Το οικοσύστημα του Ethereum πλησιάζει στο να επιτρέψει τις αναλήψεις Ethereum που έχουν τοποθετηθεί στην Beacon Chain.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση, ο προγραμματιστής του πυρήνα της ETH Tim Beiko αποκάλυψε ότι μετά από μήνες δοκιμών και ένα λανσάρισμα στο devnet, η αναβάθμιση του δικτύου Shapella θα ενεργοποιηθεί στο δίκτυο Sepolia στην εποχή 56832, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Φεβρουαρίου.

Το Shapella ουσιαστικά αναφέρεται σε δύο αναβαθμίσεις του Ethereum – “Shanghai” και “Capella”. Η αναβάθμιση θα επιτρέψει τις αναλήψεις Ethereum στο επίπεδο εκτέλεσης και θα αναβαθμίσει ταυτόχρονα το επίπεδο συναίνεσης Beacon Chain.

Θα εισαχθούν επίσης νέες λειτουργίες τόσο στο στρώμα εκτέλεσης όσο και στο στρώμα συναίνεσης. Οι αλλαγές στο στρώμα εκτέλεσης περιλαμβάνουν:

  • EIP-3651: Ζεστή COINBASE
  • EIP-3855: Εντολή PUSH0
  • EIP-3860: Κωδικός ορίου και μετρητή
  • EIP-4895: Beacon Chain ώθηση απόσυρσης ως πράξεις
  • EIP-6049: Κατάργηση της SELFDESTRUCT

Να τι πρέπει να ξέρετε για την αναβάθμιση του Ethereum

Από την άλλη πλευρά, οι αλλαγές στο επίπεδο συναίνεσης για την αναβάθμιση της Capella περιλαμβάνουν πλήρεις και μερικές αποσύρσεις για επικυρωτές. Οι αρχικές μοναδικές ιστορικές ρίζες θα αντικατασταθούν από μια ανεξάρτητη κατάσταση και ιστορικούς συσσωρευτές μπλοκ.

Οι χρήστες του Ethereum ή οι κάτοχοι ETH δεν χρειάζεται να αναβαθμίσουν, εκτός εάν ενημερωθούν για να λάβουν πρόσθετα μέτρα. Από την άλλη πλευρά, οι διαχειριστές κόμβων που δεν έχουν διακινδυνεύσει, θα πρέπει να αναβαθμίσουν τους κόμβους τους σε εκδόσεις πελατών του Ethereum για την αναβάθμιση Sepolia. Το ίδιο ισχύει και για τους staker.

Εάν ένας staker ή ένας χειριστής κόμβου δεν αναβαθμίσει στην τελευταία έκδοση, ο πελάτης τους θα συγχρονιστεί με την προ-fork blockchain μετά την αναβάθμιση. Ως αποτέλεσμα, θα εγκλωβιστούν σε μια ασύμβατη αλυσίδα που ακολουθεί τους παλιούς κανόνες και δεν θα μπορούν να στείλουν ETH token ή να λειτουργήσουν στο δίκτυο Sepolia μετά το Shapella.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μια εβδομάδα μετά την εμφάνιση ανησυχιών για πιθανή καθυστέρηση της αναβάθμισης της Σαπελιάς λόγω μιας ευπάθειας που εντοπίστηκε στο δημόσιο δοκιμαστικό δίκτυο Shapella. Οι προγραμματιστές, ωστόσο, επιβεβαίωσαν ότι το ζήτημα μπορεί να διορθωθεί με ένα patch.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Ethereum (ETH) βρισκόταν στα 1,655 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: Zoltan Tasi / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη