Η αλυσίδα μπλοκ του Bitcoin έγινε μάρτυρας της εξόρυξης ενός μπλοκ μεγέθους σχεδόν 4 MB χθες – ένα γεγονός που είναι εξαιρετικά σπάνιο και εγείρει πλέον ανησυχίες για τη συμφόρηση του δικτύου. Η αιτία είναι τα πρόσφατα εισαχθέντα Ordinals NFTs.

Το έργο έχει προκαλέσει μια τεράστια διαμάχη στην κοινότητα του Bitcoin, με ορισμένους υποστηρικτές να υποστηρίζουν την προσέγγιση, ενώ άλλοι αντιτίθενται σθεναρά.

Το ασυνήθιστα μεγάλο μπλοκ εξορύχθηκε χθες και επισημάνθηκε για πρώτη φορά από τον Julio Monero, ανώτερο αναλυτή της CryptoQuant. Σχολιάζοντας την είδηση, ο διευθύνων σύμβουλος της CryptoQuant Ki Young Ju δήλωσε: “NFTs στο Bitcoin”.

Παρόλο που τα μπλοκ του BTC μπορούν να είναι τόσο μεγάλα όσο 4 megabytes, αυτό είναι σπάνιο, καθώς τα περισσότερα μεγέθη μπλοκ είναι μεταξύ 1 MB και 1,5 MB. Το μέγεθος μπλοκ Bitcoin είναι το μέγιστο μέγεθος ενός μπλοκ δεδομένων συναλλαγών που μπορεί να προστεθεί στην αλυσίδα μπλοκ.

Μια ανάλυση των δεδομένων δείχνει ότι τα τέλη δικτύου του BTC έχουν αυξηθεί στο υψηλότερο επίπεδό τους εδώ και πάνω από ένα χρόνο, καθώς εκατοντάδες Ordinals NFTs κόβονται στο δίκτυο. Οι δημιουργίες φράζουν τα μπλοκ, με αποτέλεσμα υψηλότερα τέλη και πιο αργές συναλλαγές.

Διαμάχη σχετικά με τα NFTs στο Bitcoin

Εν τω μεταξύ, η κοινότητα του Bitcoin είναι διχασμένη μεταξύ των υποστηρικτών που είναι ενθουσιασμένοι με την εισαγωγή του έργου Ordinals και εκείνων που το απορρίπτουν κατηγορηματικά μετά την παρουσίασή του από τον προγραμματιστή του BTC Casey Rodarmor τον περασμένο μήνα.

Το έργο Ordinals επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν μεμονωμένα Satoshis (μια μονάδα Bitcoin) μεταξύ τους μέσω του δικτύου Bitcoin, με τα εν λόγω Satoshis να μεταφέρουν ψηφιακά δεδομένα που μπορεί να περιλαμβάνουν εικόνες, ήχο ή βίντεο. Αυτό είναι παρόμοιο με το πώς λειτουργούν τα NFTs σε άλλες αλυσίδες μπλοκ.

Ο πρωτοπόρος του Bitcoin Dan Held είναι ένας από αυτούς που ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, καθώς θα φέρει περισσότερες οικονομικές περιπτώσεις χρήσης για το BTC και μεγαλύτερη ζήτηση για blockspace.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Blockstream Adam Back πιστεύει ότι είναι χάσιμο χρόνου και blockspace. Ο προγραμματιστής του Bitcoin Core, Luke Dashjr, καταδίκασε επίσης το έργο σε ένα tweet, αλλά το πήρε και πάλι ως NFT της Ordinal.

Η κύρια ανησυχία των επικριτών είναι ότι τα Ordinals NFTs υπερκαταναλώνουν τον blockspace του Bitcoin, οδηγώντας σε υψηλότερες χρεώσεις και πιο αργές συναλλαγές.

Προτεινόμενη εικόνα από: shubham-s-web3 / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.