Το Litecoin ανακοίνωσε ένα νέο ορόσημο για το δίκτυο στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. Το hashrate εξόρυξης, ένα μέτρο της επεξεργαστικής ισχύος ανά δευτερόλεπτο που χρησιμοποιείται στην εξόρυξη, έφτασε σε ένα νέο υψηλό ρεκόρ που ξεπερνά κατά πολύ τα 850 TH/s.

Το Litecoin ευχαρίστησε την κοινότητα του Dogecoin για αυτό το νέο επίτευγμα σε ένα tweet: “Το mining hashrate του Litecoin έχει φτάσει σε ιστορικό υψηλό, πολύ πάνω από 850 TH/s. Αυτό είναι μια απόδειξη εργασίας 850.000.000.000.000 hashes που γίνεται κάθε δευτερόλεπτο από το δίκτυο Litecoin. Το οφείλουμε αυτό εν μέρει στους φίλους μας στο Dogecoin που κάνουν εξόρυξη μαζί μας για να υποστηρίξουν και τα δύο δίκτυα”.

Dogecoin και Litecoin μοιράζονται τον αλγόριθμο εξόρυξης τους

Το Dogecoin και το Litecoin, που αναφέρονται ως “ζεύγος ισχύος”, χρησιμοποιούν το Scrypt, έναν διαφορετικό αλγόριθμο κατακερματισμού από το Bitcoin (SHA-256). Κατά συνέπεια, η εξόρυξη Litecoin και Dogecoin είναι ευκολότερη και ταχύτερη από την εξόρυξη Bitcoin.

Αυτό σημαίνει ότι και τα δύο νομίσματα μπορούν να παραχθούν ταυτόχρονα χωρίς να διακυβεύεται η αποδοτικότητα της εξόρυξης χάρη στη χρήση ενός μόνο αλγορίθμου.

Δεδομένου ότι το Dogecoin έχει ως πρότυπο το Luckycoin, το οποίο με τη σειρά του βασίζεται στο Litecoin, τα δύο μοιράζονται έναν κοινό αλγόριθμο.

Πέρυσι, εμφανίστηκαν εικασίες ότι το Dogecoin θα μπορούσε να μεταβεί σε Proof of Stake μετά τη δήλωση του συνιδρυτή του Ethereum Vitalik Buterin μετά τη συγχώνευση της ETH. Ωστόσο, οι φήμες διαψεύστηκαν από τους προγραμματιστές του Dogecoin, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν υπήρχαν σχέδια για τη μετάβαση του Dogecoin σε Proof of Stake.

Σε άλλα νέα, η Bitmain, ένας κορυφαίος κατασκευαστής εξοπλισμού εξόρυξης κρυπτονομισμάτων με την ονομασία Antminer θα φιλοξενήσει ένα Twitter Space με τίτλο “LTC & Doge”. Will the Power Couple Continue to Ride the Wave?” με δώρο μια δωροκάρτα αξίας 128.000 δολαρίων.

Την ώρα του τύπου, η τιμή του Litecoin βρισκόταν στα 99,52 δολάρια, σημειώνοντας πτώση -1,6% τις τελευταίες 24 ώρες.

Προτεινόμενη εικόνα από: Michael Förtsch / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη