Ένας προτεινόμενος νόμος από τη Νότια Ντακότα, μια πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει θέσει ως στόχο να αποκλείσει το Bitcoin από τον ορισμό του χρήματος της πολιτείας.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε πρωτίστως τον Φεβρουάριο από τον αντιπρόσωπο Mike Stevens, εν ενεργεία πρόεδρο της Βουλής, πέρασε χθες στη Γερουσία με 24 ψήφους υπέρ. Ειδικότερα, διευρύνει τον ορισμό του χρήματος της πολιτείας ώστε να περιλαμβάνει μια ρήτρα που ουσιαστικά απαγορεύει το Bitcoin ως μορφή χρήματος.

“Ο όρος [χρήμα] δεν περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό αρχείο που αποτελεί μέσο ανταλλαγής που καταγράφεται και μεταβιβάζεται σε ένα σύστημα που υπήρχε και λειτουργούσε για το μέσο ανταλλαγής πριν το μέσο ανταλλαγής εγκριθεί ή υιοθετηθεί από την κυβέρνηση”, αναφέρει η νεοπροστιθέμενη ρήτρα.

Σε ένα tweet σήμερα, ο Dennis Porter, διευθύνων σύμβουλος του Satoshi Action Fund, επέστησε την προσοχή της κοινότητας των κρυπτογράφων στην κατάσταση αυτή, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα τέχνασμα που προετοιμάζει το έδαφος για ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών. Επιπλέον, ο συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής ομάδας υπεράσπισης ισχυρίζεται ότι υπάρχει πίεση για την υιοθέτηση αυτής της πολιτικής σε 21 πολιτείες των ΗΠΑ.

Bitcoin και κρυπτονόμισμα υποστηρικτές αγώνα

Ο ιδρυτής της CryptoLaw, δικηγόρος John E. Deaton, που μοιράστηκε το tweet του Potter, υποστήριξε ότι ο αγώνας της κρυπτογράφησης κατά του παλαιού χρηματοπιστωτικού συστήματος επεκτείνεται και σε πολιτειακό επίπεδο.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και άλλες ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές φαίνεται να σφίγγουν τη θηλιά γύρω από την κρυπτογράφηση.

“Βρισκόμαστε σε ενεργή δικαστική διαδικασία σε υποθέσεις που εγείρουν την εφαρμογή των νόμων μας για τις κινητές αξίες στα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία”, ανέφερε η SEC σε ανακοίνωσή της, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του FOX Business Eleanor Terrett. “Το τμήμα μας για την επιβολή της νομοθεσίας ήταν αρκετά επιτυχημένο μέχρι στιγμής και προσβλέπουμε σε πρόσθετες δικαστικές αποφάσεις για τα θέματα αυτά”.

Εν τω μεταξύ, εν μέσω όλων αυτών, η Coinbase έχει ξεκινήσει μια εθνική προσπάθεια συνηγορίας για να αποτρέψει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής από το να εμπλακούν σε μια ευρεία καταστολή του κλάδου. Όπως τονίζεται σε σημερινή έκθεση, η πρωτοβουλία με την ονομασία Crypto 435 θα απευθύνεται στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και στις 435 περιφέρειες των ΗΠΑ, προσφέροντας πληροφορίες επικοινωνίας και δεδομένα σχετικά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στα ενδιαφερόμενα μέλη της κοινότητας.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC Squawk Box, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase Brian Armstrong τόνισε την ανάγκη για νέους και σαφείς κανόνες για την εκκολαπτόμενη αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Armstrong έχει επίσης συγγράψει ένα δημοσίευμα στο οποίο υποστηρίζει ότι η τρέχουσα προσέγγιση των ρυθμιστικών αρχών ωθεί τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, πλήττοντας τη γεωπολιτική θέση της Αμερικής.

Η Coinbase κοινοποιώντας αποσπάσματα από τη συνέντευξη επανέλαβε τα ευρήματα μιας πρόσφατης έρευνας που χρηματοδότησε και η οποία υποστήριζε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα ευνοεί τα συμφέροντα λίγων ελίτ και μόνο.

Την ώρα του τύπου, η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 23,375 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη