Οι μυστηριώδεις φάλαινες αγοράζουν Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Τα στοιχεία του on-chain δείχνουν ότι περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια έχουν εισρεύσει στις αγορές από λίγα μόνο πορτοφόλια.

Τις τελευταίες 24 ώρες, ολόκληρη η αγορά κρυπτογράφησης διαπραγματεύτηκε στο πράσινο, ενώ η τιμή του Bitcoin έφτασε στο υψηλό των σχεδόν 24.800 δολαρίων.

Η τελευταία φορά που το BTC διαπραγματευόταν σε αυτό το επίπεδο ήταν τον Αύγουστο του 2022 και η αγορά φαίνεται να είναι εκστασιασμένη. Αλλά γιατί το Bitcoin έχει κάνει άντληση;

Μυστηριώδεις φάλαινες Bitcoin πίσω από το ράλι;

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τιμή του BTC εκτοξεύτηκε στα ύψη χθες, ανεβαίνοντας πάνω από 2.000 δολάρια μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, παρόλο που τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ (CPI) ήταν πιο μικτά την Τρίτη.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 6,4% τον Ιανουάριο, υψηλότερα από το αναμενόμενο (6,2%), αλλά εξακολουθεί να είναι χαμηλότερος σε ετήσια βάση από τον προηγούμενο μήνα (6,5%). Παρ’ όλα αυτά, η BTC γνώρισε ήδη μια πρώτη ώθηση προς τα πάνω την Τρίτη.

Την Τετάρτη δημοσιεύθηκαν επίσης οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο του 2023. Αυτές αυξήθηκαν κατά 3,0% τον Ιανουάριο, μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από το -1,1% του Δεκεμβρίου και πολύ πάνω από την εκτίμηση συναίνεσης για 2,0%.

Ως αποτέλεσμα, το Bitcoin γνώρισε μια εκπληκτική αποσύνδεση από την υπόλοιπη χρηματοπιστωτική αγορά. Ενώ το Bitcoin ξεκίνησε το τεράστιο ράλι του, ο S&P 500 παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος. Ο δείκτης δολαρίου (DXY) αυξήθηκε ακόμη και παράλληλα με το Bitcoin – ένα γεγονός που ήταν εξαιρετικά σπάνιο τους τελευταίους μήνες λόγω της αντίστροφης συσχέτισης.

Επομένως, η μακροοικονομική κατάσταση είναι πιθανό να ήταν δευτερεύουσα σε σχέση με το ράλι των τιμών. Τα δεδομένα από το Lookonchain δείχνουν ότι υπάρχουν ορισμένα μυστήρια κεφάλαια που έχουν μετακινήσει μεγάλα ποσά μετρητών πρόσφατα.

Αρκετά ταμεία/ιδρύματα απέσυραν 1,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ από το Circle και κατέθεσαν μόνο 0,2 δισ. δολάρια ΗΠΑ. Τα μυστηριώδη κεφάλαια που είχαν προηγουμένως αποθησαυρίσει δεν σταμάτησαν να ρίχνουν χρήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων όταν η BTC και η ETH έπεσαν.

Μια διεύθυνση “0x308F” απέσυρε 155 εκατομμύρια USDC από την Circle και τα μετέφερε σε ανταλλακτήρια από τις 10 Φεβρουαρίου. Περαιτέρω πληροφορίες δείχνουν ότι το ίδιο ταμείο έχει αποσύρει σχεδόν 400 εκατομμύρια USDC από τις 10 Φεβρουαρίου και τα μετέφερε επίσης σε ανταλλακτήρια.

Περισσότερες φάλαινες

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο μυστηριώδες πορτοφόλι που διοχετεύει πολλά χρήματα στις αγορές τον τελευταίο καιρό. Τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι μια άλλη διεύθυνση, η “0x3356”, έχει αποσύρει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια και τα έχει καταθέσει σε ανταλλακτήρια. Μια άλλη διεύθυνση έχει αποσύρει περίπου 143 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από το Circle και επίσης αγοράζει.

Το ερώτημα τώρα είναι ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των διευθύνσεων; Είναι ιδρύματα; Ίσως μια άλλη εισηγμένη εταιρεία να πηδάει στο τρένο;

Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η BTC έκανε ένα διάλειμμα. Η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 24.498 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: Todd Cravens / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη