Παρόλο που η τιμή του Cardano είχε ένα κάπως θλιβερό 2022, υπάρχουν καλοί λόγοι να είμαστε θετικοί για το ADA αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα δεδομένα της Santiment στην αλυσίδα. Ένας άλλος λόγος είναι σίγουρα το γεγονός ότι η τιμή της ADA έχει αυξηθεί πάνω από 45% από το πρώτο έτος μέχρι σήμερα.

Από την άλλη πλευρά, τα δεδομένα της εταιρείας αναλύσεων on-chain Santiment δείχνουν ότι μεγάλοι επενδυτές τοποθετούν τα χρήματά τους στην Cardano (ADA) και τα κρατούν μόνιμα. Έτσι, ο αριθμός των συναλλαγών φαλαινών ADA έχει αυξηθεί μαζικά από τις αρχές Φεβρουαρίου.

Ανοδική περίπτωση για το Cardano

“Υπάρχουν ξαφνικά κατά μέσο όρο περίπου 1.700 συναλλαγές την ημέρα αξίας 100.000 δολαρίων ή και περισσότερο. Αυτή είναι μια τεράστια αύξηση σε σύγκριση με τις περίπου 300 συναλλαγές άνω των 100.000 δολαρίων την ημέρα που συνέβαιναν τον Ιανουάριο”, εξηγεί ο Santiment, δείχνοντας το παρακάτω διάγραμμα.

Cardano ADA δραστηριότητα
Η δραστηριότητα των φαλαινών της Cardano εκτοξεύεται | Πηγή: Santiment

Αλλά και οι μικρότερες διευθύνσεις συσσωρεύουν ADA σε μεγάλο βαθμό αυτή τη στιγμή. Από την κατάρρευση του FTX στις 9 Νοεμβρίου, οι διευθύνσεις φαλαινών και καρχαριών που κατέχουν 10.000 έως 10 εκατομμύρια ADA έχουν συγκεντρώσει 659,53 εκατομμύρια ADA, ή περίπου 235,5 εκατομμύρια δολάρια. Όπως σημειώνει η Santiment, αυτή η στροφή των μεγάλων παικτών του Cardano είναι ένα πολύ καλό σημάδι.

Είναι επίσης θετικό το γεγονός ότι οι μέσες αποδόσεις των εμπόρων βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. Όπως επισημαίνει η εταιρεία ανάλυσης, οι επενδυτές θα πρέπει να μπαίνουν σε θέσεις όταν υπάρχει “αίμα στους δρόμους”. Όπως συζητά η Santiment, τώρα μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να πάρετε μια θέση long:

Λαμβάνοντας υπόψη τη διόρθωση της τιμής των δύο εβδομάδων και την πτώση γύρω στο 2022, την οποία η ADA δεν έχει ακόμη πλησιάσει να καλύψει, ο κίνδυνος εισόδου είναι τώρα χαμηλότερος από οποιαδήποτε μέση στιγμή στην ιστορία του Cardano.

Πτωτικοί δείκτες στην αλυσίδα για την ADA

Ωστόσο, υπάρχουν δείκτες που προτρέπουν τους επενδυτές της ADA να είναι προσεκτικοί. Για παράδειγμα, η δραστηριότητα στο δίκτυο είναι επί του παρόντος συγκριτικά χαμηλή.

Σύμφωνα με τη μετρική Mean Dollar Invested Age της Santiment, οι μεγάλες επενδύσεις νομισμάτων στο δίκτυο Cardano παραμένουν χωρίς μεγάλη κίνηση.

Πριν από έξι μήνες, ο μέσος χρόνος παραμονής νομισμάτων σε μια διεύθυνση ήταν 267 ημέρες. Ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί σε 407 ημέρες. Η τάση αυτή επιβεβαιώνεται επίσης από τη μετρική των καθημερινά ενεργών διευθύνσεων.

“Έχουμε δει μια πολύ ενθαρρυντική αύξηση στον αριθμό των μοναδικών διευθύνσεων που αλληλεπιδρούν καθημερινά στο δίκτυο ADA. Αλλά αφού είδαμε 85.000 διευθύνσεις να αλληλεπιδρούν καθημερινά στο Cardano τον Νοέμβριο, ο αριθμός έχει μειωθεί τώρα σε περίπου 62.000 διευθύνσεις την ημέρα”.

Ημερήσιες συναλλαγές ADA
Ημερήσιες συναλλαγές ADA | Πηγή: Santiment

Συνοψίζοντας, η Santiment σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει περισσότερος λόγος για ενθουσιασμό παρά για ανησυχία. Το γεγονός ότι το συναίσθημα μεταξύ των εμπόρων προς το ADA είναι επί του παρόντος ελαφρώς αρνητικό είναι επίσης ένα καλό σημάδι ότι μια αύξηση της τιμής θα μπορούσε να εκπλήξει την κοινότητα του ADA.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή της ADA ήταν 0,36 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη