Ψάχνεστε σχετικά με τις κρυπτονομίσματα προβλέψεις για το 2023; Τότε μην ψάχνετε άλλο. Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε τα θέματα: 

 • Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023; 
 • Κρυπτονομίσματα προβλέψεις: ποιο κρυπτονόμισμα πρέπει να αγοράσω; 
 • Ποια altcoins είναι τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα του 2023; 
 • Ποια altcoins είναι προς το παρόν υποτιμημένα και επομένως μπορούν να θεωρηθούν ως φθηνά κρυπτονομίσματα; 

Σημείωση: Όλο το περιεχόμενο που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο έχει καθαρά ενημερωτικό σκοπό και δεν αποτελεί σύσταση αγοράς ή πώλησης. Καμία ευθύνη για οικονομική ζημία δεν εκφράζεται ή υπονοείται. Σας συνιστούμε να κάνετε τη δική σας έρευνα πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση (Αποποίηση ευθυνών). 

Κρυπτονομίσματα προβλέψεις: ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023;

Το 2022 ήταν ένα αρκετά μέτριο έτος για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Ενώ η κεφαλαιοποίηση όλων των κρυπτονομισμάτων κορυφώθηκε στα 2,931 τρισεκατομμύρια δολάρια στις 9 Νοεμβρίου 2021, η αγορά αντιμετώπισε ορισμένες δυσκολίες το 2022. 

Το bear market βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το 2022. Πολλά altcoins, μεταξύ των οποίων και ανερχόμενα κρυπτονομίσματα έχασαν περίπου το 70 έως 90 τοις εκατό της αξίας τους. Ήταν ο COVID-19, ο πόλεμος της Ουκρανίας και ο αχαλίνωτος πληθωρισμός που καθόρισαν την πολιτική και τις χρηματοπιστωτικές αγορές παγκοσμίως. 

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (FED) βρέθηκε στο επίκεντρο όλων των επενδυτών. Η FED εκδίδει το δολάριο ΗΠΑ -το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα- και προσπάθησε να καταπολεμήσει τον υψηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ μέσω μιας αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής, η οποία προκάλεσε την κατάρρευση όλων των χρηματοπιστωτικών αγορών. Τα δημοφιλή επενδυτικά σχήματα όπως οι μετοχές, τα ETF, ακόμη και τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι, έπεσαν κατακόρυφα. 

Το Bitcoin και η γενικότερη αγορά κρυπτονομισμάτων δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανερχόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων εδώ και αρκετά χρόνια. Για μεγάλα διαστήματα, η αγορά ήταν συνυφασμένη με τα μακροοικονομικά γεγονότα και ακολούθησε την παραδοσιακή χρηματοπιστωτική αγορά σε μια βαθιά πτωτική αγορά. 

Τα εγγενή ζητήματα βαρύνουν επίσης τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα 

Από την άλλη πλευρά, ορισμένες κρίσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων, εγγενή προβλήματα, έχουν οδηγήσει σε απώλειες τιμών. Με την κατάρρευση του Terra (LUNA) και του Celsius, δύο σημαντικά projects στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατέρρευσαν μέσα σε λίγες μέρες. 

Τον Νοέμβριο τα πράγματα χειροτέρεψαν. Το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, το FTX, κύρηξε πτώχευση μετά την αποκάλυψη του σχεδίου απάτης του CEO Sam Bankman-Fried. Η αφερεγγυότητα οδήγησε σε επιπτώσεις που δεν  μπορούσαν να προβλεφθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και εμπόδισαν την ανάκαμψη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. 

Ως αποτέλεσμα, το κλίμα στην αγορά κρυπτονομισμάτων ήταν σχετικά υποτονικό μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο, οι χαμηλές τιμές στην αγορά σας δίνουν την ευκαιρία να αγοράσετε φθηνά κρυπτονομίσματα . Έτσι, για τους επενδυτές, η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί μια καλή ευκαιρία να εντοπίσουν τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα σε τιμές ευκαιρίας το 2023

Η ευκαιρία να αγοράσετε φθηνά κρυπτονομίσματα 

Αν υποθέσουμε ότι η αγορά κρυπτονομισμάτων θα κινηθεί σε κύκλους, όπως γινόταν πάντα μέχρι τώρα, τότε οι πιθανότητες να εκτιναχθούν ξανά οι τιμές στα ύψη το 2023 είναι μεγάλες. Πολλοί δείκτες από την ανάλυση δεδομένων on-chain και την κλασική ανάλυση γραφημάτων δείχνουν ότι η αγορά είναι σε κορεσμένη κατάσταση. 

Αυτό δεν σημαίνει κάτι παραπάνω από το γεγονός ότι τώρα είναι ιστορικά μια από τις καλύτερες στιγμές για να αγοράσετε τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα σε τιμή ευκαιρίας. 

Εμείς στο Bitcoin Greece έχουμε συντάξει μια λίστα σχετικά με τα φθηνά κρυπτονομίσματα με μεγάλες δυνατότητες το 2023 . Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να σας δώσουμε τις πιο hot συμβουλές μας σχετικά με τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα του 2023 και να απαντήσουμε στην ερώτηση: Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023; 

Κρυπτονομίσματα προβλέψεις 2023 

Το αν η αγορά κρυπτονομισμάτων θα δει σύντομα ανάκαμψη, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την απόδοση του Bitcoin (BTC). Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα είναι η τραπεζική κάρτα του κλάδου και θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό εάν και ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023. 

Όταν η τιμή του BTC εκτοξεύεται, τα altcoins σχεδόν πάντα ακολουθούν με ακόμη μεγαλύτερα κέρδη σε μια ανοδική αγορά. Αυτό συνέβαινε πάντα στην ιστορία της αγοράς κρυπτονομισμάτων. 

Από τότε που έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών 68.789 $ τον Νοέμβριο του 2021, το Bitcoin υποτιμάται – ασκώντας πίεση σε ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων και κλονίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών. 

Ωστόσο, αυτή η στιγμή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη στιγμή για να επενδύσετε σε Bitcoin και άλλα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα του 2023 . Εδώ θα αναφέρουμε ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023 σε αυτό το άρθρο. 

Η πρόβλεψή μας: Το Bitcoin θα είναι οδηγός 

Ο James Butterfill, επικεφαλής έρευνας στην CoinShares, ο μεγαλύτερος διαχειριστής κρυπτονομισμάτων στην Ευρώπη, είναι ένας από τους πολλούς ειδικούς που συμμερίζονται την πρόβλεψη ότι οι επόμενοι μήνες αποτελούν μια καλή στιγμή για επενδύσεις. 

«Νομίζω ότι είναι ένα ενδιαφέρον σημείο εισόδου», δήλωσε ο Butterfill. 

Σύμφωνα με τον αναλυτή, μια αποδυνάμωση του δολαρίου λόγω της αλλαγής της πολιτικής επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι ο παράγοντας που θα πυροδοτήσει μια τεράστια ανοδική πορεία για το Bitcoin και ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. 

Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε τρεις έως έξι μήνες για μια σημαντική αύξηση της τιμής, αλλά δεν παρουσιάζονται συχνά τόσες πολλές ευκαιρίες όταν το Bitcoin είναι σε προσφορά όπως συμβαίνει τώρα. 

Ωστόσο, όχι μόνο η πολιτική επιτοκίων των ΗΠΑ, αλλά και το Bitcoin Halving είναι ένα γεγονός, το οποίο ήταν ιστορικά σημαντικό και είχε πάντα ανοδική επίδραση στην αγορά μακροπρόθεσμα. Το επόμενο Bitcoin Halving έχει προγραμματιστεί για το μπλοκ 840.000, το οποίο επί του παρόντος προβλέπεται για τον Φεβρουάριο του 2024. 

Κάθε τέσσερα χρόνια, ο αριθμός των Bitcoin που δημιουργούνται ανά μπλοκ και δίνονται στους miners ως ανταμοιβές μειώνεται στο μισό. Αυτό αντισταθμίζει τον πληθωρισμό και διασφαλίζει ότι το Bitcoin γίνεται όλο και πιο σπάνιο και δυνητικά πιο πολύτιμο. Επομένως, η πρόβλεψη του Butterfill είναι: 

Περιμένω ότι θα έχουμε μια ωραία ανοδική αγορά του χρόνου, επειδή έρχεται το Halving.

Η επενδυτική τράπεζα της Wall Street JPMorgan & Chase έκανε μια πρόβλεψη για τα κρυπτονομίσματα το 2022: το Bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 150.000 δολάρια τα επόμενα χρόνια. Ο Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου, διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, συμφωνεί με τον Butterfill ότι το Bitcoin είναι υποτιμημένο στην τρέχουσα τιμή του. 

Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023; 

Αν η ιστορία της αγοράς κρυπτονομισμάτων μας έχει διδάξει κάτι, είναι ότι μετά από κάθε πτώση ακολουθεί πάντα άνοδος και νέες ευκαιρίες μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. Το 2023 θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή χρονιά. Η δεύτερη χρονιά ενός bear market ήταν ιστορικά πάντα μια χρονιά κατά την οποία οι τιμές ανέβαιναν ξανά. 

Σε αυτό το περιβάλλον,  θα μπορούσαν να αναπτυχθούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες ή ακόμη και να υπάρξει μια συνεχόμενη ροή ευκαιριών. Το ερώτημα σχετικά με το ποιο κρυπτονόμισμα να αγοράσω είναι γενικά πολύ δύσκολο, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. 

Προκειμένου να εντοπιστούν τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα το 2023 και να απαντηθεί το ερώτημα ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε μερικά βασικά στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν: 

 • μια αναπτυσσόμενη κοινότητα προγραμματιστών, 
 • μεγαλύτερη δημοφιλία μέσω υψηλότερων αριθμών συναλλαγών, 
 • νέες συνεργασίες, 
 • νέες χρήσεις και εφαρμογές (αποκεντρωμένες εφαρμογές – dApps). 
 • αυξανόμενος όγκος συναλλαγών, 
 • εισαγωγή σε αξιόπιστα ανταλλακτήρια και πολλά άλλα. 

Προσέξτε τις νέες τάσεις κρυπτονομισμάτων 

Επιπλέον, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε τις νέες τάσεις για τον εντοπισμό των ανερχόμενων κρυπτονομισμάτων το 2023. Άγνωστα και φθηνά κρυπτονομίσματα, αποτέλεσαν νέα τάση και όσοι τα είχαν στην κατοχή τους, είδαν αστρονομικά κέρδη σε ορισμένες περιπτώσεις, παρά τις συνθήκες πτωτικής αγοράς. 

Το 2023, πρέπει να εντοπίσουμε αυτές τις τάσεις για να απαντήσουμε στην ερώτηση «Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023;». Κατά την άποψή μας, οι κορυφαίες τάσεις για το 2023 θα μπορούσαν να είναι: 

 • το Metaverse, 
 • gaming blockchain, 
 • αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, 
 • Κρυπτονομίσματα συμβατά με το ISO 20022, 
 • νομίσματα meme όπως το Dogecoin (DOGE) και 
 • Layer-2 για Ethereum. 

Εξίσου σημαντικό, το Bitcoin θα μπορούσε να είναι και πάλι μια πολύ καλή επιλογή. Το πρώτο και μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς είναι λιγότερο ασταθές από τα altcoins και επομένως λιγότερο επικίνδυνο. 

Ενώ το Bitcoin δεν είναι ένα φτηνό κρυπτονόμισμα , λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του 1,00 Bitcoin, είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι πρέπει να αγοράσετε ένα ολόκληρο Bitcoin. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα κλάσμα ενός Bitcoin, για παράδειγμα, 0,0001 BTC και να επωφεληθείτε από την αύξηση της τιμής στον ίδιο βαθμό. 

Πρόβλεψη: ανερχόμενα κρυπτονομίσματα 2023 

Παρακάτω, θα θέλαμε να συζητήσουμε τρεις τάσεις κρυπτονομισμάτων για το 2023, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε ανερχόμενα κρυπτονομίσματα: 

Το Metaverse 

Το 2021, το Metaverse ήταν το επίκεντρο συζήτησης. Πολλά Metaverse tokens απέφεραν τεράστια κέρδη. Ωστόσο, λόγω της εξομάλυνσης της αρχικής διαφημιστικής εκστρατείας και του παρατεταμένου bear market, τα tokens Metaverse έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες. 

Η πρόβλεψή μας είναι ότι το Metaverse ήρθε για να μείνει. Προσφέρει έναν εικονικό κόσμο με κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και ατελείωτη δημιουργικότητα. Η δυνατότητές του έχουν αναγνωριστεί ακόμη και από κολοσσούς του Web2 brownfield, όπως το Facebook. 

Meme-Coins 

Τα Meme-Coins θεωρούνται οι πιο ασταθείς και επικίνδυνες επενδύσεις ανάμεσα στα κρυπτονομίσματα. Όπως αναφέρθηκε στα τέλη του 2022, θα μπορούσαν να βιώσουν μια αναγέννηση το 2023 και να γίνουν ξανά κορυφαία τάση. 

Πριν και μετά την κατάρρευση του FTX, το Dogecoin (DOGE) ειδικότερα, φάνηκε να αποτελεί μια ισχυρή τάση. Ο κύριος λόγος για την αύξηση της τιμής ήταν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο Έλον Μασκ είναι λάτρης του Bitcoin και του Dogecoin (DOGE). 

Με την εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ και τα σχέδιά του να επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό το κοινωνικό δίκτυο και να ενσωματώσει υπηρεσίες πληρωμών, το Dogecoin θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ανερχόμενο κρυπτονόμισμα το 2023. 

Ωστόσο, το δεύτερο πιο δημοφιλές νόμισμα meme, το Shiba Inu Coin θα μπορούσε επίσης να επιστρέψει στο προσκήνιο.  

Κρυπτονομίσματα συμβατά με ISO 20022

Μια τάση που σχεδόν δεν έχει κυκλοφορήσει πολύ μέχρι στιγμής, θα μπορούσε να είναι τα συμβατά με το ISO 20022 κρυπτονομίσματα. Θα μπορούσαν να γίνουν η ραχοκοκαλιά του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και να αντικαταστήσουν το 50χρονο σύστημα πληρωμών SWIFT. 

Το ISO 20022 είναι ένα νέο πρωτόκολλο που θα χρησιμοποιηθεί από τους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για διεθνείς και διασυνοριακές πληρωμές, αντικαθιστώντας το SWIFT. Το πρωτόκολλο αναμένεται να είναι λειτουργικό έως τον Μάρτιο του 2023 και να ενσωματωθεί πλήρως έως τον Νοέμβριο του 2025. 

Μέχρι στιγμής, υπάρχουν μόνο επτά κρυπτονομίσματα που είναι αναγνωρισμένα ως συμβατά με το ISO20022. Θα μπορούσαν επίσης να αποτελέσουν ένα ανερχόμενο κρυπτονόμισμα 2023: 

 • Ripple (XRP) 
 • Quant (QNT) 
 • Stellar (XLM) 
 • Algorand (ALGO) 
 • Hedera (HBAR) 
 • IOTA (MIOTA) 
 • XDC Network (XDC) 

Οι προβλέψεις μας για τα κρυπτονομίσματα για το 2023 

Ο διαχωρισμός των κρυπτονομισμάτων σε φθηνά και ακριβά έχει περιορισμένη λογική κατά την άποψή μας. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράσετε ένα κλάσμα ενός Bitcoin και να επωφεληθείτε πλήρως από την απόδοση τιμής του. 

Στην παρακάτω λίστα με τα κρυπτονομίσματα που θα ανέβουν το 2023 , δεν εξετάζουμε επομένως την τιμή τους, αλλά τη δυνατότητά τους να γίνουν ένα ανερχόμενο κρυπτονόμισμα το 2023

ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023
Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023;

Τα κορυφαία 10 – ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023; 

Παρακάτω έχουμε συντάξει μια λίστα με τις προβλέψεις μας, η οποία απαντά στο ερώτημα: Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023; 

Παρακάτω επιλέξαμε τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα που θα μπορούσαν να εκτοξευτούν το 2023. 

Οι προβλέψεις μας για τα κρυπτονομίσματα για το 2023 περιλαμβάνουν: 

 • Bitcoin (BTC) 
 • Ethereum (ETH) 
 • Polygon (MATIC) 
 • Chainlink (LINK) 
 • Dogecoin (DOGE) 
 • Ripple (XRP) 
 • Cardano (ADA) 
 • Quant (QNT) 
 • Uniswap (UNI) 
 • Decentraland (MANA) 

Bitcoin (BTC) 

Αν και η επιλογή του Bitcoin μπορεί να φαίνεται συνηθισμένη εκ πρώτης όψεως, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να προσφέρει τεράστιες δυνατότητες το 2023. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι το Bitcoin είναι oversold. Πολλοί επενδυτές επιθυμούσαν να μπορέσουν να αγοράσουν φθηνά Bitcoin για άλλη μια φορά, οπότε να η ευκαιρία! 

Συγκριτικά, το Bitcoin είναι  μια ασφαλής επένδυση επειδή είναι το λιγότερο επικίνδυνο και ασταθές κρυπτονόμισμα. Συγκεκριμένα, τα μικρότερα κρυπτονομίσματα με μικρή κεφαλαιοποίηση αγοράς είναι πιο επιρρεπή στη χειραγώγηση των τιμών λόγω του χαμηλού όγκου συναλλαγών τους. 

Το Bitcoin, από την άλλη πλευρά, δίνει τον τόνο στην αγορά κρυπτονομισμάτων και έχει ξεπεράσει  μέρες στις οποίες ήταν δυνατή η χειραγώγηση των τιμών. Η πρόβλεψή μας είναι ότι το Bitcoin θα προσφέρει τεράστιες δυνατότητες απόδοσης το 2023. 

Ethereum (ETH) 

Η δεύτερη πρόβλεψή μας για τα κρυπτονομίσματα για το 2023 δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη για πολλούς: το Ethereum (ETH). 

Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς, ολοκλήρωσε τo «Merge» του στις 15 Σεπτεμβρίου 2022, μεταβαίνοντας από ένα μοντέλο proof-of-work (PoW) σε a proof-of-stake (PoS). 

Μετά το λανσάρισμα, το Ethereum έδειξε δύναμη και κατάφερε να παραμείνει πάνω από τα κρίσιμα όρια υποστήριξης παρά το bear market. Οι πιθανότητες το Ethereum να αποτελέσει ένα ανερχόμενο κρυπτονόμισμα το 2023 είναι υψηλές με βάση τις βάσεις που τέθηκαν το 2022. 

Το Ethereum όχι μόνο θα συνεχίσει να είναι ο βασικός πυλώνας για βασικές τεχνολογίες στον χώρο του blockchain, όπως τα έξυπνα συμβόλαια, το DeFi και τα NFT, αλλά θα γίνει επίσης ταχύτερο σε απόδοση και πιο επεκτάσιμο. 

Αυτό θα κάνει το κρυπτονόμισμα ακόμα πιο ελκυστικό για τις επιχειρήσεις και θα αυξήσει την αξία του μακροπρόθεσμα. Το ETH διαθέτει ήδη τους περισσότερους προγραμματιστές, τις πιο αποκεντρωμένες εφαρμογές και την υψηλότερη δραστηριότητα δικτύου που μετράται με συναλλαγές. 

Επιπλέον, με μια από τις τελευταίες ενημερώσεις του, το Ethereum έχει γίνει “Ultra Sound Money“, όπως αναφέρεται στην κοινότητα. Το meme σημαίνει ότι το Ethereum φτάνει στο μέγιστο της προσφοράς των 123,2 εκατομμυρίων ETH και έχει μια μακροπρόθεσμη πτωτική προσφορά. 

Ανερχόμενα κρυπτονομίσματα: Ethereum - ανάπτυξη της προσφοράς
Ανερχόμενα κρυπτονομίσματα: Ethereum – ανάπτυξη της προσφοράς

Αυτό σημαίνει ότι το ETH είναι αποπληθωριστικό, το οποίο με βάση τη θεωρία προσφοράς/ζήτησης είναι εξαιρετικά ανοδικό για την πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων τιμών. 

Polygon (MATIC) 

Το Polygon είναι ένα blockchain (L2) χτισμένο πάνω στο Ethereum. Γενικά, τα L2 παρέχουν μια πολύ αναγκαία λύση κλιμάκωσης για το δίκτυο Ethereum. 

Αν και το Ethereum είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά τις δυνατότητές του να ενεργοποιήσει έναν αποκεντρωμένο ιστό, το μεγαλύτερο μειονέκτημα του όμως είναι η επεκτασιμότητα. Οι λύσεις Layer-2 ομαδοποιούν τις συναλλαγές στο δικό τους blockchain πριν προωθήσουν τις συναλλαγές στο L1 (Ethereum). 

Η ανάπτυξη των L2 στο Ethereum, όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών ήταν τεράστια το 2022. Και οι ειδικοί συμμερίζονται την πρόβλεψη ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί το 2023 και μετά. 

Η ανάπτυξη του Ethereum layer 2 φέτος ήταν μνημειώδης

Το Polygon είναι επί του παρόντος η κορυφαία λύση L2 για το Ethereum και έχει δει τεράστια ανάπτυξη παρά το bear market το 2022. Ως εκ τούτου, το project διαθέτει πλέον πολυάριθμες συνεργασίες υψηλού προφίλ. 

Στους συνεργάτες περιλαμβάνονται μεγάλες μάρκες όπως Starbucks, Mercedes, Meta, Coca-Cola, Redidit, eBay, Disney, Opera, Adobe, Stripe, Twitter και Wyre, μεταξύ άλλων. 

Συνεργάτες Polygon
Συνεργάτες Polygon

Και δεν τελειώνει εδώ. Μόλις στα τέλη του 2022, ο τραπεζικός γίγαντας JP Morgan πραγματοποίησε την πρώτη του συναλλαγή DeFi μέσω του Polygon. 

Το Polygon είναι επίσης σε καλή θέση από άποψη προσωπικού. Ο Michael Blank, πρώην στέλεχος της EA μετακόμισε στα Polygon Studios για να οδηγήσει την τάση του blockchain gaming στο Polygon. Το ίδιο ισχύει και για τον πρώην επικεφαλή gaming του YouTube. Αυτό δείχνει ότι οι δυνατότητες του Polygon είναι τεράστιες. 

Ο Sandeep Nailwal, συνιδρυτής της Polygon Technology δήλωσε ότι δεν θα ησυχάσει έως ότου το Polygon (MATIC) καταταχθεί στην 3η θέση των κρυπτονομισμάτων, μαζί με το BTC και το ETH. 

Με τιμή μικρότερη από 1,00 ευρώ, το MATIC ήταν επίσης ένα φθηνό κρυπτονόμισμα με ισχυρές δυνατότητες στα τέλη του 2022. Η πρόβλεψή μας είναι ότι το Polygon θα είναι ένα από τα κρυπτονομίσματα με τις καλύτερες επιδόσεις στην αγορά το 2023. 

Chainlink (LINK) 

Το Chainlink είναι ένα αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain Oracle που βασίζεται στο blockchain Ethereum, αλλά συνδέει και άλλα blockchain. Στόχος του δικτύου είναι να διευκολύνει τη μεταφορά δεδομένων που δεν παραβιάζονται από πηγές εκτός αλυσίδας σε έξυπνα συμβόλαια on-chain – μια εργασία εξαιρετικά μεγάλης σημασίας. 

Το project βρίσκεται στην πρώτη γραμμή όλων των blockchain της Oracle. Ως ηγέτης του κλάδου,το  Chainlink έχει αναπτυχθεί σε πάνω από 1.500 projects σε 15 blockchain το τρίτο τρίμηνο του 2022. Το 2022, to Chainlink διευκόλυνε συναλλαγές αξίας πάνω από 6,18 τρισεκατομμύρια δολάρια και έβαλε 4,2 τρισεκατομμύρια σημεία δεδομένων στο blockchain. 

Τον Οκτώβριο του 2022, το Chainlink έκανε μεγάλες αποκαλύψεις! Αποκαλύφθηκε ότι εφαρμόζει ένα Proof-of-Concept (PoC) με το SWIFT (την χρηματοοικονομική υποδομή που συνδέει περισσότερες από 11.000 τράπεζες παγκοσμίως). 

Το επερχόμενο PoC θα χρησιμοποιήσει το Πρωτόκολλο Διαλειτουργικότητας Cross-Chain του Chainlink (CCIP) για την εφαρμογή ενός παγκόσμιου προτύπου για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ blockchain, δεδομένων και μεταφορών διακριτικών. 

Αυτά τα νέα είναι απίστευτα! Ωστόσο, έχει πέσει λόγω bear market. Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί συμμερίζονται την πρόβλεψη ότι το Chainlink (LINK) είναι υποτιμημένο και ένας τρομερός υποψήφιος ως ανερχόμενο κρυπτονόμισμα 2023. 

Dogecoin (DOGE) 

Αν και το Dogecoin υπέφερε από το bear market το 2022, το DOGE ήταν ένα από τα σχετικά ισχυρότερα κρυπτονομίσματα στην αγορά. Αυτό οφειλόταν κυρίως σε έναν πολύ καλό λόγο: τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, τον Έλον Μασκ. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX είναι θαυμαστής του Dogecoin (και του Bitcoin) και μόνος του εκτόξευσε την τιμή προς τα πάνω με τα tweets του το 2022. Στα τέλη του 2022, ο Musk απέκτησε την εφαρμογή κοινωνικών μέσων Twitter, την οποία ελπίζει να μετατρέψει σε όλα -σε-ένα εφαρμογή. 

Αυτό θα μπορούσε να δώσει στο Dogecoin (DOGE) μια περαιτέρω ώθηση. Ο ίδιος ο Έλον Μασκ τροφοδότησε τις φήμες ότι το DOGE θα μπορούσε να γίνει τρόπος πληρωμής σε μια μελλοντική έκδοση του Twitter. Η τιμή του DOGE πιθανώς θα εκτοξευόταν απότομα εάν επιβεβαιωνόταν αυτή η φήμη. 

Από αυτή την άποψη, πολλοί ειδικοί προβλέπουν ότι η τιμή του Dogecoin θα ανέβει απότομα το 2023. Χωρίς αμφιβολία, το φθηνό αυτό κρυπτονόμισμα (κάτω από 0,10 ευρώ τη στιγμή του άρθρου) θα μπορούσε να είναι ένα από τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα του 2023. 

Ripple (XRP)

Το Ripple παρέχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών που χρησιμοποιείται ήδη από αμέτρητους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, τράπεζες και επιχειρήσεις. Το XRP Ledger επιτρέπει διασυνοριακές πληρωμές με ελάχιστο κόστος, χρησιμοποιώντας το διακριτικό XRP ως νόμισμα γέφυρας. 

Η εταιρεία πίσω από το κρυπτονόμισμα, η Ripple Labs, δίνει νομική μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το νομικό καθεστώς του XRP εδώ και δύο χρόνια. Η ετυμηγορία αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2023 και οι πιθανότητες είναι θετικές στο να αναδειχθεί το Ripple ως ο νικητής της δικαστικής υπόθεσης. 

Τι σημαίνει αυτό για την τιμή XRP; Η τιμή ήταν εξαιρετικά χαμηλή τα τελευταία δύο χρόνια, επειδή τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ δεν είχαν τη δυνατότητα να προσφέρουν XRP. Γενικά, η ρυθμιστική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ προκάλεσε κακή απόδοση τιμών. 

Η πρόβλεψή μας είναι (και σύμφωνα με τη γνώμη πολλών ειδικών): Εάν το Ripple κερδίσει τη δικαστική υπόθεση κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το 2023, είναι εξαιρετικά πιθανό η τιμή του XRP να εκτιναχθεί στα ύψη! 

Με την Bank of America, ένα μεγάλος κολοσσός θα μπορούσε σύντομα να χρησιμοποιήσει το XRP Ledger. Σε μια συνέντευξη τον Νοέμβριο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple, Μπραντ Γκάρλινγκχαουζ, αποκάλυψε ότι πολλές αμερικανικές εταιρείες καθυστερούν να χρησιμοποιήσουν το κρυπτονόμισμα μέχρι να διευθετηθεί η διαφορά της SEC. 

Ο Garlinghouse είπε επίσης συγκεκριμένα: «Η Bank of America είναι μεγάλος συνεργάτης του Ripple». Αποκάλυψε επίσης ότι «η Bank of America θα έχει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εάν ολοκληρωθεί ο διακανονισμός, επειδή θα αποκτήσει μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της χρησιμοποιώντας το XRP και την αγορά». 

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το XRP είναι ένα από τα λίγα κρυπτονομίσματα συμβατά με το ISO 20022 και έχει ήδη αναλάβει πολυάριθμες πρωτοβουλίες προς ψηφιακά νομίσματα που υποστηρίζονται από κεντρικές τράπεζες (π.χ. στην Καμπότζη και στο Μπουτάν). 

Διαβάστε επίσης: Διαβάστε επίσης: Η πρόβλεψη για το XRP 2023

Τελικά, το XRP μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον τραπεζικό τομέα για να αντικαταστήσει ή να ενσωματωθεί στο τρέχον σύστημα SWIFT. Σε κάθε περίπτωση, οι πιθανότητες είναι ότι το Ripple (XRP) θα είναι ένα από τα ανερχόμενα κρυπτονομίσματα του 2023. Με τιμή κάτω από 0,50 ευρώ, αποτελεί επίσης ένα φθηνό κρυπτονόμισμα. 

Cardano (ADA) 

Το Cardano (ADA) είναι επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον κρυπτονόμισμα μετά την πρόσφατη κυκλοφορία της ενημέρωσης Vasil και το σχέδιο ανάπτυξης για το επόμενο έτος. Το Vasil θα αυξήσει σημαντικά την απόδοση των συναλλαγών του blockchain Cardano. 

Επιπλέον, το Cardano αναπτύσσει layer-2 Hydra, το οποίο θα αυξήσει την ταχύτητα μαζικά για άλλη μια φορά και θα καταστήσει το Cardano την ταχύτερη αλυσίδα μπλοκ στην αγορά – με 1 εκατομμύριο συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο. 

Επιπλέον, το Cardano έχει και άλλα ενδιαφέροντα projects που έρχονται τους επόμενους μήνες. Για παράδειγμα, ένα ξεχωριστό stablecoin πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Cardano το 2023. Με το USDA, οι χρήστες θα μπορούν να μετατρέψουν τα δολάρια ΗΠΑ απευθείας 1:1 και έτσι να συμμετέχουν στο σύστημα Cardano DeFi. Ειδικότερα, η ανάπτυξη του DeFi είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους το 2023. 

Ένα άλλο σημαντικό project για το 2023 είναι το blockchain απορρήτου του Cardano που ονομάζεται “Midnight”. Οι προγραμματιστές εργάζονται ήδη σε αυτό το project κρυφά τους τελευταίους μήνες. Λέγεται ότι είναι μια πλευρική αλυσίδα του Cardano που θα έχει το δικό της token που ονομάζεται “DUST” και ανώνυμα εκτελέσιμα έξυπνα συμβόλαια. 

Το 2022, το διακριτικό ADA έχασε τεράστια αξία. Ωστόσο, αυτό οφειλόταν κυρίως στo bear market. 

Επομένως, η πρόβλεψή μας είναι ότι το 2023 θα μπορούσε να σημαίνει υψηλά κέρδη τιμών για τους επενδυτές της ADA μόλις ξεκινήσει μια νέα ανοδική αγορά. Με τιμή κάτω από 1,00 ευρώ, το Cardano (ADA) είναι ένα φθηνό κρυπτονόμισμα με υψηλές δυνατότητες. 

Quant (QNT) 

To Quant είναι ένας πάροχος υπηρεσιών Distributed Ledger Technology (DLT) που βελτιώνει τις διασυνδέσεις και την επικοινωνία μεταξύ blockchains. Το λογισμικό Quant, Overledger, είναι η πρώτη πύλη διεπαφής προγραμματισμού εφαρμογών (API) στον κόσμο που συνδέει blockchains. 

To Quant συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDC), βασιζόμενο στην εμπειρία με τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Το δίκτυο Quant έχει το δικό του token, το QNT, το οποίο τροφοδοτεί το οικοσύστημα και χρησιμοποιείται ως πληρωμή για τη χρήση του δικτύου Quant. Όλες οι χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τελών προγραμματιστή και χρήστη, καταβάλλονται με QNT. 

Το Quant είναι επίσης ένα από τα λίγα blockchain συμβατά με το ISO 20022. 

Ο πιο γνωστός συνεργάτης του Quant δεν είναι άλλος από την Oracle, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης βάσεων δεδομένων στον κόσμο. Η συνεργασία επιτρέπει στο Quant να επωφεληθεί από την τεχνογνωσία προϊόντων και μάρκετινγκ της Oracle, καθώς και να συνδεθεί στην παγκόσμια βάση της με περισσότερους από 430.000 πελάτες. 

Ο Gilbert Verdian, διευθύνων σύμβουλος Quant αποκάλυψε αυτά τα πλεονεκτήματα σε μια συνέντευξη τον Δεκέμβριο. 

Uniswap (UNI)

Το UNI είναι το token διακυβέρνησης του μεγαλύτερου αποκεντρωμένου ανταλλακτηρίου στον κόσμο, του Uniswap. Μέχρι το τέλος του 2022, το Uniswap κατάφερε να ξεπεράσει το Coinbase αρκετές φορές ως το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο σε ημερήσιο όγκο συναλλαγών (μόνο η Binance είχε μεγαλύτερο όγκο). 

Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για τον κλάδο. Ειδικά μετά την κατάρρευση του FTX, αυτή είναι μια τάση που δεν είναι μόνο υγιής για τον κλάδο, αλλά ενισχύει και τα κρυπτονομίσματα από τους ίδιους τους χρήστες. 

Η πρόβλεψή μας είναι ότι η τάση των επενδυτών να μετακινούνται από κεντρικά σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια θα συνεχιστεί το 2023. Το Uniswap και το token UNI του θα μπορούσαν να ωφεληθούν μαζικά από αυτό όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων ξεκινήσει την επόμενη ανοδική πορεία της. 

Decentraland (MANA) 

Το Decentraland (MANA) είναι αυτή τη στιγμή το πιο γνωστό Token Metaverse μαζί με το Axie Infinity. Συμπεριλάβαμε το MANA στη λίστα για να έχουμε ένα token για το τεράστιο trending Metaverse. 

Ωστόσο, καθώς το θέμα είναι ακόμα πολύ καινούριο, μένει να δούμε ποιο project θα πετύχει μέσω εξαιρετικών συνεργασιών και ώριμης τεχνολογίας. 

Το MANA είναι το token διακυβέρνησης για το Metaverse της Decentraland. Το project παρέχει μια πλατφόρμα για αλληλεπιδράσεις εικονικής πραγματικότητας, gaming, ψηφιακή διαφήμιση, δημιουργική συνεργασία, δημιουργία και κοινή χρήση NFT και πολλά άλλα. 

FAQ για ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023

Ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023

Έχουμε καταρτίσει έναν κατάλογο με τις προβλέψεις μας, ποια κρυπτονομίσματα θα ανέβουν το 2023. Οι προβλέψεις μας περιλαμβάνουν: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Polygon (MATIC), Chainlink (LINK), Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Cardano (ADA), Quant (QNT), Uniswap (UNI) και Decentraland (MANA).

Προβλέψεις: ποιο κρυπτονόμισμα πρέπει να αγοράσω; 

Για να εντοπίσετε τα καλύτερα κρυπτονομίσματα το 2023, είναι σημαντικό να αναζητήσετε ισχυρά θεμελιώδη στοιχεία. Αυτά περιλαμβάνουν μια αυξανόμενη κοινότητα προγραμματιστών, μια αυξανόμενη χρήση μέσω υψηλότερων αριθμών συναλλαγών, συνεργασιών, περιπτώσεων χρήσης και εφαρμογών, έναν αυξανόμενο όγκο συναλλαγών και καταχωρίσεις σε αξιόπιστα ανταλλακτήρια.

Ποια είναι τα αναδυόμενα κρυπτονομίσματα το 2023; 

Το 2023, πρέπει να βρούμε τάσεις για να βρούμε αναδυόμενα κρυπτονομίσματα. Τέτοιες τάσεις θα μπορούσαν να είναι το metaverse, το blockchain gaming, τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, τα συμβατά με το ISO 20022 κρυπτονομίσματα, τα νομίσματα meme όπως το Dogecoin (DOGE) και οι λύσεις επιπέδου 2 για το Ethereum.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη