Το Dogecoin (DOGE) σημείωσε άνοδο άνω του 35% αφού το Twitter του Elon Musk αντικατέστησε το γνωστό μπλε πουλί της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης στην κορυφή της αρχικής του σελίδας με το εικονικό λογότυπο του σκύλου Shiba Inu του κρυπτονομίσματος.

Το DOGE έφτασε μέχρι τα 0,1046 δολάρια έναντι περίπου 0,077 δολαρίων ακριβώς πριν από την αλλαγή του λογότυπου. Πριν από τη Δευτέρα, η τιμή του ξεπέρασε για τελευταία φορά τα 0,10 δολάρια τον Δεκέμβριο.

Ο Musk έχει συχνά διαφημίσει το Dogecoin, υποδηλώνοντας ότι το νόμισμα-μνημείο μπορεί να προσφέρει καλύτερη λειτουργικότητα πληρωμών από το bitcoin (BTC). Τον Ιανουάριο οι Financial Times ανέφεραν ότι το Twitter σχεδίαζε ένα σύστημα που θα επέτρεπε πληρωμές μέσω της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

Ενώ ο Musk, ο οποίος είναι ο διευθύνων σύμβουλος, ήθελε το Twitter “πρώτα και κύρια” να είναι για fiat νομίσματα, επιδίωξε τη δυνατότητα να προσθέσει κρυπτονομίσματα – μια ιστορία που έδωσε ώθηση στην τιμή του DOGE.

Οι φάλαινες του Dogecoin αποκομίζουν κέρδη

Η ξαφνική αύξηση της τιμής δημιούργησε μια ευκαιρία για τις φάλαινες του Dogecoin να πάρουν κέρδη από τις συμμετοχές τους που βρίσκονταν σε χαμηλότερες τιμές. Αυτοί οι έξυπνοι επενδυτές επωφελήθηκαν από τη φρενίτιδα, η οποία ώθησε το Dogecoin σε επίπεδα που είχαν να παρατηρηθούν από τις 4 Φεβρουαρίου.

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Dogecoin διαπραγματεύεται στα 0,099 δολάρια, θυμίζοντας την άνοδο της τιμής στις 4 Φεβρουαρίου, η οποία τροφοδοτήθηκε ομοίως από ένα tweet του Elon Musk. Η τελευταία άνοδος της αξίας του Dogecoin το βοήθησε να διασπάσει πολλαπλά τεχνικά επίπεδα αντίστασης, συμπεριλαμβανομένων των εκθετικών κινητών μέσων όρων (EMA) 50 και 200, της αντίστασης γραμμής τάσης και της αντίστασης καναλιού συναλλαγών.

Η πρόσφατη δράση των τιμών μπορεί να αποδοθεί στη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στην επιρροή τους στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Οι έμποροι που αντιδρούν γρήγορα σε ειδήσεις και εξελίξεις, όπως η αλλαγή του λογότυπου του Twitter, μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά κέρδη σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτό δημιουργεί επίσης μια ευκαιρία για τις “φάλαινες” να εκμεταλλευτούν το κλίμα της αγοράς και να αποκομίσουν κέρδη από τις επενδύσεις τους.

Όσοι επιθυμούν να εισέλθουν στην αγορά θα πρέπει να γνωρίζουν το ενδεχόμενο ξαφνικών διακυμάνσεων των τιμών και την επιρροή εξωτερικών παραγόντων, όπως οι εγκρίσεις διασημοτήτων και οι τάσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ενώ η πρόσφατη άνοδος της τιμής του Dogecoin δημιούργησε ενθουσιασμό μεταξύ των εμπόρων και των επενδυτών, μένει να δούμε αν το κρυπτονόμισμα meme μπορεί να διατηρήσει τη δυναμική του μακροπρόθεσμα.

Η έλλειψη θεμελιώδους χρησιμότητας του Dogecoin και η εξάρτησή του από το hype των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την αύξηση της τιμής του μπορεί να περιορίσει τις μακροπρόθεσμες δυνατότητές του.

Προτεινόμενη εικόνα από: Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη