Οι χθεσινές ειδήσεις που περιστρέφονται γύρω από την εκτελεστική ενέργεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά της Kraken έχουν εκτοξεύσει και πάλι μεγάλη αβεβαιότητα στην αγορά κρυπτογράφησης, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse επεσήμανε τις θετικές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο.

Ο Garlinghouse ανέφερε συνολικά πέντε ενθαρρυντικές ειδήσεις για τις ρυθμιστικές ειδήσεις κρυπτογράφησης παγκοσμίως – όλες σε αγορές όπου η Ripple έχει ισχυρή παρουσία.

“Κάνοντας ένα βήμα πίσω για μια στιγμή από το τι συμβαίνει στις ΗΠΑ – μόνο τις τελευταίες εβδομάδες, ο αριθμός των θετικών (ή τουλάχιστον κατευθυνόμενων προς την κατεύθυνση της ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑΣ) παγκόσμιων ρυθμιστικών εξελίξεων είναι ενεργοποιητικός!”, δήλωσε ο CEO και ανέφερε το Ντουμπάι ως πρώτο παράδειγμα.

Το Ντουμπάι ήταν ανέκαθεν μια χώρα με γνώμονα την τεχνολογία και μόλις δημοσίευσε μια ολοκληρωμένη νέα σειρά κανονισμών για τους συμμετέχοντες στην αγορά κρυπτογράφησης, που καλύπτει τα πρότυπα συμμόρφωσης, τη διαφήμιση, τις εκπομπές ρύπων και πολλά άλλα. Η Ripple προσγείωσε τον πρώτο της συνεργάτη On-Demand Liquidity (ODL) στη χώρα τον Οκτώβριο του 2021 με τη διεθνή εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Pyypl.

Επιπλέον, η National Bank of Fujairah ανακοίνωσε συνεργασία με την Ripple για διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων τον Μάρτιο του 2020. Η συνεργασία αυτή ήταν μέρος μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την εφαρμογή των τελευταίων τεχνολογιών στις λειτουργίες της τράπεζας.

Ο Garlinghouse αναφέρει την Αυστραλία ως τη δεύτερη χώρα με ρυθμιστική πρόοδο, όπου το Υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να μεταρρυθμίσει την αδειοδότηση και τη φύλαξη των κρυπτονομισμάτων και να ενισχύσει την προστασία των καταναλωτών. Πρόσφατα κυκλοφόρησε διαβούλευση σχετικά με τη χαρτογράφηση των token, με το Υπουργείο Οικονομικών να ζητά τη συμβολή του κοινού πριν από την επικαιροποίηση των υφιστάμενων πλαισίων.

Με τη Novatti και την DeeMoney, η εταιρεία έχει μακροχρόνιους συνεργάτες που διατηρούν διαδρόμους πληρωμών στη χώρα. Τον Οκτώβριο του 2021, η National Australia Bank (NAB) ανέφερε ότι σχημάτισε συμμαχία με την ισραηλινή τράπεζα Leumi και την Canadian Imperial Bank of Commerce (CIBC).

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την CIBC και έχουμε ήδη συνεργαστεί μαζί της για τη χρήση της τεχνολογίας blockchain της Ripple για την ολοκλήρωση διεθνών μεταφορών πληρωμών μεταξύ των τραπεζών μας ως απόδειξη της ιδέας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple ενθουσιασμένος για τις παγκόσμιες ρυθμιστικές εξελίξεις

Ο Garlinghouse είναι επίσης ικανοποιημένος για τη ρυθμιστική πρόοδο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η νέα διαβούλευση του Υπουργείου Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου αντικατοπτρίζει την πρόθεση της κυβέρνησης να παράσχει ένα κατάλληλο, σαφές πλαίσιο που θα επιτρέπει στις επιχειρήσεις να καινοτομούν διατηρώντας παράλληλα τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Η Τράπεζα της Αγγλίας δημοσίευσε πρόσφατα ένα έγγραφο διαβούλευσης σχετικά με το σχέδιο CBDC, όπου το Ripple βρίσκει επίσης αναφορά.

Εν τω μεταξύ, η Νότια Κορέα κάνει επίσης ρυθμιστικά βήματα. Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νότιας Κορέας δημοσίευσε κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζουν τι θεωρείται κουπόνι ασφαλείας και τι θεωρείται κουπόνι πληρωμής και πώς θα ρυθμίζονται ξεχωριστά.

Στην SBI Ripple Asia, η εταιρεία του Garlinghouse έχει έναν από τους βασικούς παγκόσμιους εταίρους της στην περιοχή. Η κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής fintech και της SBI Holdings παρέχει το RippleNet σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και παρόχους υπηρεσιών μεταφοράς χρημάτων στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και ορισμένες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Τέλος, ο Garlinghouse αναφέρει τη Βραζιλία, όπου φημολογείται ότι η χώρα αναπτύσσει ένα CBDC σε συνεργασία με την Ripple.

“Ο κατάλογος συνεχίζεται (το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Βραζιλίας κ.λπ.) Σημειώστε τα κοινά σημεία – αυτές οι ρυθμιστικές αρχές παρέχουν ηγεσία και κάνουν τη δουλειά που μας λείπει απελπιστικά στις ΗΠΑ – δεν αποτελεί έκπληξη ότι εκεί αναπτύσσονται εταιρείες όπως η Ripple!”, δήλωσε ο CEO της Ripple.

Κατά την ώρα του Τύπου, το XRP βρισκόταν στα 0,38 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η τιμή έχει υποχωρήσει κατά 3% τις τελευταίες 24 ώρες.

Προτεινόμενη εικόνα από: salesblog_at/ Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη