Η αγορά του Bitcoin γνώρισε μια απότομη διαίρεση τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι μεγαλύτερες φάλαινες του Bitcoin, όσοι έχουν πάνω από 10.000 BTC, συσσωρεύουν ενεργά το ψηφιακό νόμισμα. Εν τω μεταξύ, οι μικρότεροι επενδυτές και οι κάτοχοι μικρότερων ποσοτήτων Bitcoin έχουν πουλήσει τις μετοχές τους.

Την παρατήρηση αυτή μοιράστηκε στο Twitter ο αναλυτής κρυπτογράφησης Bitcoin Munger, ο οποίος υπογράμμισε την εντυπωσιακή αντίθεση στη συμπεριφορά μεταξύ διαφορετικών τύπων επενδυτών, επικαλούμενος την εταιρεία ανάλυσης blockchain Glassnode.

Η Glassnode είναι υπεύθυνη για τον προσδιορισμό των μοτίβων συσσώρευσης των λογαριασμών φαλαινών, οι οποίοι κατηγοριοποιούνται με βάση τον αριθμό των Bitcoins που κατέχουν. Αυτό το επιτυγχάνει αναλύοντας τα δεδομένα on-chain, τα οποία καταγράφουν τις συναλλαγές στο δίκτυο blockchain. Αυτό επιτρέπει στην Glassnode να εντοπίζει και να παρακολουθεί τη δραστηριότητα αυτών των λεγόμενων φαλαινών, παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συναλλακτική τους συμπεριφορά.

Το tweet του Bitcoin Munger μοιράστηκε ένα διάγραμμα που έδειχνε μπλε περιοχές που υποδεικνύουν φάσεις συσσώρευσης από λογαριασμούς με βαθιά τσέπη που κατέχουν περισσότερα από 10.000 Bitcoins. Ταυτόχρονα, οι μικρότεροι κάτοχοι, όπως οι μικροεπενδυτές, έχουν εγκαταλείψει το πλοίο.

Αυτή η διαφορά υποδηλώνει ότι οι μεγάλοι επενδυτές μπορεί να έχουν διαφορετική (ανοδική) άποψη για τη μελλοντική απόδοση της τιμής του Bitcoin. Ωστόσο, μένει να δούμε ποια πλευρά θα είναι τελικά σωστή. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα συνεχίζει να διαπραγματεύεται κάτω από το επίπεδο των 28.000 δολαρίων.

Πίστωση εικόνας τίτλου: Oleksandr Pidvalnyi | Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη