eToro
8.3

eToro

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και CFDs με δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων ύψους €1 εκατ. ευρώ.
Εγγραφείτε τώρα
Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.
Home » eToro

Κριτική eToro [2023]

Το ανταλλακτήριο eToro είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συναλλαγών για μετοχές, exchange traded funds (ETF), συμβόλαια επί της διαφοράς (CFD), δείκτες και κρυπτονομίσματα πανευρωπαϊκά όσον αφορά τον αριθμό χρηστών. Η βάση χρηστών του eToro έχει αυξηθεί ραγδαία από την έναρξή του το 2007, πάνω από δέκα φορές τα τελευταία 10 χρόνια. Από τον Μάρτιο του 2022, το eToro είχε συνολικά 28,5 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες. 

Η πλατφόρμα συναλλαγών είναι περισσότερο γνωστή για την εντυπωσιακή διαφήμιση και το “social trading”. Επιπλέον, οι συναλλαγές με μετοχές, ETF και κρυπτονομίσματα πιστεύεται ότι είναι ευκολότερες και απλούστερες στο eToro σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. 

Στην κριτική για το eToro, ελέγχουμε ακριβώς αυτό και θα εξετάσουμε εάν το eToro έχει πιο φθηνή ή ακριβή προμήθεια, εάν είναι ασφαλές και αν προτείνεται, τι προσφέρεται στον τομέα συναλλαγών ειδικά σε σχέση με το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα, πώς να εκτελέσετε και να τερματίσετε μια συναλλαγή , και πολλά άλλα. 

Η ανασκόπησή μας εκ των προτέρων: Να χρησιμοποιήσω το eToro για να αγοράσω κρυπτονομίσματα; 

Το eToro είναι η κορυφαία πρότασή μας όσον αφορά την αγορά κρυπτονομισμάτων (καθώς και μετοχών και ETF). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του eToro είναι η δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων με την Lloyd’s of London, έναν από τους κορυφαίους παρόχους εξειδικευμένων ασφαλίσεων στον κόσμο. Η επένδυσή σας είναι ασφαλισμένη με κάλυψη έως 1 εκατομμύριο ευρώ. 

Η ασφάλιση χορηγείται αυτόματα σε όλους τους πελάτες του eToro. Το μόνο σχόλιο από εμάς είναι ότι η ασφάλιση χορηγείται μόνο για CFD κρυπτονομισμάτων, αλλά όχι για “πραγματικά Bitcoin”. Ωστόσο, αυτό δεν είναι προβληματικό από την άποψή μας, επειδή μπορείτε να αγοράσετε πραγματικά Bitcoins, Ethereum, Ripple (XRP) και άλλα κρυπτονομίσματα στο eToro και στη συνέχεια να τα στείλετε σε ένα ασφαλές hardware wallet. Δεδομένου ότι αυτή είναι ούτως ή άλλως η πιο ασφαλής λύση σε όλο τον κλάδο, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα κατά την άποψή μας. 

Επιπλέον, το eToro προσφέρει ένα πολύ προσοδοφόρο μοντέλο προμήθειας που είναι εύχρηστο. Η γκάμα των κρυπτονομισμάτων έχει γίνει πολύ μεγάλη τα τελευταία χρόνια, επομένως μπορείτε να βρείτε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα επιθυμεί η καρδιά σας. Επιπλέον, η πλατφόρμα είναι πολύ εύκολη στη χρήση ακόμη και για αρχάριους, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει και προηγμένες επιλογές. Συνολικά, έχουμε μόνο μικρά επικριτικά σχόλια. 

Κριτική: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του eToro; 

Πλεονεκτήματα του eToro
 • Δωρεάν ασφάλιση καταθέσεων με την Lloyd’s of London (έως 1 εκατομμύριο ευρώ) 
 • Αγοράστε πραγματικά κρυπτονομίσματα καθώς και κρυπτονομίσματα CFD με μόχλευση 
 • Προσοδοφόρο μοντέλο προμήθειας για κρυπτονομίσματα, CFD, μετοχές και ETF 
 • Μεγάλη γκάμα κρυπτονομισμάτων (το Νοέμβριο του 2022: 78). 
 • Μεγάλη γκάμα μετοχών, ETF, συναλλάγματος, CFD και εμπορευμάτων
 • Φιλικό προς το χρήστη και σαφής διεπαφή 
 • Copy trading: Αντιγράψτε τους επιτυχημένους traders και τα χαρτοφυλάκια τους χωρίς χρέωση 
 • Διαθέσιμος δοκιμαστικός λογαριασμός  
 • Ρύθμιση: Το eToro έχει επίσημες άδειες στην ΕΕ 
Μειονεκτήματα του eToro
 • Χωρίς live υποστήριξη: επικοινωνία αποκλειστικά μέσω φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 
 • Χρέωση αδράνειας: Εάν δεν πραγματοποιήσετε σύνδεση μέσα σε 12 μήνες, θα επιβαρυνθείτε με το ποσό των 10 $. 
 • Τα κρυπτονομίσματα μπορούν να σταλούν μόνο σε εξωτερικό wallet μέσω της εφαρμογής eToro Money 

Ποιος βρίσκεται πίσω από το eToro; Η κριτική μας 

To eToro,το οποίο ιδρύθηκε το 2007 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων που λειτουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το eToro έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους brokers για μετοχές, ETF και CFD. 

Το eToro δεν είναι τράπεζα, αλλά μια εταιρεία με έδρα την Κύπρο μπου διαθέτει επενδυτική πλατφόρμα που έχει την έδρα της στην Κύπρο. Συνεπώς, υπόκειται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (ΕΚΚ). 

Επιπλέον, το eToro έχει ιδρύσει μια θυγατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο, γι’ αυτό και εποπτεύεται από τη βρετανική FCA. Λόγω της ρύθμισης και από τις δύο αρχές, το eToro μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας . 

Η αυξανόμενη δημοτικότητα, ωστόσο, δεν οφείλεται μόνο στην υψηλή ασφάλεια της πλατφόρμας, αλλά και στις πολυάριθμες δυνατότητες και στις σχετικά χαμηλές χρεώσεις. Έτσι, το eToro μπορεί να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό με τις πολύ δημοφιλείς και χρήσιμες λειτουργίες, το social trading και το CopyTrading. 

Αφού εξειδικεύτηκε αρχικά στις συναλλαγές forex, μετοχών, δεικτών, ETF και στα εμπορεύματα, η εταιρεία τόλμησε να εισέλθει στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων το 2017. 

Κατά το ξεκίνημα, μόνο λίγα κρυπτονομίσματα ήταν διαθέσιμα για αγορά και πώληση. Από τον Νοέμβριο του 2022, ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Το eToro προσφέρει πλέον 77 κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin. 

Ο επίσημος κανονισμός διασφαλίζει ότι το eToro μπορεί επίσης να προσφέρει γνωστές μετοχές εταιρειών όπως η Apple, η Microsoft, η Google και η Meta. Επιπλέον, η πλατφόρμα συναλλαγών προσφέρει παράγωγα και εμπορεύματα όπως λάδι, χρυσός, ασήμι, κακάο και καφές, καθώς και συνάλλαγμα, ETF και διάφορους δείκτες. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο eToro!*

*Προειδοποίηση: Το 79% των λογαριασμών CFD επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD από αυτόν τον πάροχο. 

Χρεώσεις 

Οι χρεώσεις του eToro εξαρτώνται από το χρηματοοικονομικό μέσο που διαπραγματεύεστε. Για παράδειγμα, τα κρυπτονομίσματα έχουν διαφορετικές χρεώσεις από τις μετοχές και τα ETF. Ωστόσο, μια χρέωση είναι πάντα η ίδια. Οι αναλήψεις επιβαρύνονται με ένα τέλος επεξεργασίας ανάληψης . Αυτό ανέρχεται σε μόνο 5 USD. 

Προμήθειες για μετοχές και ETF 

 • Χωρίς προμήθεια
 • Χωρίς διοικητικά τέλη
 • Χωρίς τέλη rollover
 • Χωρίς τέλη ticket

Χρεώσεις για κρυπτονομίσματα: κριτική eToro 

Όταν αγοράζετε «πραγματικά» κρυπτονομίσματα, επιβαρύνεστε με μια δίκαιη και διαφανής χρέωση 1% για την αγορά και την πώληση, η οποία περιλαμβάνεται στην τιμή στο eToro. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μόλις ανοίξετε μια νέα θέση, θα δείτε «απώλεια». Αυτό συμβαίνει επειδή η εμφανιζόμενη τιμή (“P/L”) περιλαμβάνει την προμήθεια αγοράς 1%, καθώς και την προμήθεια πώλησης 1% που θα πληρώσετε κατά το κλείσιμο της θέσης. 

Εάν θέλετε να μεταφέρετε κρυπτονομίσματα από την πλατφόρμα eToro στο wallet eToro, ισχύουν άλλες χρεώσεις. Αυτές οι χρεώσεις μεταφοράς ανέρχονται στο 2% του μεγέθους της συναλλαγής, με ελάχιστη χρέωση 1 USD και μέγιστη χρέωση 100 USD. 

Όταν αγοράζετε CFD κρυπτονομισμάτων, ισχύουν άλλες χρεώσεις. Αυτό συμβαίνει επειδή τα CFD επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία, όπως οι συναλλαγές με μόχλευση και short selling. Ισχύουν επίσης spreads και χρεώσεις overnight. Τα spreads είναι μια κοινή μέθοδος με την οποία οι πλατφόρμες συναλλαγών χρεώνουν τέλη. 

Ελάχιστα ποσά κατάθεσης 

Το eToro έχει ένα ελάχιστο ποσό κατάθεσης για όλες τις καταθέσεις εκτός από την αρχική κατάθεση στα 50 USD. Για καταθέσεις μέσω τραπεζικού εμβάσματος το ελάχιστο ποσό είναι 500 USD. Ως αντάλλαγμα, η κατάθεση είναι εντελώς δωρεάν. 

Είναι το eToro ασφαλές και ρυθμιζόμενο; 

Αυτή η ερώτηση είναι, κατά τη γνώμη μας, μία από τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας όταν επιλέγετε ένα νέο ανταλλακτήριο ή ένα νέο broker. Εφόσον η πλατφόρμα συναλλαγών αποθηκεύει τα ιδιωτικά κλειδιά για εσάς, δίνετε τον έλεγχο των περιουσιακών σας στοιχείων σε τρίτα μέρη. Ως εκ τούτου, η ασφάλεια πρέπει να είναι η κορυφαία σας προτεραιότητα. 

Η απάντησή μας είναι: Ναι, το eToro είναι ασφαλές και ρυθμιζόμενο! Η πλατφόρμα έχει 28,5 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως ! Υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι που το αποδεικνύουν αυτό: 

 1. Τα κεφάλαια των πελατών προστατεύονται από ένα δωρεάν ασφαλιστήριο συμβόλαιο καταθέσεων με τη Lloyd’s of London, έναν από τους κορυφαίους παρόχους εξειδικευμένων ασφαλίσεων στον κόσμο με κάλυψη έως και 1 εκατομμυρίου ευρώ. 
 1. Το eToro εποπτεύεται και ελέγχεται τόσο από την CySEC όσο και από την FCA. Εφόσον το eToro έχει μέρος της εταιρικής της έδρας στην Κύπρο, η κυπριακή ΕΚΚ είναι υπεύθυνη, όπως και η FCA του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εποπτεύει τη θυγατρική του eToro στο Ηνωμένο Βασίλειο. 
 1. Τα πρότυπα ασφαλείας της πλατφόρμας συναλλαγών βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο. Η κρυπτογράφηση HTTPS και ο έλεγχος ταυτότητας 2 παραγόντων είναι φυσικά σε ισχύ, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Επαλήθευση στο eToro 

Για να αγοράσετε και να πουλήσετε κρυπτονομίσματα στο eToro, πρέπει να έχετε έναν επαληθευμένο λογαριασμό. Το πρώτο βήμα είναι να δημιουργήσετε ένα όνομα χρήστη και να εισαγάγετε το email και τον κωδικό πρόσβασής σας για τον λογαριασμό σας. Μετά από αυτό, όμως, ο λογαριασμός σας υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς, γι’ αυτό δεν μπορείτε να αποφύγετε την επαλήθευση μέσω της συνηθισμένης διαδικασίας “Know Your Customer” (KYC). 

Οι μη επαληθευμένοι λογαριασμοί στην Ελλάδα έχουν όριο κατάθεσης 2.000 ευρώ, με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 50 ευρώ ή τα 500 ευρώ για τραπεζικά εμβάσματα. Για να αναβαθμίσετε τον λογαριασμό σας σε  “Verified”(Επαληθευμένο), πρέπει να αποκαλύψετε την ταυτότητά σας (όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης) και να την επαληθεύσετε με τα κατάλληλα έγγραφα. 

Αυτή η διαδικασία είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά. Απλώς κάντε κλικ στο κουμπί  “Verify”(Επαλήθευση) για να ξεκινήσει η διαδικασία επαλήθευσης. Η διαδικασία είναι απλή και σας καθοδηγεί. Θα ενημερωθείτε ακριβώς για το ποια έγγραφα πρέπει να υποβάλετε για να ξεκλειδώσετε όλες τις λειτουργίες. 

Εγγραφή στο eToro

Εγγραφή στο eToro

Μετά την επιτυχή επαλήθευση, μπορείτε να κάνετε κατάθεση χρημάτων. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε “Deposit Funds”(Κατάθεση Χρημάτων) (δείτε το στιγμιότυπο οθόνης) και να επιλέξετε τον τρόπο πληρωμής σας. Ανάλογα με τη μέθοδο κατάθεσης, τα χρήματα θα πιστωθούν είτε λίγο πιο γρήγορα είτε πιο αργά. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο eToro!*

*Προειδοποίηση: Το 79% των λογαριασμών CFD επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD από αυτόν τον πάροχο. 

Αγορά και πώληση κρυπτονομισμάτων στο eToro 

Το eToro έχει την ιδιαιτερότητα ότι προσφέρει για αγορά τόσο πραγματικά κρυπτονομίσματα όσο και CFD κρυπτονομισμάτων. Επομένως, πρέπει να δώσετε προσοχή στα εξής: 

Όλες οι θέσεις αγοράς χωρίς μόχλευση διαπραγματεύονται ως πραγματικά κρυπτονομίσματα. Η επένδυσή σας στο eToro υποστηρίζεται από το πραγματικό κρυπτονόμισμα. Αυτό σημαίνει ότι το eToro αγοράζει το κρυπτονόμισμα για λογαριασμό σας και το διατηρεί σε ξεχωριστό λογαριασμό για εσάς. Εάν θέλετε να κάνετε ανάληψη του κρυπτονομίσματος σε εξωτερικό wallet αργότερα, αυτό είναι εφικτό! 

Αντίθετα, όλες οι θέσεις αγοράς με μόχλευση καθώς και οι θέσεις πώλησης εκτελούνται ως CFD. Τα CFD είναι τα λεγόμενα παράγωγα που επιτρέπουν στους επενδυτές να ανοίγουν εύκολα θέσεις σε μια ποικιλία διαφορετικών χρηματοπιστωτικών αγορών. Η κυριότητα του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου , του κρυπτονομίσματος, δεν αποκτάται στη διαδικασία. Λαμβάνετε πιστοποιητικό για αυτό, αλλά δεν συμμετέχετε στην εξέλιξη των τιμών και στα κέρδη από αυτήν. Αντίθετα, έχετε κάποια πλεονεκτήματα, όπως η μόχλευση των θέσεων σας. 

Αγοράστε «πραγματικά» κρυπτονομίσματα 

Το eToro προσφέρει άλλα 77 κρυπτονομίσματα για συναλλαγές εκτός από το Bitcoin. Για παράδειγμα, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin. Για να το κάνετε αυτό, απλώς μεταβείτε στην υποσελίδα “Crypto” (“Discover”-> “Crypto”) από την αρχική σελίδα και επιλέξτε Bitcoin. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Invest”(Επενδύστε). 

Στην επόμενη σελίδα, το eToro εμφανίζει ξεκάθαρα τη διαφορά μεταξύ πραγματικών Bitcoin και ενός CFD. Εάν επιλέξετε “Buy”(Αγορά) και χρησιμοποιήσετε μόχλευση “x1”, αγοράζετε πραγματικό Bitcoin (“Real Cryptocurrency Trade”)(Πραγματικό εμπόριο κρυπτονομισμάτων). 

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση. Όπως θα σας εμφανιστεί (ή όχι, δεν υπάρχουν χρεώσεις overnight). Τέλος, χρειάζεται μόνο να εισαγάγετε το ποσό των ευρώ που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε Bitcoin στο eToro.

Αγοράζουν κρυπτονομίσματα στο eToro
Αγοράζουν κρυπτονομίσματα στο eToro

Εάν θέλετε να κάνετε προβλέψεις σχετικά με την τιμή, συνιστάται επίσης να ορίσετε ένα “Stop Loss” και “Take Profit”. 

 • Το Stop Loss σημαίνει ότι η συναλλαγή θα κλείσει αυτόματα εάν η τιμή του Bitcoin φτάσει σε μια καθορισμένη τιμή αγοράς. Στη συνέχεια, τα χρήματά σας θα μεταφερθούν πίσω στον λογαριασμό σας. Αυτή η ρύθμιση είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς σας επιτρέπει να περιορίσετε τη μέγιστη απώλειά σας. Δεδομένου ότι η τιμή των κρυπτονομισμάτων είναι πολύ ασταθής, θα πρέπει να σκεφτείτε τι είστε διατεθειμένοι να χάσετε! 
 • Το Take Profit καθορίζει πότε η συναλλαγή σας θα κλείσει αυτόματα εάν το κέρδος της συναλλαγής σας φτάσει στο ποσό που έχετε επιλέξει. Αυτή η συνάρτηση μπορεί να είναι χρήσιμη για να κάνετε ανάληψη το κέρδος σας ή να το τοποθετήσετε σε ένα επίπεδο τιμής όπου πιστεύετε ότι η τιμή του Bitcoin θα πέσει ξανά. 

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τη θέση σας  στο Bitcoin (“πραγματικό Bitcoin”) περισσότερο, με χρονικό ορίζοντα αρκετών ετών, χωρίς να κάνετε συναλλαγές, δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε αυτές τις ρυθμίσεις. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο eToro!*

*Προειδοποίηση: Το 79% των λογαριασμών CFD επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD από αυτόν τον πάροχο. 

Αγορά και πώληση κρυπτονομίσματος CFD 

Η αγορά CFD στο eToro λειτουργεί πολύ παρόμοια με την αγορά πραγματικών κρυπτονομισμάτων. Η μόνη διαφορά είναι στην υποσελίδα αγοράς/πώλησης. 

Για να ανταλλάξετε ένα κρυπτονόμισμα CFD, χρησιμοποιείτε τη μόχλευση “x2” όταν αγοράζετε Bitcoin ή κάνετε μια εντολή πώλησης  (“Sell”)(Πώληση). Το eToro σάς ενημερώνει ρητά και στις δύο περιπτώσεις ότι ενεργοποιείτε τώρα μια συναλλαγή CFD. 

Αγοράζω CFD κρυπτονομισμάτων
etoro κριτική: αγοράζουν κρυπτονομίσματα

Αφού εισαγάγετε το ποσό των Bitcoins που θέλετε να αγοράσετε, θα πρέπει να ρυθμίσετε το stop loss και το take profit! Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό σε μια συναλλαγή CFD παρά σε μια άμεση συναλλαγή. Μια ρύθμιση stop loss διασφαλίζεται ότι ορίζετε τη μέγιστη απώλεια σας και επομένως γνωρίζετε από την αρχή ποια μπορεί να είναι η μεγαλύτερη δυνατή απώλεια. 

Τι είναι η συναλλαγή με μόχλευση; 

Λίγα λόγια για τις συναλλαγές μόχλευσης: leverage X2(μόχλευση Χ2) σημαίνει ότι στοιχηματίζετε «εικονικά» στην τιμή με το διπλάσιο υπόλοιπο. Για παράδειγμα, εάν καταθέσετε 500 EUR, μπορείτε να διαχειριστείτε ουσιαστικά περιουσιακά στοιχεία των 1000 EUR. 

Εάν η τιμή τώρα αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό, το κέρδος σας θα είναι 100 ευρώ (αντί για 50 ευρώ). Ταυτόχρονα, οι απώλειές σας θα διπλασιαστούν επίσης. Επομένως, η συναλλαγή με μόχλευση ενέχει πολύ υψηλό κίνδυνο, γι’ αυτό τη συνιστούμε μόνο σε πιο προχωρημένους traders. 

Για να ελαχιστοποιήσετε τους κινδύνους από τη χρήση μόχλευσης, θα πρέπει πάντα να ορίζετε το stop loss. Αυτό θα κλείσει αυτόματα τη θέση σας όταν χάσετε ένα συγκεκριμένο ποσό. 

Τι είναι το margin; 

Το Margin trading συχνά ταυτίζεται με τις συναλλαγές με μόχλευση, αλλά υπάρχουν μικρές διαφορές. Το Margin είναι το χρηματικό ποσό που χρειάζεστε για να ανοίξετε μια θέση, ενώ η μόχλευση είναι το πολλαπλάσιο της επένδυσης. 

Το Margin είναι βασικά μια ειδική μορφή μόχλευσης όπου οι υπάρχουσες θέσεις μετρητών ή χρεογράφων χρησιμοποιούνται ως εγγύηση για την αύξηση της αγοραστικής δύναμης του trader. 

Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε μόνοι σας το margin. Στο παραπάνω παράδειγμά μας, ο trader ήθελε να διαπραγματευτεί 1000 EUR με μόχλευση 2:1. Ο τύπος για το margin είναι: 

1000 EUR / 2 = 500 EUR 

Με μόχλευση 10:1, θα χρειαζόταν να καταθέσει μόνο 100 ευρώ για να διαχειριστεί την ίδια θέση. Ο τύπος σε αυτή την περίπτωση είναι: 

1000 EUR / 10 = 100 EUR 

Το ποσό του margin μπορεί να ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο του περιουσιακού στοιχείου, την αγορά και τον κίνδυνο. Ωστόσο, η κατάθεση margin δεν πρέπει να είναι πολύ μικρή. Εάν οι traders αναλαμβάνουν υπερβολικό ρίσκο, μπορούν να λάβουν “margin call” ή “stop-out”. 

Ένα “margin call” συμβαίνει όταν το υπόλοιπο ενός trader και τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη και οι ζημίες είναι ίσα με την απαίτηση margin. Στη συνέχεια, ο broker απαιτεί να καταθέσει πρόσθετα κεφάλαια για να φέρει τον λογαριασμό του στην ελάχιστη αξία. 

Ένα stop-out, από την άλλη πλευρά, είναι το σημείο στο οποίο τα ίδια κεφάλαια ενός trader ισούνται με το ήμισυ του απαιτούμενου margin του. Εάν έχετε ανοιχτές θέσεις αλλά όχι αρκετό μετοχικό κεφάλαιο για να τις καλύψετε, η πλατφόρμα συναλλαγών θα τις κλείσει αυτόματα. Αυτό αποτελεί μέρος των μέτρων παρέμβασης προϊόντων της FCA. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο eToro!*

*Προειδοποίηση: Το 79% των λογαριασμών CFD επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD από αυτόν τον πάροχο. 

Το eToro wallet για κρυπτονομίσματα 

Από τον Μάρτιο του 2019, το eToro προσφέρει τη δυνατότητα διαχείρισης κρυπτονομισμάτων σε μια εφαρμογή. Το “eToro Money Wallet” σάς επιτρέπει να αποσύρετε τα πραγματικά κρυπτονομίσματα σας από τον broker. 

Επιπλέον, το eToro wallet είναι εξοπλισμένο με πολλές λειτουργίες. Πιθανώς το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι μπορείτε να στείλετε τα κρυπτονομίσματα σας σε άλλα wallets. Επιπλέον, η εφαρμογή προσφέρει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων, πληρωμές σε καταστήματα και δυνατότητα πραγματοποίησης καταθέσεων. 

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Apple Store και στο Google Play Store και προσφέρει τα ακόλουθα πρόσθετα πλεονεκτήματα: 

 • Αποκλειστικό κλειδί: Χρησιμοποιήστε το ιδιωτικό κλειδί (κλειδί ασφαλείας) του eToro Money wallet σας για να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στο wallet σας όταν χρειάζεται. 
 • Διεύθυνση On-chain: Αποθηκεύστε, λάβετε και μεταφέρετε το κρυπτονόμισμα σας οπουδήποτε με την προσωπική, μοναδική και εντελώς ιδιωτική διεύθυνση on-chain σας. 
 • Απλό, ασφαλές, online: Ακολουθώντας τη δωρεάν λήψη, μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε πρόσβαση στο wallet κρυπτονομισμάτων eToro Money με τα διαπιστευτήριά σας eToro. Το wallet είναι ένα από τα πιο ασφαλή wallet κρυπτονομισμάτων στην αγορά και διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά ασφαλείας υψηλού επιπέδου και πρωτόκολλα τυποποίησης. 

Ανάληψη κρυπτονομισμάτων από το eToro 

Η αποστολή των κρυπτονομισμάτων που αγοράσατε είναι δυνατή με το “eToro Money Wallet”. Για παράδειγμα, για αποστολή Bitcoin (BTC) σε άλλο wallet, απαιτούνται τα ακόλουθα βήματα: 

 1. Κατεβάστε την εφαρμογή eToro και συνδεθείτε. 
 2. Στην ενότητα “Crypto”, επιλέξτε το κρυπτονόμισμα που θέλετε για αποστολή. 
 3. Εισαγάγετε το ποσό που θέλετε να στείλετε και τη διεύθυνση λήψης. Είναι ακόμη πιο εύκολο να σαρώσετε τον κωδικό QR της διεύθυνσης λήψης σας μέσω του εικονιδίου της κάμερας. 
 4. Βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση είναι σωστή και, στη συνέχεια, πατήστε ‘’Send’’(Αποστολή). 
 5. Για επαλήθευση θα σταλεί ένας κωδικός στο κινητό σας με SMS. Εισαγάγετε τον κωδικό που λάβατε και πατήστε “Confirm”(Επιβεβαίωση). 
 6. Αυτό είναι. Το κρυπτονόμισμα σας έχει πλέον φύγει από το eToro wallet σας. Ανάλογα με το blockchain και το κρυπτονόμισμα που έχετε επιλέξει, χρειάζονται μερικά λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή

Staking κρυπτονομισμάτων 

Το staking είναι ένας τρόπος για να κερδίσετε ανταμοιβές (παρόμοιo με τους τόκους) ως αντάλλαγμα για την κατοχή πραγματικών κρυπτονομισμάτων (όχι CFD!) χρησιμοποιώντας ένα Proof of Stake. Όπως και άλλα ανταλλακτήρια, το eToro προσφέρει αυτή την υπηρεσία στους Έλληνες πελάτες του. 

Η ανταμοιβή staking εδώ καθορίζεται από το εν λόγω κρυπτονόμισμα και εξαρτάται από το πόσοι κάτοχοι συμμετέχουν στη διαδικασία και πόσα tokens διατίθενται για staking. Τη στιγμή της συγγραφής, ήταν δυνατό να κάνετε staking Ethereum (ETH), Cardano (ADA) και Tron (TRX) στο eToro. 

Με απλά λόγια, το eToro χειρίζεται τη διαδικασία staking για τους χρήστες του. Ωστόσο, για να ξεκινήσετε να κάνετε staking στο eToro, πρέπει να είστε μέλος. Η συνδρομή ξεκινάει από silver και φτάνει σε diamond ανάλογα το κεφάλαιο του μέλους. Οι συνδρομές έχουν τα ακόλουθα όρια κεφαλαίου: 

 • Silver: 5,000 USD 
 • Gold: 10,000 USD 
 • Platinum: 25,000 USD 
 • Platinum+: 50,000 USD 
 • Diamond: 250.000 USD 

Οι ανταμοιβές staking καταβάλλονται αυτόματα κάθε μήνα στο αντίστοιχο κρυπτονόμισμα. To eToro διατηρεί μόνο ένα μικρό ποσοστό των κερδών ως αμοιβή για την κάλυψη των διαφόρων λειτουργικών, τεχνικών και νομικών δαπανών. 

Xρήσιμη συμβουλή: Τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούνται παραμένουν ιδιοκτησία των χρηστών του eToro. 

Αγορά μετοχών με το eToro 

Στο eToro δεν μπορείτε μόνο να αγοράσετε κρυπτονομίσματα, αλλά και μετοχές. Η πλατφόρμα συναλλαγών προσφέρει τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των πολυάριθμων ανταγωνιστών της. 

Η συναλλαγή με μετοχές είναι δυνατή στο eToro χωρίς καμία προμήθεια. Το eToro ακολουθεί έναν ιδιαίτερο δρόμο που σταδιακά μιμούνται οι ανταγωνιστές του. Η μηδενική προμήθεια ισχύει για το άνοιγμα και το κλείσιμο μιας θέσης. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι φυσικά επιβάλλονται προμήθειες συναλλαγών για θέσεις short και μόχλευση, όπως και σε άλλες πλατφόρμες. 

Αρκετά παρόμοια με την αγορά κρυπτονομισμάτων, το eToro σας προσφέρει δύο επιλογές για την αγορά μετοχών. Είτε μπορείτε να λάβετε τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία στον λογαριασμό eToro είτε να επενδύσετε μόνο σε παράγωγα μέσω θέσεων CFD. 

Επομένως, η τελευταία από τις δύο επιλογές στοχεύει στην τάση των τιμών και όχι στην αγορά της μετοχής. Επιπλέον, με τα CFD μπορείτε επίσης να στοιχηματίσετε σε πτώση των τιμών. Ωστόσο, εάν θέλετε να εισπράξετε μερίσματα, πρέπει να αγοράσετε και να κρατήσετε την πραγματική μετοχή. 

Τα διαθέσιμα αποθέματα κατανέμονται στις παγκόσμιες αγορές. Συνολικά, το eToro προσφέρει περίπου 2.000 μετοχές από 17 χρηματιστήρια παγκοσμίως. Απαιτείται ένα ελάχιστο ποσό 50 USD ανά συναλλαγή. 

Οδηγός: Πώς λειτουργεί το Social Trading & CopyTrading 

CopyTrading 

Η δυνατότητα “CopyTrading” σάς επιτρέπει να αντιγράψετε τη στρατηγική και τις θέσεις οποιουδήποτε trader σε πραγματικό χρόνο. Ως χρήστης του eToro, μπορείτε να περιηγηθείτε στα προφίλ των πιο επιτυχημένων traders στην πλατφόρμα για να δείτε τα κέρδη και τις θέσεις τους. Αν σας αρέσει το χαρτοφυλάκιο και τα κέρδη ενός trader, μπορείτε εύκολα να τα αντιγράψετε και να ακολουθήσετε την ίδια επενδυτική στρατηγική. 

Εκτός από τις θέσεις διαπραγμάτευσης, μπορείτε επίσης να δείτε , για παράδειγμα, ποια μόχλευση και τα όρια σταματήματος που χρησιμοποιεί. Εν ολίγοις, το copy trading είναι σχεδόν σαν να παρακολουθείς έναν έμπειρο trader και να μιμείσαι όλες τις συναλλαγές του. 

Ανάλογα με την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στην οποία θέλετε να επενδύσετε, to eToro θα προτείνει τους πιο επιτυχημένους traders. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να φιλτράρετε και να ταξινομήσετε μόνοι σας όλους τους traders και να επιλέξετε το αγαπημένο σας. Αν μεταβείτε στην ενότητα “Crypto”, για παράδειγμα, θα σας προταθούν οι πιο επιτυχημένοι traders κρυπτονομισμάτων. 

eToro Copy Traders
eToro Copy Traders

Μόλις αποφασίσετε να αντιγράψετε έναν trader και το κάνετε για πρώτη φορά, θα λάβετε μια ειδοποίηση σχετικά με αυτήν τη μέθοδο συναλλαγών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τους κινδύνους και τους όρους και τις προϋποθέσεις του CopyTrading πριν ξεκινήσετε. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο eToro!*

*Προειδοποίηση: Το 79% των λογαριασμών CFD επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD από αυτόν τον πάροχο. 

Βήματα για να γίνετε eToro CopyTrader 

Αυτά είναι τα βήματα για να γίνετε copy trader: 

 1. Βρείτε έναν Copy Trader 

Κάντε κλικ στο “Discover” > “CopyTrader” > ‘’ViewAll’’(Προβολή όλων) στην αριστερή πλευρά του προφίλ σας. Στη συνέχεια, θα δείτε μια επισκόπηση όλων των traders που μπορείτε να αντιγράψετε. Στην επάνω ενότητα μπορείτε να ορίσετε διάφορα φίλτρα, π.χ. σε ποιες αγορές θέλετε να κάνετε συναλλαγές, πόσο υψηλά είναι τα κέρδη του trader και σε ποια περίοδο επιτεύχθηκαν τα κέρδη. 

eToro CopyTraing
eToro CopyTraing
 1. Επιλέξτε trader 

Εάν κάνετε κλικ στο Copy Trader, θα δείτε επίσης πιο εκτενή και λεπτομερή στατιστικά. Αν έχετε πάρει την απόφαση, στη συνέχεια κάντε κλικ στον trader που θέλετε να αντιγράψετε και κάντε κλικ στο  ‘’Copy’’(Αντιγραφή). 

 1. Copy Trader 

Στο τελευταίο βήμα ορίζετε το ποσό και τα όρια stop loss. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε κλικ στο  ‘’Copy’’(Αντιγραφή). Τώρα το περιουσιακό στοιχείο ή το χαρτοφυλάκιο του επιθυμητού trader θα πρέπει να εμφανίζεται 1:1 στο χαρτοφυλάκιό σας. 

etoro κριτική
etoro κριτική

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τσεκάρει την επιλογή ‘’Copy Open Trades’’(Αντιγραφή ανοιχτών συναλλαγών). Εάν το πλαίσιο ελέγχου είναι ενεργοποιημένο, το σύστημα θα ρυθμιστεί να αντιγράφει επίσης όλες τις υπάρχουσες ανοιχτές συναλλαγές και οι μελλοντικές συναλλαγές αυτού του trader θα αντιγράφονται μόνο όταν ανοίγετε νέες θέσεις. 

Ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό είναι επίσης η ρύθμιση του πότε πρέπει να κλείσει η επένδυσή σας. Μπορείτε να ορίσετε αυτό το ποσό είτε σε ευρώ είτε σε ποσοστό για να περιορίσετε τον κίνδυνο απώλειας. 

Νομική ειδοποίηση: 

Το eToro είναι μια πλατφόρμα πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων που προσφέρει επενδύσεις σε μετοχές και κρυπτονομίσματα, καθώς και διαπραγμάτευση επενδύσεων CFD. 

Τα CFD είναι πολύπλοκα χρηματοοικονομικά μέσα. Λόγω της μόχλευσης τους, διατρέχουν υψηλό κίνδυνο απώλειας χρημάτων. Το 79% των λογαριασμών επενδυτών χάνουν χρήματα όταν διαπραγματεύονται CFD με αυτόν τον πάροχο. 

Λάβετε υπόψιν σας και ενημερωθείτε εκ των προτέρων σχετικά με τους κινδύνους της διαπραγμάτευσης CFD, καθώς δεν μπορούν να αποκλειστούν υψηλές απώλειες. 

Τα κρυπτονομίσματα δεν υπόκεινται σε ρύθμιση και οι τιμές τους μπορεί να κυμαίνονται σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, τα κρυπτονομίσματα δεν είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές. Οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων δεν υπόκεινται σε καμία επίβλεψη από ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ. Το κεφάλαιό σας είναι εκτεθειμένο σε κινδύνους.

FAQ 

Είναι ακριβό το eToro;

Κατά τη σύγκριση των προμηθειών του eToro, διαπιστώσαμε ότι το eToro είναι ένας από τους φθηνότερους brokers όσον αφορά τις μετοχές, τα ETF, τα CFD, τα εμπορεύματα και τα κρυπτονομίσματα. Ανάλογα με το περιουσιακό στοιχείο, οι χρεώσεις μπορεί να διαφέρουν.

Πώς βγάζει το eToro τα χρήματά του;

Το eToro κερδίζει τα χρήματά του με δύο τρόπους. Πρώτον ως broker και δεύτερον μέσω προμηθειών και χρεώσεων κατά τη διαπραγμάτευση CFD. Επιπλέον, υπάρχουν χρεώσεις για ανάληψη 5 USD, καθώς και χρεώσεις αδράνειας υπό ορισμένες συνθήκες. 

Μπορείτε να αποκτήσετε αρνητικό ισοζύγιο με το eToro; 

Εάν επενδύσετε όλο σας το κεφάλαιο σε μία θέση και υπάρχουν υψηλές κινήσεις τιμών, μπορεί να καταλήξετε με απώλειες. Κατά κανόνα, ωστόσο, τα ίδια κεφάλαια παραμένουν θετικά. Ωστόσο, εάν πέσουν σε αρνητικό ισοζύγιο, το eToro θα πραγματοποιήσει μια ανάκληση μετρητών. Σε αυτήν την περίπτωση, όλες οι άλλες ανοιχτές συναλλαγές κλείνουν και το υπόλοιπο του λογαριασμού εξισορροπείται από το ίδιο το eToro.

Δωρεάν ασφάλιση έως 1 εκατομμύριο ευρώ

78 κρυπτονομίσματα και CFD με μόχλευση 

Καλύτερο για αρχάριους

9.0
Ασφάλεια & ρύθμιση
6.0
Επιλογές αγοράς & χρεώσεις
8.0
Υπηρεσίες & χαρακτηριστικά
10.0
Ευκολία χρήσης
8.3 Συνολική βαθμολογία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *