Ο διευθύνων σύμβουλος της Ripple Brad Garlinghouse δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) Gary Gensler συμπεριφέρεται ως “αυταρχικός”, προτρέποντας τους εκλεγμένους αξιωματούχους να λάβουν υπόψη τους τη ρυθμιστική αρχή.

Ο Garlinghouse σχολίασε ένα δελτίο ειδήσεων όπου ο Gensler δήλωσε ότι δεν υπάρχει πρόσθετη ανάγκη για νομοθεσία για την κρυπτογράφηση, καθώς οι υφιστάμενοι κανόνες καλύπτουν τον τομέα.

Ο πρόεδρος της SEC έκανε αυτή τη δήλωση μετά την εμφάνισή του ενώπιον της επιτροπής πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο Gensler δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η SEC μπορεί να ορίσει την ασφάλεια και ότι η υφιστάμενη νομοθεσία περί κινητών αξιών “καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας που συμβαίνει στις αγορές κρυπτογράφησης”.

Κατά την άποψή του, η όποια νομοθεσία του Κογκρέσου δεν θα πρέπει “να υπονομεύει ακούσια μέσω ορισμών για το τι είναι μέσα ή έξω, ή στην ουσία να επιτρέπει συγκρούσεις που δεν επιτρέπουμε”.

Η CEO της Ripple καταγγέλλει την SEC

Το αφεντικό της Ripple Garlinghouse πιστεύει ότι αυτές οι δηλώσεις του Gensler στέλνουν λάθος μήνυμα και ισοδυναμούν με συμπεριφορά απολυταρχίας. Ο ίδιος δήλωσε: “Ο κ. Γκάρντενγκαρντεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο:

“Το να ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι ο ίδιος υπαγορεύει τι είναι ασφάλεια – και όχι η νομοθεσία από την οποία ο οργανισμός του αντλεί την εξουσία του – είναι ακατανόητο. Είναι καιρός οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι στις ΗΠΑ να λάβουν γνώση”.

Ο διευθύνων σύμβουλος πρόσθεσε ότι υπάρχει ανάγκη για σαφήνεια, διότι “η ασάφεια μεταμφιέζεται σε εξουσία”.

Οι απόψεις του Garlinghouse επαναλαμβάνουν προηγούμενα σχόλια από ενδιαφερόμενους φορείς της κρυπτογράφησης που έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την προσέγγιση της SEC στην κρυπτογράφηση.

Πρόσφατα, η Επιτροπή διπλασίασε τη ρυθμιστική της προσπάθεια κατά της βιομηχανίας κρυπτογράφησης. Η Επιτροπή κατέθεσε πρόσφατα αγωγή κατά του επιχειρηματία κρυπτογράφησης Justin Sun και των εταιρειών του. Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή απήγγειλε επίσης κατηγορίες κατά της πλατφόρμας κρυπτογράφησης Beaxy για την αποτυχία της να εγγραφεί ως εθνικό χρηματιστήριο αξιών.

Εν τω μεταξύ, η νομική μάχη μεταξύ της SEC και της Ripple ενδεχομένως πλησιάζει στο τέλος της – με αρκετούς δικηγόρους κρυπτογράφησης να προβλέπουν νίκη της εταιρείας κρυπτογράφησης. Η δημοφιλής τηλεοπτική προσωπικότητα και οικοδεσπότης του Mad Money, Jim Cramer, δήλωσε επίσης ότι η ρυθμιστική αρχή μπορεί να χάσει την υπόθεση.

Προτεινόμενη εικόνα από: Bloomberg.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη