Αφού το Bitcoin εκτινάχθηκε πάνω από τα 26.500 δολάρια μετά τη χθεσινή δημοσίευση του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) στις ΗΠΑ, η τιμή παρουσίασε μια απότομη διόρθωση. Η τιμή του BTC έπεσε για λίγο κάτω από τα 24.000 δολάρια.

Ωστόσο, ο Charles Edwards, ιδρυτής της Capriole Investments, εντόπισε ένα εξαιρετικά ανοδικό μοτίβο διαγράμματος για το Bitcoin που θα μπορούσε να ωθήσει την τιμή πάνω από τα 100.000 δολάρια. Μέσω Twitter, ο Edwards έγραψε: “Ο τέλειος από το εγχειρίδιο “Bump & Run Reversal” πυθμένας του Bitcoin επέστρεψε και ο στόχος είναι πάνω από τα 100.000 δολάρια”.

Εδώ είναι τι υποδηλώνει το Bitcoin “Bump And Run Reversal”

Το Bump And Run Reversal (BARR), όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι ένα μοτίβο αντιστροφής που εμφανίζεται όταν η υπερβολική κερδοσκοπία οδηγεί τις τιμές προς τα κάτω πολύ μακριά, πολύ γρήγορα, μέχρι να φτάσουν σε ακραία χαμηλά. Το μοτίβο, που αναπτύχθηκε από τον Thomas Bulkowski, συμπεριλήφθηκε επίσης στο βιβλίο του “Encyclopedia of Chart Patterns”.

Το μοτίβο αποτελείται από τρεις κύριες φάσεις: το lead-in, το bump και το uphill run. Όπως δείχνει ο Edwards στο παρακάτω γράφημα, η τιμή του Bitcoin έχει σχηματίσει τη φάση lead-in στο γράφημα 3 ημερών από τον Νοέμβριο έως το 2021 έως τον Μάιο του 2022, η οποία ξεκινά με μια σειρά από καθοδικές κορυφές που είναι εργαλειακές για την εναρκτήρια γραμμή τάσης.

Η φάση προσκρούσεων ξεκινά με απότομη πτώση, με την τιμή να απομακρύνεται περισσότερο από τη γραμμή τάσης. Αυτή η φάση ξεκίνησε για το Bitcoin τον Ιούνιο του 2022, όταν η τιμή γνώρισε μια απότομη πτώση, προτού σημειωθούν περαιτέρω προσκρούσεις, οδηγώντας την τιμή σε νέα ακραία χαμηλά.

Στο τέλος της φάσης των προσκρούσεων, το BTC γνώρισε μια ισχυρή ανοδική τάση τον Ιανουάριο του 2023, προκαλώντας τη διάσπαση της γραμμής τάσης της τιμής.

Τόσο στα μέσα Φεβρουαρίου όσο και χθες, υπήρξε μια ανατροπή της γραμμής τάσης, όπου η τιμή της BTC αναπήδησε ανοδικά. Με αυτόν τον τρόπο, το Bitcoin επιβεβαίωσε την έναρξη της φάσης της ανοδικής πορείας, η οποία ξεκινά όταν το μοτίβο διασπάται. Αυτή η φάση θα μπορούσε να οδηγήσει το Bitcoin πάνω από τα 100.000 δολάρια μέχρι τα μέσα του 2024, σύμφωνα με τον Edwards.

Περισσότερα ανοδικά μοτίβα διαγραμμάτων

Ο ιδρυτής της Capriole Investments βρήκε επίσης δύο ακόμη λόγους για να είναι ανοδικός βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Ο Edwards μοιράστηκε τα ακόλουθα δύο διαγράμματα και δήλωσε μέσω Twitter:

Head & Shoulders και Wyckoff Accumulation στο τελευταίο επίπεδο αντίστασης πριν από τα $30K. Κλείστε αυτή την εβδομάδα πάνω από τα 25 δολάρια και δεν γίνεται πολύ καλύτερα από την οπτική των τεχνικών της παλιάς σχολής.

– Charles Edwards

Παρ’ όλα αυτά, ο Edwards αναγνώρισε ότι, όπως κάθε μοτίβο διαγράμματος, το bump and run μπορεί να “αποτύχει” και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως βάση για μια στρατηγική συναλλαγών ή επενδύσεων.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Bitcoin βρισκόταν στα 25,120 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: QuinceCreative / Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη