Η τιμή του Bitcoin έπεσε και πάλι κάτω από τα 17.000 δολάρια, αφού έγινε γνωστό ότι η ελεγκτική εταιρεία Mazars θα διακόψει τη συνεργασία της με την Binance. Ήδη τις τελευταίες ημέρες, οι φήμες και η FUD σχετικά με το Binance εντάθηκαν.

Οι επενδυτές ανησυχούν ότι η Binance δε διατηρεί αρκετά αποθέματα στο χέρι για όλα τα κεφάλαια των πελατών της. Η αφορμή για την κατακραυγή ήταν ένα proof-of-reserves που διεξήγαγε η Mazars και το οποίο δημιούργησε πολλά νέα ερωτήματα αντί να απαντήσει στα παλιά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ελεγκτική εταιρεία συνεργάστηκε όχι μόνο με την Binance αλλά και με άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com και η KuCoin, για να πιστοποιήσει την απόδειξη των αποθεματικών.

Ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Binance δείχνει τώρα ότι η Mazars διακόπτει όλες τις εργασίες για τους πελάτες κρυπτογράφησης. “Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δε θα είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με τη Mazars προς το παρόν”, δήλωσε εκπρόσωπος της Binance.

Οι φήμες της Binance παρασύρουν το κλίμα της αγοράς

Η αγορά κρυπτογράφησης δεν ηρεμεί μετά την κατάρρευση της FTX. Οι φήμες για ανεπαρκή υποστήριξη των κεφαλαίων των πελατών από την Binance, την Tether (USDT) και τα προβλήματα της Digital Currency Group ως αποτέλεσμα των προβλημάτων ρευστότητας της Genesis Trading κρέμονται πάνω από την αγορά κρυπτογράφησης σαν δαμόκλειος σπάθη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao είχε προσπαθήσει να μετριάσει την αναταραχή αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες. Έτσι, δέχτηκε ερωτήσεις από την κοινότητα σε ένα AMA και εμφανίστηκε σε συνέντευξη στο CNBC.

Όταν ρωτήθηκε αν η Binance θα ήταν σε θέση να πληρώσει 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αν αυτό το ποσό ήταν απαιτητό. Ο CZ δήλωσε: “Είμαστε οικονομικά εντάξει. Είμαστε οικονομικά ισχυροί”. Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance ρωτήθηκε επίσης γιατί η εταιρεία δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει τις υποχρεώσεις της και αν το ανταλλακτήριο σκοπεύει να το πράξει. CZ δήλωσε στο CNBC:

Συνεργαζόμαστε με τις ελεγκτικές εταιρείες για τον έλεγχο των χρηματοοικονομικών υποχρεώσεων. […] Οι έλεγχοι δεν αποκαλύπτουν κανένα πρόβλημα.

Οι παρουσιαστές του CNBC διέκοψαν τον CZ και έκαναν τον ισχυρισμό ότι ένας έλεγχος από μία από τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες θα μπορούσε να βάλει τέλος σε όλες τις φήμες. “Όταν λέτε ότι κάποιοι από αυτούς δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας, αυτό εγείρει ερωτήματα! Δεν θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας επειδή δεν έχετε την τεκμηρίωση και τα δεδομένα που θα τους έκαναν να αισθάνονται άνετα”, είπαν.

Ο CZ, από την πλευρά του, διέψευσε αυτή τη δήλωση και υποστήριξε ότι “στην πραγματικότητα πολλοί από αυτούς δεν γνωρίζουν πώς να ελέγχουν τα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης”.

Η τιμή του Bitcoin πέφτει κάτω από τα 17.000 δολάρια

Η συνέντευξη δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση να ηρεμήσει η αγορά κρυπτογράφησης, ειδικά από τη στιγμή που ο CZ δεν μπόρεσε επίσης να δώσει μια ικανοποιητική απάντηση μέσω Twitter στη συνέχεια. Ο CZ έκανε μόνο retweet το παρακάτω και δήλωσε στο νεότερο tweet του ότι “οι αλυσίδες μπλοκ είναι δημόσια, μόνιμα αρχεία. Είναι το πιο ελέγξιμο βιβλίο καταγραφής”.

Η παύση της συνεργασίας με τη Mazars θέτει επίσης τη συνέντευξη σε κακό μάτι. Η Mazars δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει γιατί διέκοψε τη συνεργασία με την Binance και τα άλλα ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, εκτός από το ότι ο όρος “έλεγχος” θα χρησιμοποιούνταν λανθασμένα.

Οι επενδυτές Bitcoin έχουν λάβει τη συνέντευξη συντριπτικά αρνητικά. Εντός των τελευταίων έξι ωρών, η τιμή του Bitcoin έχασε περίπου 500 δολάρια και βρισκόταν στα 17.004 δολάρια την ώρα του Τύπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.