Ο εκδότης BUSD Paxos τερματίζει τη συνεργασία του με την Binance. Εν τω μεταξύ, υπάρχουν “εποικοδομητικές συζητήσεις” με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Η Paxos επισύρει τις συνέπειες. Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η εταιρεία πίσω από το BUSD διακόπτει κάθε δεσμό με την Binance. Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης δάνεισε το όνομά του στο stablecoin από το 2019, αλλά δεν ήταν ποτέ ο εκδότης του.

Η αγορά έχει εξελιχθεί και η σχέση με το Binance “δεν ευθυγραμμίζεται πλέον με τις στρατηγικές μας προτεραιότητες”, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Charles Cascarilla.

Η απόφαση ελήφθη ανεξάρτητα από τα αιτήματα των αμερικανικών αρχών. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και το Υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης κατηγόρησαν την Paxos για έκδοση μη εγγεγραμμένων τίτλων και απείλησαν με νομικές ενέργειες.

Η Παξός διαφωνεί σθεναρά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία βρίσκεται επί του παρόντος σε “εποικοδομητικές συζητήσεις” με την SEC. Ωστόσο, δεν αποφεύγει τη δικαστική διαμάχη, όπως γράφει η Cascarilla σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους υπαλλήλους της.

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία εγγυάται πληρωμές για το BUSD μόνο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024, πριν το stablecoin εξαφανιστεί εντελώς. Ο χειριστής έχει ήδη ανταλλάξει 2,8 δισεκατομμύρια BUSD με δολάρια ΗΠΑ. Εν τω μεταξύ, η Binance ανακοίνωσε επίσης σε ένα tweet ότι θα μετατρέψει δύο δισεκατομμύρια BUSD.

Προτεινόμενη εικόνα από: Vadim Artyukhin | Unsplash

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καλύτερα Ανταλλακτήρια

Αγοράστε και πουλήστε περισσότερα από 250 κρυπτονομίσματα στο νούμερο 1, Kriptomat

Αγορά και ανταλλάξτε 400+ κρυπτονομίσματα στην αγορά spot και Futures

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Καλύτερος χρηματιστής CFD: Αγορά και πώληση CFDs στην Plus500, σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές

Αγοράστε 80+ από τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα από τον καλύτερο broker στην Ευρώπη