Η δημοφιλής λύση κλιμάκωσης του Ethereum ανακοίνωσε σήμερα την επικείμενη κυκλοφορία του εγγενούς της token ARB, ενώνοντας άλλα έργα επιπέδου-2 όπως το Optimism.

Το κουπόνι διακυβέρνησης θα επιτρέπει στους κατόχους να ψηφίζουν και να προτείνουν οποιεσδήποτε αλλαγές που θα ήθελαν να εκτελέσουν στην Arbitrum. Το έργο είναι μια λύση optimistic rollup, η οποία μετακινεί τη δραστηριότητα του δικτύου από το mainnet του Ethereum για να μειώσει το κόστος αερίου.

Το Ethereum L2 επιτέλους airdrops το token του

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αντλήθηκαν από το L2 Beat, διοικεί περισσότερο από το 55% της αγοράς του layer-2 όσον αφορά το πόσα χρήματα βρίσκονται σε αυτό. Αν και η Offchain Labs, η ομάδα ανάπτυξης πίσω από το Arbitrum, ανακοίνωσε την πτώση του token, η διανομή του δεν θα ξεκινήσει για άλλη μια εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν αντιπροσώπους που θα βοηθήσουν να κατευθύνουν την κατεύθυνση του έργου. Παρόμοια με την αντιπροσωπευτική δημοκρατία, οι κάτοχοι των token που μπορεί να έχουν έννομο συμφέρον σε ένα έργο κρυπτογράφησης, αλλά ίσως να μην έχουν το χρόνο ή την τεχνική ευστροφία για να βελτιώσουν πραγματικά ένα πρωτόκολλο, μπορούν να δώσουν τη δύναμη ψήφου τους σε ένα άλλο άτομο.

Οι πρώτοι χρήστες του Arbitrum, που καθορίζονται από ένα εσωτερικό κριτήριο επιλεξιμότητας, θα είναι επιλέξιμοι για να λάβουν το νέο κουπόνι ARB, δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Offchain Labs, Steven Goldfeder.

“Δουλέψαμε πολύ στενά με τη Nansen και σχολαστικά, επί πολλούς, πολλούς μήνες για να αποφασίσουμε τα κριτήρια για την αερική πτώση των χρηστών”, δήλωσε.

Οι μεμονωμένες διευθύνσεις χρηστών θα απολαμβάνουν το 11,6% της συνολικής προσφοράς token, ενώ ένα άλλο 1,1% θα πηγαίνει σε άλλα έργα που βασίζονται στο Arbitrum.

“Όχι μόνο δίνουμε στους χρήστες της Arbitrum λόγο στη διακυβέρνηση, αλλά και στους DAOs των έργων της Arbitrum και των έργων που βασίζονται στην Arbitrum”, δήλωσε ο Goldfeder.

Η συνολική αξία που έχει κλειδώσει (TVL), ή το ποσό των χρημάτων που περιφέρονται σε ένα συγκεκριμένο έργο, είναι μόνο μία από τις μετρήσεις που έχει χρησιμοποιήσει η ομάδα, αλλά ο Goldfeder επέμεινε ότι η επιλεξιμότητα ήταν πολύ ευρεία για να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.

“Προσπαθούμε να μην κάνουμε υπερβολική προσαρμογή σε μια μετρική”, δήλωσε. “Για έργα τυχερών παιχνιδιών ή κοινωνικά έργα, το TVL δεν είναι η μετρική που χρησιμοποιούν”.

Η Arbitrum στρέφεται στην ανάπτυξη με κουπόνια

Πριν από σήμερα, η Offchain Labs ήταν η μόνη οντότητα που ήταν υπεύθυνη για την πραγματοποίηση αλλαγών ή προσαρμογών στην τεχνολογία κλιμάκωσης. Τώρα, όμως, παράλληλα με την κυκλοφορία του token, ο Goldfeder και η ομάδα του θα δώσουν αυτούς τους ελέγχους στην κοινότητά του.

Αυτοί οι έλεγχοι συνοδεύονται επίσης από την πρόσθετη ευθύνη ότι μόλις ο DAO εκτελέσει μια ψηφοφορία, ο κώδικας θα ενημερωθεί ταυτόχρονα. Οι ψηφοφορίες DAO έχουν συνήθως χρησιμοποιηθεί για να σηματοδοτήσουν στις ομάδες προγραμματιστών ποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, αλλά παραδείγματα στο παρελθόν δείχνουν επίσης πώς μερικές φορές αυτό το σήμα δεν πηγαίνει στην πραγματικότητα στην αλυσίδα.

Προτεινόμενη εικόνα από: Zoltan Tasi / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη