Όπως αναφέρθηκε σήμερα, αξιωματούχοι των ΗΠΑ συντονίζουν επί του παρόντος επείγουσες συνομιλίες για τη διάσωση της προβληματικής First Republic Bank (FRC) – για το Bitcoin, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει και πάλι ώρα για ράλι, αν η ιστορία επαναληφθεί όπως τις τελευταίες εβδομάδες. Ήδη την Τρίτη, το BTC γνώρισε ένα ξαφνικό ράλι αφού η First Republic Bank δημοσίευσε την τριμηνιαία έκθεσή της με καταστροφικούς αριθμούς.

Έτσι, η αφήγηση που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 10 Μαρτίου επαναλήφθηκε. Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Silvergate, η είδηση της χρεοκοπίας μιας τράπεζας λειτούργησε ως έναυσμα για αρκετές ανοδικές κινήσεις στο Bitcoin. Και η First Republic Bank θα μπορούσε να είναι άλλο ένα επιχείρημα που ενισχύει την εμπιστοσύνη στο Bitcoin και διαβρώνει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε το Bitcoin

Καθώς οι προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα με επικεφαλής τους συμβούλους της τράπεζας δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν τώρα προφανώς παρέμβει στην κατάσταση γύρω από την First Republic Bank, αναφέρει το Reuters. Σύμφωνα με τρεις ανώνυμες πηγές, η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), το Υπουργείο Οικονομικών και η Federal Reserve φέρονται να συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Οι αρχές φέρονται να άρχισαν να προγραμματίζουν συναντήσεις με χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις για την οργάνωση μιας διάσωσης τις τελευταίες ημέρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι μια διάσωση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και πάλι το προσεχές Σαββατοκύριακο για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις στο παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Σχετική ανάγνωση: Μ2: Η προσφορά χρήματος πέφτει σε χαμηλό 90 ετών

Σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του Reuters, η συμμετοχή της κυβέρνησης είναι πιθανό να βοηθήσει να προσέλθουν περισσότερα μέρη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των εταιρειών ιδιωτικών συμμετοχών. Ωστόσο, η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να προτιμά μια συμφωνία με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά η εμπλοκή δεν αποκλείεται ακόμη.

Αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι μια λύση του ιδιωτικού τομέα θα ήταν καλύτερη από το να τεθεί η First Republic υπό την κηδεμονία της FDIC, σύμφωνα με δύο από τις πηγές.

“Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με διάφορα μέρη σχετικά με τις στρατηγικές μας επιλογές, καθώς συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας”, ανέφερε η First Republic σε ανακοίνωσή της. Εν τω μεταξύ, η FDIC, το Υπουργείο Οικονομικών και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ παρέμειναν σιωπηλοί.

Τελικά, τα εμπλεκόμενα μέρη δεν έχουν λάβει απόφαση για το πώς θα προχωρήσουν. Σύμφωνα με το Reuters, μια συμφωνία δεν είναι ακόμη σίγουρη. Η πιο προβληματική πτυχή της εμπλοκής άλλων μεγάλων τραπεζών μπορεί να είναι η αρχική κατάσταση.

Όπως προκύπτει από την τριμηνιαία έκθεση για το πρώτο τρίμηνο, η επιδρομή στην τράπεζα ήταν πιο δραματική από ό,τι ήταν γνωστό προηγουμένως. Η τράπεζα είχε αναφέρει ότι οι πελάτες είχαν αποσύρει σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις τον Μάρτιο. Μόνο επειδή άλλες μεγάλες τράπεζες επενέβησαν με 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο, αποτράπηκαν προς το παρόν τα χειρότερα. Αλλά ακόμη και αυτό δεν ήταν αρκετό.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Bitcoin ήταν στα 29.239 δολάρια

Προτεινόμενη εικόνα από το Kanchanara / Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη