Η χθεσινή είδηση ότι ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ανταλλακτήρια Kraken θα πρέπει να καταβάλει πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και να κλείσει το προϊόν staking του κρυπτονομίσματος για τους πελάτες των ΗΠΑ προκάλεσε μεγάλη αβεβαιότητα, μεταξύ άλλων και στην αγορά Bitcoin.

Τις τελευταίες ημέρες, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι οι αμερικανικές αρχές επιδιώκουν μια αυστηρή ατζέντα κατά των εταιρειών κρυπτογράφησης στον απόηχο της κατάρρευσης της FTX. Ειδικότερα, οι προσπάθειες των αμερικανικών αρχών στοχεύουν στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος παρέχει την είσοδο και την έξοδο για τα ανταλλακτήρια, και στα stablecoins.

Ως εκ τούτου, παρόλο που η κρυπτο-staking δεν έχει εκ πρώτης όψεως καμία σχέση με το Bitcoin, υπάρχει ανησυχία ότι τα κεντρικά ανταλλακτήρια στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις που μπορεί να επηρεάσουν και την αγορά Bitcoin.

Από αυτή την άποψη, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η τιμή του Bitcoin έχει χάσει τη στήριξη στα 22.370 δολάρια. Το επίπεδο στήριξης είχε δοκιμαστεί πέντε φορές από τις 23 Ιανουαρίου. Τα χθεσινά νέα δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν από τους ταύρους του Bitcoin.

Προς το παρόν, το BTC έφτασε στο χαμηλό των 21.633 δολαρίων, όπου η επόμενη περιοχή στήριξης μπορεί να βρεθεί στα 21.600 με 21.500 δολάρια. Εάν η στήριξη διασπαστεί επίσης, ο εκθετικός κινητός μέσος όρος 200 ημερών (EMA) θα μπορούσε να αποτελέσει τη σημαντικότερη στήριξη, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος στα 21.383 δολάρια.

Τιμή Bitcoin
Πηγή: BTC/USD στο TradingView.com

Bitcoin αρκούδες ή ταύροι αναλαμβάνουν;

Τα καλά νέα είναι ότι ο ημερήσιος RSI έχει επανέλθει πλήρως σε ουδέτερη θέση με 47, αφού κορυφώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου στο 87. Από την άλλη πλευρά, το βιβλίο εντολών spot του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου spot, Binance, εμφανίζει επίσης μια ισχυρή στήριξη μεταξύ 21.400 και 21.600 δολαρίων, καθώς έχουν σχηματιστεί τοίχοι αγοράς σε αυτό το εύρος.

Όσο η περιοχή πάνω από τον ΕΜΑ 200 ημερών υπερασπίζεται από τους ταύρους, η τρέχουσα τάση των τιμών μπορεί να απορριφθεί ως υγιής διόρθωση. Η ανοδική τάση παραμένει άθικτη.

Ωστόσο, εάν η BTC πέσει κάτω από τον ΕΜΑ 200 ημερών, αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια αποτυχημένη προσπάθεια των ταύρων του Bitcoin να καθιερώσουν μια αλλαγή τάσης. Επιπλέον, μπορεί να ερμηνευτεί ως πτωτική για το Bitcoin, επειδή η τιμή (πιθανώς) αποτυγχάνει να δημιουργήσει ένα νέο υψηλό για την ώρα στο εβδομαδιαίο διάγραμμα.

Ο αναλυτής Rekt Capital μοιράστηκε το ακόλουθο διάγραμμα 1 εβδομάδας του BTC και αναφέρει: “Το BTC πραγματοποιεί ακόμη ένα fake-breakout αποτυγχάνοντας να επανεξετάσει το επίπεδο στήριξης ~23.400 δολαρίων. Στην πορεία, η BTC σχημάτισε μια νέα αντίσταση χαμηλότερο υψηλό.”

Εν τω μεταξύ, από την προοπτική της αλυσίδας, η δυναμική του Bitcoin μετατοπίζεται σε θετικό έδαφος. Ο προσαρμοσμένος λόγος κέρδους εξόδου (aSOPR) ξεφεύγει και διατηρείται πάνω από το 1,0, δείχνοντας ότι η αγορά έχει πραγματοποιήσει κέρδη στην αλυσίδα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2022, όπως εξηγεί ο αναλυτής James Straten.

Bitcoin aSOPR
Πηγή: Bitcoin aSOPR, Twitter @jimmyvs24

Αυτό επιβεβαιώνεται επίσης από την πραγματοποιηθείσα αναλογία P/L στα κέρδη. Η αγορά πραγματοποιεί πλέον μεγαλύτερο ποσοστό κερδών σε δολάρια ΗΠΑ από ό,τι ζημιών. Οι πωλητές με μη πραγματοποιημένες απώλειες εξαντλούνται και γενικά προσαρμόζονται σε μια υγιέστερη εισροή ζήτησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.