Η τιμή του Bitcoin σημείωσε βουτιά 2,2% κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ασία, αλλά κατάφερε να κρατήσει τη σημαντική στήριξη στα 27.700 δολάρια. Ωστόσο, η διάσπαση του δείκτη δολαρίου ΗΠΑ (DXY) θα μπορούσε να σημαίνει νέα υποχώρηση για την τιμή του Bitcoin βραχυπρόθεσμα, εάν η αντίστροφη συσχέτιση παραμένει υψηλή.

Αφορμή για την ξαφνική άνοδο του DXY (και την πτώση της τιμής του BTC) αποτέλεσε η είδηση-έκπληξη από τον ΟΠΕΚ+ την Κυριακή, σύμφωνα με την οποία τα μέλη της πετρελαϊκής συμμαχίας ανακοίνωσαν μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια. Η Σαουδική Αραβία, η οποία σχεδιάζει να παράγει 500.000 βαρέλια ημερησίως λιγότερα, ηγείται της εθελοντικής πρωτοβουλίας.

Το αργό μπρεντ έκανε άλμα από τα 75,65 δολάρια σε πάνω από τα 81 δολάρια νωρίτερα σήμερα και σήμερα διαπραγματεύεται στα 79,71 δολάρια (κατά την ώρα του Τύπου). Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης DXY έκανε άλμα πάνω από το 103,0, με αποτέλεσμα ο δείκτης να επιβεβαιώσει τη διάσπαση της πτωτικής τάσης που βρίσκεται σε ισχύ από τις 7 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος για αυτό δόθηκε από τον μακροοικονομικό αναλυτή Alex Krueger, ο οποίος επισήμανε μια φράση του Jerome Powell τον Μάρτιο του 2022. Σύμφωνα με αυτό, ο γενικός κανόνας είναι ότι μια αύξηση της τιμής του πετρελαίου κατά 10 δολάρια οδηγεί σε αύξηση του πληθωρισμού κατά 0,2%.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου έρχεται σε μια κακή στιγμή: ο πυρήνας του πληθωρισμού (PCE) αποδείχθηκε “κολλώδης” την περασμένη εβδομάδα, παρά την ελαφρά πτώση του. Επιπλέον, το Στρατηγικό Απόθεμα Πετρελαίου (SPR) των ΗΠΑ βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο, η τραπεζική κρίση απέχει πολύ από το να τελειώσει και πολλοί ειδικοί προβλέπουν ύφεση αργότερα φέτος με βάση την ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, μεταξύ άλλων παραγόντων.

Μια ματιά στο 4ωρο διάγραμμα δείχνει την εκρηκτική κίνηση του DXY, κατ’ αναλογία με την τιμή του πετρελαίου. Όπως και η τελευταία, η DXY σημείωσε ραγδαία άνοδο, αλλά αρχικά απορρίφθηκε στο βασικό επίπεδο αντίστασης των 103,05 μονάδων. Ωστόσο, εάν το DXY ανακτήσει την ισχύ του κατά την έναρξη της συνεδρίασης στις ΗΠΑ, είναι πιθανό να είναι κακό για την ευρύτερη χρηματοπιστωτική αγορά και το Bitcoin.

Υποχώρηση του Bitcoin πριν από τα 35.000 δολάρια;

Οι συνιδρυτές της Glassnode, Yann Alleman και Jan Happel γράφουν στην τελευταία τους ανάλυση ότι αν το DXY ανέλθει στο 107-108 μέχρι τις αρχές Απριλίου, τότε το Bitcoin αναμένεται να πέσει χαμηλότερα. Αυτό θα ταίριαζε επίσης με την τρέχουσα ρύθμιση και την καταμέτρηση των κυμάτων Elliott του Bitcoin, το οποίο πρόσφατα ξέφυγε από ένα μοτίβο cup & handle προς τα πάνω.

Σύμφωνα με τους δύο συνιδρυτές της Glassnode, μια υποχώρηση στα 25.200 δολάρια δεν θα έβλαπτε σε καμία περίπτωση την πολύ ανοδική ρύθμιση για το Bitcoin. Αντιθέτως, οι Alleman και Happel αναμένουν ότι το Bitcoin θα συνεχίσει να ανεβαίνει προς τα 35.000 δολάρια και “αργότερα θα αυξηθεί προς τα 45.000 δολάρια”. Πρώτα, ωστόσο, λένε ότι είναι αναμενόμενη μια υποχώρηση:

“Θα ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο, μετά τη διάσπαση του neckline γύρω από τα 25,2 χιλ. δολάρια προς τα πάνω, το Bitcoin να επανεξετάσει αυτό το επίπεδο. Αυτό θα είναι πιθανότατα ένα κύμα 2 υποχώρησης, το οποίο μπορεί να βυθιστεί τόσο βαθιά (ή και ακόμα βαθύτερα) όσο τα $24k.”

Το σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι το DXY έχει ξεκινήσει ένα μικρότερου βαθμού κύμα γ του κύματος Β στη διόρθωση από τότε που ξεκίνησε η διόρθωση στις 23 Μαρτίου. “Μια ανάκαμψη στο DXY φαίνεται να έρχεται και μπορεί να οδηγήσει το DXY στο 106,8 ή ακόμη και στο 108,2”, γράφουν οι αναλυτές, αναμένοντας ένα τοπικό υψηλό στο DXY στα μέσα Απριλίου.

Την ώρα του Τύπου, η τιμή του Bitcoin έδειξε ισχυρή ανθεκτικότητα μετά την πτώση των τιμών που επηρεάστηκε από τα νέα του ΟΠΕΚ, ανεβαίνοντας ξανά πάνω από τα 28.000 δολάρια.

Προτεινόμενη εικόνα από: geralt / Pixabay

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη