Εκτός από τις μακροοικονομικές αντιξοότητες, οι φήμες της Binance και η αβεβαιότητα γύρω από την Grayscale/DCG θολώνουν το κλίμα στην αγορά Bitcoin. Σε μια νέα προσπάθεια να διαλύσει τη “FUD”, η Binance δημοσίευσε σήμερα μια λεπτομερή έκθεση στην οποία το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο απαντά σε τρέχουσες ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης και της κοινότητας.

Παρόλο που εταιρείες ανάλυσης όπως η CryptoQuant και η Nansen επιβεβαίωσαν πρόσφατα την ύπαρξη κεφαλαίων πελατών στην αλυσίδα, μία από τις μεγαλύτερες κατηγορίες κατά της Binance αυτή τη στιγμή είναι ότι πρόκειται για ένα “οικονομικό μαύρο κουτί”. Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι το ανταλλακτήριο με επικεφαλής τον Changpeng Zhao αρνείται να αποκαλύψει οικονομικές πληροφορίες.

Το ανταλλακτήριο αντικρούει αυτές τις κατηγορίες στην ανακοίνωσή του. Λέει ότι δεν χρειάζεται να αποκαλύψει λεπτομερή οικονομική κατάσταση για δύο λόγους: πρώτον, δεν είναι εταιρεία που διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο – δεύτερον, το Binance είναι οικονομικά αυτόνομο και δεν χρειάζεται εξωτερική χρηματοδότηση. Επιπλέον, δεν έχει καμία “πρόθεση να βγει στο χρηματιστήριο αυτή τη στιγμή”.

Κατά τα άλλα, η Binance δημοσιοποιεί “λειτουργικές και οικονομικές πληροφορίες” στις χώρες όπου δραστηριοποιείται, στο βαθμό που είναι απαραίτητο, όπως “απαιτείται από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές”. Το χρηματιστήριο πρόσθεσε ακόμη ότι “σε ορισμένες περιπτώσεις, η διαδικασία δημοσιοποίησης διαρκεί έως και έξι μήνες λόγω του μεγάλου όγκου των πληροφοριών”.

Περαιτέρω, η Binance αναφέρει ότι η κεφαλαιακή της δομή δεν έχει χρέος, μπορεί να καλύψει όλες τις τρέχουσες δαπάνες με έσοδα και διατηρεί τα περιουσιακά στοιχεία πλήρως διαχωρισμένα.

“Με βάση τις αρχές “πρώτα ο πελάτης” και “ανοιχτότατα και διαφάνεια”, η Binance θα συνεχίσει να προωθεί την επαλήθευση των αποθεμάτων περιουσιακών στοιχείων στην αλυσίδα, ώστε να διευκολύνει τον έξω κόσμο να ζητήσει και να επαληθεύσει την αποθήκευση περιουσιακών στοιχείων των χρηστών”, διευκρινίζει η δήλωση.

Άλλες Binance “FUD”

Ένα σημαντικό επιχείρημα κατά της ακεραιότητας της Binance ήταν επίσης η πρόσφατη παραίτηση του λογιστή Mazar και το ερώτημα γιατί η εταιρεία δεν προσλαμβάνει έναν ελεγκτή των “Big Four”. Όπως επαναλαμβάνει η δήλωση, η Mazars αποσύρθηκε από όλες τις εταιρείες κρυπτογράφησης, όχι μόνο από την Binance.

Όσον αφορά τον έλεγχο από ελεγκτική εταιρεία “Big Four”, το ανταλλακτήριο διευκρινίζει ότι δεν έχει συνεργαστεί με καμία εταιρεία κρυπτογράφησης για την επαλήθευση των αποθεμάτων on-chain μέχρι στιγμής.

Όσον αφορά τη συνεργασία της Coinbase με την Deloitte, το Binance αναφέρει ότι είναι σημαντικό να διακρίνουμε ότι ο έλεγχος αποσκοπεί στην οικονομική κατάσταση της εισηγμένης εταιρείας και όχι στην επαλήθευση των αποθεμάτων on-chain.

Η επαλήθευση των κρυπτογραφημένων εταιρικών αποθεμάτων εντός της αλυσίδας είναι ένας πολύ νέος τομέας. Επί του παρόντος, εξακολουθούμε να επικοινωνούμε ενεργά με εταιρείες που επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες επαλήθευσης για κρυπτογραφημένες εταιρείες και θα μοιραστούμε σύντομα μαζί σας την τελευταία πρόοδο.

Επιπλέον, το ανταλλακτήριο βάζει τα πράγματα στη θέση τους ότι η επαλήθευση των αποθεματικών του Bitcoin είναι μόνο το πρώτο βήμα, και η on-chain απόδειξη των αποθεματικών ορισμένων κυρίαρχων νομισμάτων θα ακολουθήσει “το συντομότερο δυνατό”.

Αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα και τα τεράστια επίπεδα FUD που στροβιλίζονται στην αγορά, η τιμή του Bitcoin διαπραγματευόταν στα 16.700 δολάρια κατά την ώρα του Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη