Ο σύμβουλος CBDC της Ripple, Anthony Welfare, χρησιμοποίησε το Twitter για να ανακοινώσει τη συνεργασία μεταξύ της Ripple και της Κεντρικής Τράπεζας του Μαυροβουνίου.

Η συνεργασία, σύμφωνα με τον Welfare, θα δει το δίδυμο να εργάζεται σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη του ψηφιακού νομίσματος του Μαυροβουνίου. Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι το ψηφιακό νόμισμα του Μαυροβουνίου θα μπορούσε να είναι ένα εθνικό stablecoin ή ένα ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC).

Η Ripple βρίσκει την επόμενη χώρα ως εταίρο

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο James Wallis, αντιπρόεδρος της RippleX για το ψηφιακό νόμισμα κεντρικών τραπεζών, δήλωσε ότι το πρόγραμμα θα περάσει από διάφορα στάδια, συμπεριλαμβανομένου του προσδιορισμού της πρακτικής εφαρμογής ενός εθνικού stablecoin ή ενός CBDC.

Ο Wallis αποκάλυψε ότι το έργο, το οποίο θα ξεκινήσει αργότερα αυτό το μήνα, θα περάσει επίσης από ένα στάδιο sandbox που θα κυκλοφορήσει το ψηφιακό νόμισμα υπό ελεγχόμενες συνθήκες. Πρόσθεσε ότι οι προγραμματιστές της Ripple θα συνεργαστούν με την Κεντρική Τράπεζα του Μαυροβουνίου για να καθορίσουν περιπτώσεις χρήσης, χρονοδιαγράμματα και κρίσιμους παράγοντες επιτυχίας.

Ο Radoje Žugić, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Μαυροβουνίου, αποκάλυψε ότι το έργο θα απαιτήσει από την κορυφαία τράπεζα να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και άλλες ακαδημαϊκές κοινότητες.

Σύμφωνα με τον Žugić, η συνεργασία θα βοηθήσει την ομάδα να αναλύσει τους κινδύνους και τα οφέλη του ψηφιακού νομίσματος, ενώ θα εξετάσει και άλλους παράγοντες, όπως οι διαθέσιμες ηλεκτρονικές πληρωμές, η αποτελεσματικότητα, η ασφάλεια κ.λπ.

“Ως κεντρική τράπεζα που δεσμεύεται να ακολουθεί τις σύγχρονες εθνικές τραπεζικές τάσεις, η CBCG διασφαλίζει ενεργά τη διατήρηση ενός αποτελεσματικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Ripple στο πιλοτικό έργο για τη δημιουργία CBDC ή stablecoin”, πρόσθεσε.

Η συνεργασία μεταξύ της Ripple και της Κεντρικής Τράπεζας του Μαυροβουνίου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Dritan Abazovic τον Ιανουάριο. Νωρίτερα φέτος, ο Abazovic αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ripple και τον Wallis για να συζητήσουν την ανάπτυξη μιας υποδομής πληρωμών που θα παρέχει μεγαλύτερη οικονομική ένταξη και προσβασιμότητα.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι μέλος της ευρωζώνης, το Μαυροβούνιο χρησιμοποιεί το ευρώ ως επίσημο νόμισμά του. Δεν είναι σαφές εάν η χώρα θα υιοθετήσει το ψηφιακό νόμισμα ως επίσημο νόμισμά της όταν αυτό ξεκινήσει επίσημα.
Οι προσπάθειες της Ripple για το CBDC

Εν τω μεταξύ, η Ripple έχει κάνει σημαντικές κινήσεις στον κλάδο CBDC τους τελευταίους μήνες. Όπως αναφέρθηκε πέρυσι, η Welfare ανακοίνωσε ότι η Ripple συνεργάστηκε με τις κεντρικές τράπεζες του Παλάου και του Μπουτάν για την ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων CBDC.

Επιπλέον, ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Ripple, Brook Entwistle, αποκάλυψε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία blockchain συνεργάζεται με περισσότερες από 20 χώρες για την ανάπτυξη CBDC.

Σε μια παρόμοια εξέλιξη, έγινε γνωστό τον περασμένο μήνα ότι ο διευθυντής διαχείρισης προϊόντων CBDC της Ripple, Anthony Ralphs, συγκαταλέγεται μεταξύ των συντελεστών ενός νέου λευκώματος της Digital Euro Association.

Προτεινόμενη εικόνα από: Blake Dunn/ Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη