ShapeShift
7.8

ShapeShift

Αγοράστε και ανταλλάξτε 350+ κρυπτονομίσματα ανώνυμα στο καλύτερο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο

Εγγραφείτε τώρα
Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.
Home » ShapeShift

Κριτική ShapeShift [Ελληνική Εκδοχή | 2023]

Το ShapeShift είναι ένα πλήρως αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων και διαφέρει σημαντικά από τα αντίστοιχά του, τα κεντρικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και τους brokers. Τα προαναφερθέντα περιλαμβάνουν γνωστά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και brokers όπως Binance, Litebit, eToro, Coinbase, Kraken και επίσης το Bitget. 

Λόγω της αποκεντρωμένης δομής του, το ShapeShift προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με αυτά των κεντρικών ανταλλακτηρίων, τα οποία δεν προσφέρονται λόγω αδυναμίας (λόγω αυστηρών ρυθμιστικών νόμων στην Ευρώπη και την Ελλάδα). 

Ένα βασικό πλεονέκτημα είναι επίσης ότι το ShapeShift, λόγω της αποκεντρωμένης δομής του, δεν είναι ο κεντρικός ενδιάμεσος, ο οποίος κατέχει τα ιδιωτικά κλειδιά (και επομένως την ιδιοκτησία του κρυπτονομίσματος). Επιπλέον, το ShapeShift δε χρεώνει προμήθεια για να χρηματοδοτηθεί, σε αντίθεση με τα κεντρικά ανταλλακτήρια. 

Για όσους η ανωνυμία παίζει σημαντικό ρόλο όταν αγοράζουν και συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα, το ShapeShift την επιτρέπει. Οι πελάτες του ShapeShift δεν χρειάζεται να παρέχουν προσωπικά έγγραφα ταυτοποίησης (Know Your Customer – KYC). Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες έχουν μεγαλύτερη ανωνυμία, ασφάλεια και έλεγχο της επένδυσής τους. 

Μήπως όλα αυτά είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά; Στην κριτική μας για το ShapeShift, σας παρουσιάζουμε την εμπειρία μας με το ανταλλακτήριο και καλύπτουμε όλες τις πτυχές που πρέπει να γνωρίζει ένας χρήστης πριν το χρησιμοποιήσει. 

Απαντάμε σε ερωτήσεις όπως 

 • Ποιος βρίσκεται πίσω από το ShapeShift; 
 • Πόσο πιο ακριβές είναι οι χρεώσεις σε σύγκριση με άλλα ανταλλακτήρια; 
 • Πόσο ασφαλές είναι το ανταλλακτήριο; 
 • Πώς λειτουργεί το ShapeShift; 

Θα βρείτε απαντήσεις σε αυτά και πολλά άλλα στην κριτική μας για το ShapeShift παρακάτω. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο ShapeShift!

Η κριτική μας για το ShapeShift 

Αν ψάχνετε για ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, στο οποίο οι διαδικασίες KYC δεν είναι απαραίτητες και επομένως προσφέρεται υψηλό επίπεδο ανωνυμίας, το ShapeShift είναι η κορυφαία πρόταση για εσάς. Το ShapeShift είναι το καλύτερα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο κατά τη γνώμη μας. 

Σε σύγκριση με το Uniswap, ένα άλλο κορυφαίο αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο, το ShapeShift προσφέρει τρία σημαντικά πλεονεκτήματα: 

 1. Μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε περισσότερα από 5.800 κρυπτονομίσματα, στα οποία περιλαμβάνονται Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Cardano, Dogecoin και άλλα (όχι μόνο tokens ERC20 που βασίζονται στο Ethereum όπως στο Uniswap). 
 1. Μπορείτε να κάνετε αγορές κρυπτονομισμάτων στο ShapeShift με ευρώ. 
 1. Δεν υπάρχουν χρεώσεις κατάθεσης και ανάληψης και η προμήθεια συναλλαγών είναι 0%. 

Σε σύγκριση με κεντρικά ανταλλακτήρια, το ShapeShift προσφέρει με διαφορά το πλεονέκτημα της ανωνυμίας. Λόγω της εταιρικής τους δομής και ρύθμισης, καθώς και της αδειοδότησης, τα αξιόπιστα κεντρικά ανταλλακτήρια πρέπει πάντα να κάνουν επαλήθευση Know-Your-Customer (KYC). Το ShapeShift, ως DAO με ανοιχτό κώδικα, δεν χρειάζεται να το κάνει αυτό. 

Επιπλέον, το ShapeShift είναι noncustodial. Αυτό σημαίνει ότι το ShapeShift δεν διαχειρίζεται τα κεφάλαια των πελατών όπως κάνει ένα κεντρικό ανταλλακτήριο. Ο χρήστης πρέπει να φροντίσει από μόνος του για ένα κατάλληλο wallet, στοιχείο το οποίο μπορεί να φαίνεται λίγο δύσκολο, αλλά με τον οδηγό μας δεν θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα. 

Ένα πολύ σημαντικό όφελος για τους επενδυτές στο χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι επίσης ότι το ανταλλακτήριο δεν χρεώνει τέλη συναλλαγών, καθώς και τέλη για καταθέσεις και αναλήψεις. Αυτό δεν θα το συναντήσετε σε κανένα άλλο ανταλλακτήριο!!! 

Κατά την άποψή μας, η πλατφόρμα και οι υπηρεσίες της απευθύνονται κυρίως σε έμπειρους traders κρυπτονομισμάτων αλλά και σε όσους είναι πρόθυμοι στο να ασχοληθούν με το αντικείμενο. Δεδομένου ότι το ανταλλακτήριο δεν αποθηκεύει τα κρυπτονομίσματα για εσάς, πρέπει να δημιουργήσετε ένα wallet μόνοι σας. 

Αν κι αυτό μπορεί να σας φανεί δύσκολο στην αρχή, είναι πολύ πιο ασφαλές από το να εμπιστεύεστε τα κεντρικά ανταλλακτήρια για το κεφάλαιό σας και να εύχεστε ότι δεν θα υπάρξει χακάρισμα και το ανταλλακτήριο δεν θα υπεξαιρέσει κεφάλαια πελατών (όπως το FTX). 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο ShapeShift!

Ανασκόπηση ShapeShift: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα; 

Πλεονεκτήματα
 • Συναλλαγές με περισσότερα από 5.800 (πραγματικά) κρυπτονομίσματα 

 • Χωρίς τέλη κατάθεσης και ανάληψης 

 • 0% προμήθειες συναλλαγών 

 • Η KYC δεν απαιτείται για συναλλαγές κρυπτονομισμάτων 

 • Υποστηρίζει KeepKey, Trezor, Ledger, Portis, MetaMask και πολλά άλλα wallets  

 • Εξαιρετικά εύχρηστο και με απλή διεπαφή χρήστη 

 • Αυτόματη σάρωση πολλαπλών αποκεντρωμένων ανταλλακτηρίων (DEX) για να βρείτε την καλύτερη τιμή 

Μειονεκτήματα
 • Η διαχείριση των καταθέσεων και αναλήψεων σε ευρώ γίνεται από τρίτο πάροχο 

 • Δεν γίνονται συναλλαγές παραγώγων (futures, margin) 

 • Τεχνικό θέμα ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα wallet (hardware)

Ποιος βρίσκεται πίσω από το ShapeShift; Η κριτική μας 

Το ShapeShift είναι ένα από τα παλαιότερα ανταλλακτήρια στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ιδρύθηκε την 1η Ιουλίου 2014 από τον Erik Voorhees, πρωτοπόρο στον χώρο του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων, μετά την κατάρρευση του θρυλικού ανταλλακτηρίου Mt. Gox, στο οποίο ισχυρίζεται ότι έχασε 550 BTC. 

Η ShapeShift AG ιδρύθηκε στην Ελβετία το 2014 και κατέχει ηγετική θέση στην παροχή υπηρεσιών γρήγορων συναλλαγών τα τελευταία χρόνια. Καθώς οι κανονισμοί για τα κρυπτονομίσματα άλλαξαν, το ShapeShift προσαρμόστηκε και σε αυτές τις αλλαγές. 

Μετά από χρόνια επιτυχίας, η ShapeShift AG άρχισε να διαλύει την εταιρική της δομή το 2021, μετατρέποντας το ανταλλακτήριο ShapeShift σε ένα ανταλλακτήριο πολλαπλών νομισμάτων ανοιχτού κώδικα που ανήκει στην κοινότητα, είναι non-custodial και δωρεάν. 

Η διαχείριση της πλατφόρμας γίνεται από τότε μέσω της κοινότητας με τη μορφή του ShapeShift DAO, ενός «Αποκεντρωμένου Αυτόνομου Οργανισμού». Το DAO κατέχει και διαχειρίζεται το ShapeShift και φροντίζει για την ανάπτυξη και τη βελτίωση του ανταλλακτηρίου. 

ShapeShift DAO

Η πλατφόρμα προσφέρει έναν από τους πιο ολοκληρωμένους DEX aggregators στην αγορά. Επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ενώ αναζητούν αυτόματα χιλιάδες εντολές DEX στο παρασκήνιο για να βρουν την καλύτερη τιμή για τον χρήστη. Με άλλα λόγια, οι traders μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερες ομάδες ρευστότητας και να έχουν καλύτερες τιμές μέσω μιας απλής διεπαφής. 

Είναι ασφαλές το ShapeShift; 

Δεδομένου ότι το ShapeShift είναι ένα non-custodial ανταλλακτήριο βασισμένο σε ανοιχτό κώδικα, αυτή η ερώτηση είναι πολύ απλή για να απαντηθεί. 

Στον ιστότοπό του, το ανταλλακτήριο αναγράφει ότι δεν έχασε ποτέ κεφάλαια πελατών επειδή δεν έχει στη διάθεσή του κεφάλαια πελατών. Οι πελάτες πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους wallet, γεγονός που εξαλείφει τον κίνδυνο κλοπής. Ο ανοιχτός κώδικας διασφαλίζει ότι δεν υπάρχουν “απάτες”. 

Χρεώσεις – η κριτική μας για το ShapeShift 

Όπως εξηγήθηκε στην αρχή, το ShapeShift δεν χρεώνει τέλη συναλλαγών ή υπηρεσιών . Υπάρχουν μόνο τέλη δικτύου, τα οποία χρεώνονται από τα αντίστοιχα blockchains και πηγαίνουν στους επικυρωτές του δικτύου. 

Το μόνο που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι το ελάχιστο ποσό εξαργύρωσης και το τέλος εξόρυξης. Η πρώτη χρέωση γίνεται όταν το ShapeShift πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα μιας αποτυχημένης συναλλαγής της οποίας η αξία είναι μικρότερη από το τέλος εξόρυξης. 

Το τέλος εξόρυξης ισχύει μόνο στην περίπτωση που στέλνετε το κρυπτονόμισμα σας σε λάθος διεύθυνση. Στη συνέχεια, θα χρεωθείτε ένα τέλος εξόρυξης 50 EUR για το περιουσιακό στοιχείο που στάλθηκε λάθος. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να είστε χαρούμενοι που το ShapeShift προσφέρει αυτήν την υπηρεσία γιατί αλλιώς θα χάνατε εντελώς το κεφάλαιό σας (όπως σε οποιοδήποτε άλλο ανταλλακτήριο). 

Επίσης, δεν υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις για κατάθεση και ανάληψη κρυπτονομισμάτων. 

Όσον αφορά την αγορά κρυπτονομισμάτων, το ShapeShift δεν υποστηρίζει απευθείας το ευρώ. Ωστόσο, το ShapeShift προσφέρει τρεις εξωτερικούς συνεργάτες στην Ελλάδα που επιτρέπουν την μετατροπή του ευρώ. 

 • OnRamper 
 • Banxa 
 • Mt. Pelerin  
Διαθέσιμες μέθοδοι κατάθεσης για ευρώ
Διαθέσιμες μέθοδοι κατάθεσης για ευρώ

Μέσω της αλληλεπίδρασης με τους τρεις εξωτερικούς παρόχους, οι χρήστες μπορούν να κάνουν on-ramp και off-ramp (μετατροπή σε ευρώ) σε BTC, ETH ή ακόμα και USDC και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τυπικές μεθόδους πληρωμής (όπως SEPA ή πιστωτική κάρτα). 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο ShapeShift!

Όπως είναι απαιτούμενο για τις συναλλαγές σε ευρώ, οι χρήστες πρέπει γενικά να κάνουν ταυτοποίηση (απαιτήσεις “Know Your Customer” ή “KYC”), εκτός από το Mt. Pelerin. Η ίδια η πλατφόρμα ShapeShift δεν απαιτεί ποτέ KYC για τις δικές της συναλλαγές στην πλατφόρμα. 

Οι χρήστες του ShapeShift στην Ελλάδα μπορούν να αγοράσουν και να πουλήσουν κρυπτονομίσματα ανώνυμα με το Mt. Pelerin – έως και 100.000 CHF χωρίς KYC ετησίως. 

Χρεώσεις στο Banxa: 

 • VISA/ Mastercard 1,99% χρέωση gateway. 
 • Google Pay 0% 

Χρεώσεις στο Mt. Pelerin: 

 • 0-499 EUR = δωρεάν 
 • 500-4.999 EUR = 1,3% 
 • 5.000-49.999 EUR = 1,1% 
 • 50.000-100.000 EUR = 0,9% 

Το ξεχωριστό με το Mt. Pelerin είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία αγοράς/πώλησης κρυπτονομισμάτων χωρίς να χρειάζεται να κάνετε ταυτοποίηση με οποιονδήποτε τρόπο για συναλλαγές κάτω από αυτά τα ποσά (συμπεριλαμβανομένων αγορών και πωλήσεων): 

 • 1.000 CHF ανά ημέρα (ή το ισόποσο σε EUR) 
 • 15.000 CHF ανά μήνα (ή το ισόποσο σε EUR) 
 • 100.000 CHF ετησίως (ή το ισόποσο σε EUR) 

Ωστόσο, αν θέλετε να αγοράσετε ή να πουλήσετε κρυπτονομίσματα πάνω από αυτά τα όρια, θα πρέπει να κάνετε επαλήθευση μέσω μιας διαδικασίας KYC. 

Επαλήθευση ShapeShift 

Δεν απαιτείται επαλήθευση KYC (know-your-customer) για συναλλαγές στο ανταλλακτήριο Shapeshift. Αυτό οφείλεται στην αποκεντρωμένη οργάνωση του ανταλλακτηρίου ως “DAO”. 

Για όσους θέλουν να κάνουν αγορά κρυπτονομισμάτων με ευρώ, χρειάζεται μια διαδικασία επαλήθευσης στο OnRamper και στο Banxa. Στον τρίτο πάροχο, το Mt. Pelerin, μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε κρυπτονομίσματα μέχρι ένα όριο (δείτε παραπάνω) χωρίς KYC. 

Αγορά κρυπτονομισμάτων στο ShapeShift 

Το ShapeShift προσφέρει μια διεπαφή για υπολογιστές αλλά και μια εφαρμογή για κινητά. Όσοι θέλουν να κάνουν συναλλαγές εν κινήσει, είναι προτιμότερο να κάνουν εγκατάσταση την εύχρηστη εφαρμογή του ShapeShift. Με την έκδοση για επιτραπέζιο υπολογιστή, οι χρήστες έχουν τις ίδιες δυνατότητες όπως και με την εφαρμογή και μπορούν να αγοράσουν, να πουλήσουν, να ανταλλάξουν και να αποστείλουν κρυπτονομίσματα. 

ShapeShift ταμπλό
ταμπλό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα των traders σχετίζεται με το πως να κάνουν συναλλαγές με κρυπτονομίσματα στο ShapeShift. Είναι πολύ απλό και κατανοητό – ακόμα και για αρχάριους. Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες, μπορείτε να δείτε ένα πολύ καλό σεμινάριο από το ίδιο το ανταλλακτήριο.

Αγορά κρυπτονομίσματα στο ShapeShift!

ShapeShift wallet 

Το ανταλλακτήριο υποστηρίζει σχεδόν όλους τους τύπους wallet. Μπορείτε να εισαγάγετε οποιοδήποτε wallet με μια μυστική φράση ανάκτησης στο ShapeShift ή να δημιουργήσετε ένα νέο wallet. 

Με το wallet ανοιχτού κώδικα (opensource) που αναπτύχθηκε από το ShapeShift, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε 11 blockchain και σε πάνω από 5.000 κρυπτονομίσματα, εάν δεν έχετε κάνει ακόμα αγορά hardware wallet. 

Τελικό συμπέρασμα 

Το ShapeShift είναι ένα πλήρως αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο στο οποίο οι επενδυτές διατηρούν τον πλήρη έλεγχο. Το καλύτερο ίσως χαρακτηριστικό του Shapeshift είναι η δυνατότητα αγοράς, συναλλαγών και πώλησης κρυπτονομισμάτων χωρίς πρόσθετες χρεώσεις – υπάρχει ακόμη και δυνατότητα για ανώνυμη αγορά χρησιμοποιώντας Ευρώ στο Mt.Pellerin. Συμπερασματικά, η πλατφόρμα συνιστάται ιδιαίτερα. 

FAQ 

Είναι το ShapeShift νόμιμο; 

Ναι, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ShapeShift είναι μια νόμιμη πλατφόρμα και προσφέρει συναλλαγές για πάνω από 5.800 κρυπτονομίσματα. 

Απαιτεί το ShapeShift KYC; 

Προς το παρών, δεν απαιτείται KYC για εγγραφή.

Το ShapeShift χρεώνει προμήθεια; 

Όχι, δεν υπάρχουν χρεώσεις για συναλλαγές και προμήθειες για τις υπηρεσίες του ShapeShift. Ισχύουν μόνο οι πολύ χαμηλές χρεώσεις δικτύου των αντίστοιχων blockchains.

ShapeShift Λεπτομέρειες

Νομίσματα
Ιδρύθηκε

Αγορά 350+ κρυπτονομίσματα ανώνυμα

Καλύτερη αποκεντρωμένη ανταλλαγή

Πολύ χαμηλές χρεώσεις

8.0
Ασφάλεια & ρύθμιση
8.0
Επιλογές αγοράς & χρεώσεις
8.0
Υπηρεσίες & χαρακτηριστικά
7.0
Ευκολία χρήσης
7.8 Συνολική βαθμολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *