Ο διακεκριμένος αναλυτής και διαχειριστής hedge fund Michael Burry δημοσιοποίησε και πάλι μια νέα γνώμη για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin. Υπενθυμίζεται ότι μετά την τελευταία μάλλον πτωτική πρόβλεψή του πριν από μία εβδομάδα, η αγορά κινήθηκε ανοδικά και ο Burry διέγραψε το tweet του.

Τώρα, ο ήρωας του “Big Short” Michael Burry δήλωσε με ειρωνικό τόνο ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα λόγια του Burry μπορεί να φαίνονται αρχικά σαν αλλαγή στάσης, αλλά μια ματιά στο συνημμένο διάγραμμα δείχνει ότι δεν είναι σχεδόν καμία αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη έκκλησή του να πουλήσουμε τα πάντα.

Θα καταρρεύσει η τιμή του Bitcoin;

Το διάγραμμα που παρέσχε ο Burry δείχνει μια σύγκριση μεταξύ του πραγματικού επιτοκίου των ομοσπονδιακών κεφαλαίων και του δείκτη S&P 500 το 2001 και το 2002 και φαίνεται ότι η πτώση του δείκτη του πραγματικού επιτοκίου συνοδεύεται από μια απότομη πτώση του δείκτη του χρηματιστηρίου.

Ο Burry καθιστά έτσι σαφές ότι δεν θα πρέπει να περιμένουμε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές, και ιδίως το Bitcoin, θα αυξηθούν μεσοπρόθεσμα καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αρχίζει να αλλάζει τη νομισματική της πολιτική. Οι παραλληλισμοί με τα προηγούμενα χρόνια είναι σίγουρα υπαρκτοί, οπότε σύμφωνα με τον Burry, υπάρχει ο κίνδυνος ενός νέου κραχ σε ολόκληρη τη χρηματοπιστωτική αγορά.

Έτσι, δεδομένης της πρόσφατης πολύ ισχυρής συσχέτισης του Bitcoin με τον S&P 500, η BTC θα μπορούσε να είναι έτοιμη για ένα κραχ, αν ο Burry έχει δίκιο. Επί του παρόντος, ωστόσο, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

Μετά τη χθεσινή ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Jerome Powell, το Bitcoin και ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων αντέδρασαν θετικά – κατ’ αναλογία με την ευρύτερη χρηματοπιστωτική αγορά. Την ώρα του τύπου, η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 21.150 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από:  TheDigitalArtist / Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.