος βρίσκεται στην 376η ημέρα του. Αυτό τοποθετεί τη συνεχιζόμενη bear market ακριβώς μεταξύ της διάρκειας και των δύο προηγούμενων κύκλων.

“Εάν επιτευχθεί νέος πυθμένας το 2023, αυτή θα είναι η μακροβιότερη πτώση της BTC που έχει υπάρξει ποτέ”, δήλωσε η εταιρεία και ανέφερε περαιτέρω ότι υπάρχουν αρκετοί πιθανοί καταλύτες για μια φημισμένη αγορά ταύρων:

Η διαδικασία FTX μπορεί να δώσει κίνητρα για ταχύτερη πρόοδο με τους κανονισμούς και θεωρούμε τόσο τα θετικά σήματα που σχετίζονται με την έναρξη ETF BTC spot στις ΗΠΑ όσο και τις πιο συνεκτικές ταξινομήσεις των tokens ως ένα πιθανό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του έτους, με τα tokens ανταλλαγής να είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα σε πιθανές ταξινομήσεις ασφαλείας.

Όσον αφορά την αίτηση spot ETF Bitcoin της Grayscale, η 3η Φεβρουαρίου θα είναι μια σημαντική ημερομηνία για τον κλάδο, όταν η τριμελής επιτροπή θα αποφανθεί επί της καταγγελίας της SEC.

Επιπλέον, η Arcane Research αναμένει έναν ακόμη καταλύτη από την Ευρώπη: συγκεκριμένα, την ψήφιση του νόμου MiCA από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Φεβρουάριο του 2023. Η βασική πρόβλεψη για το 2023 παραμένει ότι το Bitcoin θα ανακάμψει παρά την αυστηροποίηση της μακροοικονομικής κατάστασης και ότι τώρα είναι “μια εξαιρετική περιοχή για τη δημιουργία σταδιακής έκθεσης στο BTC”.

Ωστόσο, η αρχή του 2023 θα μπορούσε να είναι ανώμαλη, καθώς ο όγκος συναλλαγών και η μεταβλητότητα μειώνονται σε μια πολύ πιο ανιαρή αγορά από ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια. Συνοψίζοντας, η Arcane Research εκτιμά ως εκ τούτου:

Καθώς προχωράμε στο επόμενο έτος, η υπομονή και η μακροπρόθεσμη τοποθέτηση θα είναι το κλειδί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη