Binance
8.8

Binance

Αγορά, διαπραγμάτευση και κατοχή 350+ κρυπτονομισμάτων στο Binance

Εγγραφείτε τώρα
Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Δεν αποτελεί επαγγελματική ή επενδυτική συμβουλή. Εσείς και μόνο εσείς είστε αποκλειστικά υπεύθυνοι για να προσδιορίσετε κατά πόσον οποιαδήποτε επένδυση, ασφάλεια ή στρατηγική ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν ή υπηρεσία είναι κατάλληλη ή μη κατάλληλη για εσάς με βάση τους επενδυτικούς σας στόχους και την προσωπική και οικονομική σας κατάσταση.
Home » Binance

Κριτική Binance [για την Ελλάδα | 2023] 

Στην κριτική μας για τη Binance, ασχολούμαστε με το πόσο καλό είναι στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Θέτουμε κρίσιμα ερωτήματα, όπως: 

Φυσικά, θα δείτε επίσης στον λεπτομερή οδηγό μας πώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα σε αγορά spot, πώς λειτουργούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Binance και τις άλλες προηγμένες επιλογές συναλλαγών. Παρέχουμε το πιο ολοκληρωμένη κριτική και tutorial της Binance σε όλη την Ελλάδα. 

Η κριτική μας για τη Binance: Η καλύτερη επιλογή για traders 

Η Binance είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως από άποψη όγκου συναλλαγών, αριθμού ενεργών χρηστών και ρευστότητας. Και αυτό συμβαίνει για κάποιους λόγους. 

Το ανταλλακτήριο προσφέρει στους πελάτες του μια τεράστια γκάμα κρυπτονομισμάτων όπως επίσης και επιλογές συναλλαγών που κυμαίνονται από βασικές έως πολύ προηγμένες. Έχει χαμηλές προμήθειες συναλλαγών, ικανότητα να χειρίζεται μεγάλους όγκους συναλλαγών ακόμη και σε στρεσογόνες καταστάσεις για την αγορά και ξεχωρίζει για την παγκόσμια επιχειρηματική του προσέγγιση. 

Η Binance είναι το καλύτερο (centralized) ανταλλακτήριο στον κόσμο για έμπειρους traders κατά τη γνώμη μας! 

Ωστόσο, η Binance έχει ένα μικρό μειονέκτημα! Το ανταλλακτήριο προσφέρει τόσες πολλές επιλογές που μπορούν γρήγορα να μπερδέψουν τους αρχάριους. 

Δεν γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά μεταξύ της αγοράς spot και της αγοράς μελλοντικής εκπλήρωσης, δεν ξέρετε τι σημαίνουν οι όροι ‘’margin”, “μόχλευση” ή “οριακή εντολή διακοπής”; Τότε οι πιθανότητες να αισθάνεστε μεγάλη αβεβαιότητα όταν χειρίζεστε τη Binance είναι πολύ μεγάλες τις πρώτες εβδομάδες. 

Ωστόσο, με δεδομένο ότι μπορεί να διακυβεύονται πολλά χρήματα όταν επενδύετε σε Bitcoin, η απλότητα και η ασφάλεια σε ότι έχει να κάνει με τη διεπαφή χρήστη είναι ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια για μια απόφαση. Ως εκ τούτου, η συμβουλή μας είναι ότι μόνο οι traders με εμπειρία θα πρέπει να διαλέξουν τη Binance. Οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά Bitcoin θα πρέπει να προτιμήσουν το eToro ή το Litebit, τις κορυφαίες 1 και 2 επιλογές μας

Αλλά μην ανησυχείτε. Είστε νέος στην αγορά κρυπτονομισμάτων και έχετε όρεξη για μάθηση; Θα σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε πώς λειτουργεί η Binance και θα σας δείξουμε πώς να κάνετε το πρώτες σας spot αλλά και futures συναλλαγές. 

Κριτική Binance: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων; 

Πλεονεκτήματα
 • Πάνω από 350 κρυπτονομίσματα
 • Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια εγγεγραμμένοι χρήστες
 • Μεγάλο εύρος συναλλαγών (συμπεριλαμβανομένων spot, των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, ,margin) και των τύπων εντολών
 • Μία από τις χαμηλότερες χρεώσεις maker/taker στον κλάδο με μόνο 0,10% (spot)
 • 13 δωρεάν ζεύγη bitcoin spot trading, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων BTC/EUR, BTC/USDT, BTC/USDC.
 • Ταχύτητα, ασφάλεια και προστασία του χρήστη
 • Διαθέσιμη στην ελληνική γλώσσα
Μειονεκτήματα
 • Πολλές λειτουργίες: αποτρεπτική για αρχάριους
 • Τα νομοθετικά ζητήματα δεν επιλύονται 100%.
 • Δεν υπάρχει τηλεφωνική υποστήριξη (μόνο email/αιτήματα υποστήριξης)

Αγορά κρυπτονομίσματα στο Binance!

Ποιος βρίσκεται πίσω από τη Binance; Η κριτική μας 

Η Binance ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2017 από τον Κινεζο-Καναδό επιχειρηματία και προγραμματιστή Changpeng Zhao, κοινώς γνωστό ως “CZ” και τον Yi He. Και οι δύο ιδρυτές εργάστηκαν στο παρελθόν για το ανταλλακτήριο OKCoin. Ο “CZ” ήταν μέλος της ομάδας wallet Blockchain.com από το 2013. 

Εικόνα: Ιδρυτής Changpeng Zhao ("CZ")
Εικόνα: Ιδρυτής Changpeng Zhao (“CZ”), Πηγή: Binance.com.

Μέσα σε λίγα χρόνια, το ανταλλακτήριο έχει καθιερωθεί ως η κυρίαρχη δύναμη στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Με περισσότερους από 30 εκατομμύρια πελάτες αυτή τη στιγμή, η Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων από άποψη αριθμού χρηστών, αλλά και από άποψη όγκου συναλλαγών και ρευστότητας. 

Αν και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων ιδρύθηκε στην Κίνα, η Binance δεν έμεινε εκεί για πολύ. Ενόψει της απαγόρευσης που επέβαλε η κινεζική κυβέρνηση στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων τον Σεπτέμβριο του 2017, η Binance αρχικά μετέφερε την έδρα της στην Ιαπωνία. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα, η επόμενη μετακόμιση ήταν στο νησί της Μάλτας, όπου το ανταλλακτήριο βρήκε ένα κλίμα φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ωστόσο, ξεκίνησε η σύγχυση σχετικά με τα ρυθμιστικά ζητήματα. Αν και τα κεντρικά γραφεία της Binance βρίσκονται στη Μάλτα, δεν υπάγεται εκεί. Αντίθετα, η εταιρεία έχει επίσημα την έδρα της στις Σεϋχέλλες και στα Νησιά Κέιμαν. 

Η Binance έχει επίσης πολλά γραφεία σε όλο τον κόσμο, σε συνολικά 40 χώρες. Σύμφωνα με τις δικές της δηλώσεις, η Binance ρυθμίζεται από κάθε μία από αυτές τις χώρες. Στην πραγματικότητα, η Binance είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 180 χώρες. Υπάρχουν λίγες μόνο χώρες όπου η Binance δεν λειτουργεί. Αυτές είναι οι χώρες που περιλαμβάνονται στους καταλόγους οικονομικών κυρώσεων του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. 

Υπηρεσίες Binance 

Η Binance προσφέρει μια τεράστια, σχεδόν μη διαχειρίσιμη γκάμα υπηρεσιών για τους πελάτες της. Παραθέτουμε εδώ ορισμένες υπηρεσίες για εσάς: 

 • Spot trading: κάντε συναλλαγές με πάνω από 280 κρυπτονομίσματα, σχεδόν 1.000 ζεύγη νομισμάτων.
 • Binance Euro gateway: επιτρέπει την κατάθεση σε ευρώ και σε 40 άλλα νομίσματα fiat και την αγορά κρυπτονομισμάτων. 
 • Binance futures trading: Οι έμπειροι traders μπορούν να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα long ή short με μόχλευση έως και 125 φορές στο Bitcoin. Αν δεν ξέρετε τι σημαίνει αυτό, δεν το συνιστούμε. Είναι πολύ επικίνδυνο και κατάλληλο μόνο για έμπειρους traders. 
 • Binance margin trading: έμπειροι traders μπορούν να χρησιμοποιήσουν κεφάλαια που παρέχονται από τρίτα μέρη για margin trading και συναλλαγές με μόχλευση έως και 3 φορές. Σε σύγκριση με τους κανονικούς λογαριασμούς συναλλαγών, οι λογαριασμοί margin trading επιτρέπουν στους traders να λαμβάνουν περισσότερα κεφάλαια και να τους υποστηρίζουν σε θέσεις μόχλευσης. 
 • Το Binance Earn είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να κερδίζετε παθητικό εισόδημα από το υπόλοιπό σας, όπως δανεισμό και staking, καθώς και άλλες μεθόδους. 
 • Η Binance Card είναι μια χρεωστική κάρτα Visa για τον λογαριασμό σας στη Binance. 
  Binance Launchpad: Οι νεοσύστατες εταιρείες blockchain μπορούν να λανσάρουν τα νέα τους διακριτικά εδώ και οι χρήστες μπορούν να έχουν έγκαιρη πρόσβαση σε αυτό. 
 • Αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο: Παράλληλα με την κεντρικό ανταλλακτήριο, η Binance έχει αναπτύξει ένα αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο. 
 • Binance Academy: ένα ελεύθερα προσβάσιμο κέντρο εκμάθησης με εκπαιδευτικό υλικό σχετικά με το blockchain και τα κρυπτονομίσματα. 
 • Binance Chain και Binance Coin (BNB): Ένα σύστημα blockchain με δικό του διακριτικό (BNB) και αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο(DEX).
 • Binance OTC: Εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές για φάλαινες και άλλους traders μεγάλου όγκου. 

Είναι ασφαλήςη Binance; 

Ως το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, η Binance μπορεί να θεωρηθεί ιδιαίτερα αξιόπιστη. Ωστόσο, επειδή η Binance είναι τόσο δημοφιλής, το ανταλλακτήριο είναι επίσης δημοφιλής στόχος για τους χάκερ. Το 2018, γνώρισε μια επίθεση – αλλά ήταν λάθος των απρόσεκτων χρηστών, όχι της Binance. 

Οι απατεώνες είχαν συλλέξει τα στοιχεία σύνδεσης χιλιάδων χρηστών για μήνες μέσω ενός ιστότοπου phishing και δημιούργησαν κρυφά πρόσβαση API για τους λογαριασμούς. Μια μέρα τον Μάρτιο του 2018, χτύπησαν και μετέτρεψαν όλα τα altcoins των θυμάτων σε Bitcoin. Ευτυχώς, τα συστήματα ασφαλείας της Binance εντόπισαν και σταμάτησαν την επίθεση. 

Αν και οι χρήστες έχασαν εν μέρει τα χρήματά τους, η Binance πλήρωσε για αυτήν τη ζημιά, αν και δεν ήταν υποχρεωμένη να το κάνει. Το περιστατικό κατέδειξε τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας της Binance και βοήθησε στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης στην Binance. 

Η Binance διαθέτει επίσης συστήματα ελέγχου κινδύνου τεχνητής νοημοσύνης από τον Μάρτιο του 2021. Επιπλέον, η Binance χρησιμοποιεί αναλυτικά στοιχεία big data και εγκληματολογίας του κυβερνοχώρου για να ανιχνεύσει ύποπτη ή παράτυπη δραστηριότητα στο ανταλλακτήριο. 

Υπάρχει επίσης ένα “Secure Asset Fund for Users” (SAFU) ήδη από τον Ιούλιο του 2018. Σε αυτόν τον λογαριασμό, το 10% όλων των εσόδων από συναλλαγές κατατίθεται για την κάλυψη ζημιών λόγω hacking. 

Η Binance αυξάνει το "SAFU" σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια
Η Binance αυξάνει το “SAFU” σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Αν υπάρχει κάποια αντικρουόμενη κριτική για τη Binance, είναι το γεγονός ότι το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης της Binance δεν είναι 100% σαφές. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, εικαζόταν ότι η Binance είχε άδεια και υπαγόταν στη Μάλτα. Ωστόσο, η Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Μάλτας (MFSA) δημοσίευσε μια δήλωση ότι η Binance δεν υπάγεται στην MFSA στη Μάλτα. 

Έκτοτε, το ερώτημα της ρύθμισης δεν έχει απαντηθεί οριστικά. Η Binance ισχυρίζεται ότι συμμορφώνεται με τους τοπικούς νόμους και ότι έχει άδεια για κάθε δικαιοδοσία. Ωστόσο, τα στοιχεία για αυτό είναι ελάχιστα. Από όσο γνωρίζουμε, ωστόσο, η Binance λειτουργεί σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται – συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. 

Χρεώσεις 

Πιθανώς το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Binance είναι οι πολύ λογικές προμήθειες συναλλαγών. Οι χρεώσεις της Binance είναι από τις χαμηλότερες στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων. Παρακάτω σας δίνουμε μια επισκόπηση των προμηθειών, οι οποίες εξαρτώνται από τις ενέργειές σας και τον τύπο συναλλαγών. 

Euro gateway  

Εάν δεν κατέχετε ήδη κάποιο κρυπτονόμισμα, θα πρέπει να κάνετε κατάθεση μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή πιστωτικής κάρτας SEPA. Τα τέλη ποικίλλουν σε αυτή την περίπτωση. 

διαπραγμάτευση στην αγορά spot

Μόλις ληφθεί η κατάθεσή σας σε ευρώ στον λογαριασμό σας Binance, μπορείτε να ανταλλάξετε τα EUR έναντι ενός κρυπτονομίσματος. Γενικά, οι χρεώσεις για όλα τα κρυπτονομίσματα είναι 0,10% του συνολικού ποσού ανά συναλλαγή (maker/taker fee).   

Για παράδειγμα, στο Coinbase Pro πληρώνετε 0,5% ανά συναλλαγή και το Bittrex έχει προμήθεια συναλλαγών 0,2%. Άλλα ανταλλακτήρια όπως το Kraken και το Poloniex είναι επίσης πιο ακριβά με 0,15-0,16% προμήθειες maker και 0,25-0,26% προμήθειες παραλήπτη. Επιπλέον, μπορείτε να εξοικονομήσετε μέρος των χρεώσεων στην Binance εάν είστε κάτοχος του Binance Coin (BNB). Αυτήν τη στιγμή λαμβάνετε έκπτωση 25% στις προμήθειες συναλλαγών σας για αυτό. 

Τον Ιούλιο του 2022, η Binance εισήγαγε επίσης συναλλαγές χωρίς χρέωση και για τα 13 ζεύγη συναλλαγών BTC. Η συναλλαγή χωρίς χρέωση περιλαμβάνει επίσης το ζεύγος BTC/EUR. Έτσι, δεν υπάρχουν (προς το παρόν) χρεώσεις maker και taker κατά την ανταλλαγή ευρώ με Bitcoin. 

Θα πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στις χρεώσεις ανάληψης κρυπτονομισμάτων. Η Binance βρίσκεται στην κορυφή και από αυτή την οπτική. Σημειώστε ότι τα τέλη ανάληψης διαφέρουν από κρυπτονόμισμα σε κρυπτονόμισμα, γι’ αυτό χρησιμοποιούμε το Bitcoin για σύγκριση. 

Για την Binance, η χρέωση ανάληψης είναι 0,0002 BTC (που μεταφράζεται σε περίπου 4,50 EUR με επιτόκιο BTC 21.500 EUR). Το Kraken και το Bittrex χρεώνουν και τα δύο 0,0005 BTC, ενώ το Bitfinex χρεώνει 0,0004 BTC. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο Binance!

Binance Futures 

Οι προμήθειες συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης της Binance είναι επίσης πολύ χαμηλές στο 0,02% αμοιβή maker και 0,04% αμοιβή taker. 

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αξιολόγηση των προμηθειών της Binance είναι το επιτόκιο χρηματοδότησης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και το ημερήσιο επιτόκιο για margin positions. Αυτά συνήθως αλλάζουν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, αλλά μπορείτε να τα δείτε στον ιστότοπο. 

Διαδικασία Επαλήθευσης και όρια Binance 

Η επαλήθευση στη Binance δεν είναι υποχρεωτική εάν ζείτε στην Ελλάδα. Ωστόσο, τότε η χρήση του ανταλλακτηρίου είναι περιορισμένη. Επιπλέον, οι όγκοι συναλλαγών σας είναι περιορισμένοι. Από την άλλη, δεν επιτρέπεται να κάνετε καταθέσεις και αναλήψεις σε ευρώ. Ουσιαστικά, όπως και με κάθε άλλο αξιόπιστο ανταλλακτήριο, απαιτείται επαλήθευση. 

Στο Binance υπάρχουν δύο επίπεδα επαλήθευσης: προσωπικό επίπεδο και επίπεδο διεύθυνσης. Η  επαλήθευση σε προσωπικό επίπεδο απαιτεί να εισαγάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία, τα οποία σας επιτρέπουν να αυξήσετε το ποσό ανάληψης από 2 BTC σε 100 Bitcoin, καθώς και να ξεκλειδώσετε τη δυνατότητα κατάθεσης και ανάληψης. 

Η επαλήθευση σε προσωπικό επίπεδο περιλαμβάνει την εισαγωγή του ονόματος, της ημερομηνίας γέννησης και της διεύθυνσης κατοικίας σας. Επιπλέον, πρέπει να ανεβάσετε μια φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σας και να τραβήξετε μια φωτογραφία σας. 

Η επαλήθευση διεύθυνσης θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα όρια κατάθεσης σε ευρώ. Μπορείτε επίσης να κάνετε αίτηση για κάρτα Binance. Και οι δύο διαδικασίες από τη Binance είναι πολύ γρήγορες και μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από 10 λεπτά. 

Κατάθεση ευρώ 

Για να καταθέσετε ευρώ στη Binance, κάντε κλικ στο σύνδεσμο “Αγορά κρύπτο” > “Τραπεζική κατάθεση” στο επάνω μέρος της σελίδας. Μετά από αυτό, θα δείτε τα τραπεζικά στοιχεία της Binance, όπου στέλνετε τα ευρώ σας. Μετά από μία ή δύο ημέρες, τα χρήματα θα πρέπει να βρίσκονται στον λογαριασμό σας στη Binance. 

αγορά κρυπτονομίσματα στο Binance
Κατάθεση ευρώ στο Binance

Πλατφόρμα συναλλαγών Binance 

Εάν είστε αρχάριος που ασχολείστε με τη Binance για πρώτη φορά, θα παρατηρήσετε γρήγορα ότι η πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως σε πιο προχωρημένους  traders κρυπτονομισμάτων. Ένας αρχάριος μπορεί γρήγορα να νιώσει μπερδεμένος από την γκάμα διαφορετικών μέσων συναλλαγών και άλλων επιλογών. Ακόμη και η πιο απλή «βασική» προβολή είναι πολύ περίπλοκη: 

Αλλά μην ανησυχείτε! Θα προσπαθήσουμε να σας μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε σε αυτό το άρθρο, ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε τη Binance χωρίς πονοκέφαλο. 

Αγοράστε κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας το “Binance Μετατροπή” 

Η απλούστερη διεπαφή συναλλαγών είναι η πλατφόρμα «Μετατροπή». Εδώ, ο trader απλώς επιλέγει το κρυπτονόμισμα που εισάγει και το επιθυμητό νόμισμα λήψης και κάνει τη συναλλαγή. Δεν υπάρχουν γραφήματα, εντολές ή χρεώσεις. 

Αυτή είναι μια εξωχρηματιστηριακή αγορά. Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των τιμών αγοράς και πώλησης, αλλά είναι αρκετά μικρή για τα πιο δημοφιλή ζεύγη με υψηλό όγκο συναλλαγών. Εκτός από τα 48 κρυπτονομίσματα που είναι διαθέσιμα στην πλατφόρμα Convert, διατίθεται και ανταλλαγή με EUR. 

Binance Μετατροπή
Binance Μετατροπή

Μόλις βρεθείτε στην υποσελίδα “Μετατροπή”, απλά εισάγετε το επιθυμητό ποσό σε ευρώ, επιλέξτε ένα κρυπτονόμισμα και κάντε κλικ στο “Προεπισκόπηση μετατροπής”. Είναι σημαντικό να επιλέξετε πρώτα «Αγορά». Αυτό σημαίνει ότι η αγορά θα γίνει στην τιμή της αγοράς, η οποία είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για αρχάριους. 

Αγορά κρυπτονομίσματα στο Binance!

Συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην αγορά spot

Η ‘’Κλασσική’’ πλατφόρμα συναλλαγών είναι η αρχική απεικόνιση γραφημάτων και όγκου. Παρέχει στους traders πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δραστηριότητα στο ζεύγος που θέλουν νακάνουν συναλλαγές. Παρέχει επίσης πλήρη πρόσβαση σε όλα τα κρυπτονομίσματα και τα ζεύγη συναλλαγών που είναι διαθέσιμα στη Binance. Για παράδειγμα, για να ανταλλάξετε Bitcoin (BTC) έναντι Ethereum (ETH), πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα: 

 1. Επιλογή Bitcoin. 
 2. Πληκτρολογήστε “ETH” στο πλαίσιο αναζήτησης για να εμφανίσετε το ζεύγος συναλλαγών ETH/BTC. 
 3. Ελέγξτε στην επάνω αριστερή γωνία ότι έχετε πραγματικά επιλέξει το σωστό ζεύγος συναλλαγών (ETH/BTC). 
 4. Κάντε κλικ στο “Spot” για να εκτελέσετε μια spot συναλλαγή. 
 5. Εάν θέλετε να κάνετε μια εντολή αγοράς, κάντε κλικ στο “Αγορά”.
 6. Αφού ορίσετε το ποσό του BTC που θέλετε να πουλήσετε, κάντε κλικ στο “Αγορά ETH”. 
Σεμινάριο για το πώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα
Σεμινάριο για το πώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα

Αγορά κρυπτονομίσματα στο Binance!

Τύποι εντολών στη Binance 

Οι τύποι εντολών που προσφέρει η Binance είναι η οριακή εντολή, η εντολή αγοράς, η εντολή ορίου διακοπής, η τελική εντολή διακοπής και η εντολή OCO (το ένα ακυρώνει το άλλο). Πριν κάνετε μια συναλλαγή στο ανταλλακτήριο, θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς τι σημαίνουν οι τύποι εντολών. Θα σας παρουσιάσουμε τους τρεις πιο σημαντικούς τύπους εντολών: 

Εντολή αγοράς 

Η εντολή αγοράς είναι η πιο σημαντική και ταυτόχρονα η πιο απλή εντολή. Εάν επιλέξετε αυτήν την εντολή, θέλετε να αγοράσετε άμεσα ή να πουλήσετε στην καλύτερη διαθέσιμη τιμή. Αγορά σημαίνει ότι αγοράζετε στην τρέχουσα τιμή αγοράς ενός κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που η εντολή αγοράς διασφαλίζει τη συναλλαγή, δεν χρειάζεται πάντα να εκτελείται στην τρέχουσα τιμή. Η εντολή αγοράς εκτελείται στην καλύτερη τιμή, αλλά αυτή η τιμή μπορεί να αλλάξει σε κλάσματα του δευτερολέπτου (το λεγόμενο «slippage»). 

Οριακή εντολή 

Η οριακή εντολή είναι μια εντολή που καταχωρείτε στο βιβλίο εντολών με μια συγκεκριμένη τιμή ορίου αγοράς ή πώλησης. Έτσι, η εντολή σας καταχωρείται στην ουρά του βιβλίου εντολών μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή τιμή. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι οι traders μπορούν να αφαιρέσουν την οριακή εντολή ανά πάσα στιγμή πριν εκτελεστεί. 

Εντολή Διακοπής Ορίου 

Μια «Εντολή διακοπής ορίου» είναι μια εντολή αγοράς ή πώλησης υπό όρους που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας εντολής διακοπής με εκείνα μιας οριακής εντολής. Κατά συνέπεια, αποτελείται από δύο τιμές: μια τιμή στάσης α και μια οριακή τιμή. Και οι δύο τιμές πρέπει να καθοριστούν από τον επενδυτή πριν από την εντολή. 

Η εντολή διακοπής ορίου ενεργοποιεί μια εντολή ορίου για την αγορά ή την πώληση ενός χρηματοοικονομικού μέσου μόλις επιτευχθεί η καθορισμένη τιμή διακοπής. Οι traders μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το είδος εντολών τόσο για να ανοίξουν μια θέση όσο και για να περιορίσουν τις ζημίες ή  κάνουν ανάληψη από τα κέρδη. 

Έτσι, μια εντολή διακοπής ορίου τοποθετείται όταν ένας ε trader θέλει η εντολή να τοποθετηθεί με οριακή εντολή μετά την επίτευξη μιας καθορισμένης τιμής. Συνεπώς, αυτός ο τύπος εντολής απαιτεί τον καθορισμό δύο σημείων τιμής: 

 • Stop: Η τιμή στην οποία θα ενεργοποιηθεί ηΕντολή Διακοπής Ορίου.
 • Όριο: Η ελάχιστη ή η μέγιστη τιμή στην οποία θα πρέπει να εκτελεστεί η εντολή

Binance Futures 

Το Futures είναι μια πλατφόρμα συναλλαγών που επιτρέπει στους traders να κάνουν εικασίες σχετικά με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Με αυτόν τον τρόπο, η Binance σάς επιτρέπει να κάνετε συναλλαγές με μόχλευση έως και 125x. 

Αυτό είναι τεράστιο δεδομένου ότι στην Ευρώπη, η μόχλευση στα CFD κρυπτονομισμάτων για τους μικρούς traders  περιορίζεται στο 1:2. Σημαντικό να γνωρίζετε: Για την ασφάλεια των χρηστών, η Binance περιορίζει τη μόχλευση στο μέγιστο 20x εντός των πρώτων 60 ημερών. 

Ένα απλό παράδειγμα για να επεξηγήσουμε τη μόχλευση: 

Μόχλευση 20x σημαίνει ότι στοιχηματίζετε «εικονικά» στην τιμή με είκοσι φορές το υπόλοιπό σας. Εάν η τιμή αυξηθεί κατά 10 τοις εκατό σε ένα στοίχημα 1.000 EUR, το κέρδος σας δεν θα ήταν μόνο 100 EUR, αλλά είκοσι φορές = 2.000 EUR. 

Ομοίως, πολλαπλασιάζονται και οι απώλειές σας. Αυτό σημαίνει ότι εάν η ισοτιμία πέσει κατά -10%, θα υποστείτε απώλεια 2.000 ευρώ. Εφόσον δεν έχετε τόσα χρήματα στον λογαριασμό σας, η συναλλαγή θα έκλεινε στο -5% και ο λογαριασμός σας θα μειωνόταν στα 0 EUR, εκτός αν είχατε καταθέσει περισσότερα χρήματα στον λογαριασμό σας. 

Επομένως, η λειτουργεία μόχλευσης ενέχει πολύ υψηλό κίνδυνο, γι’ αυτό και αυτό το χαρακτηριστικό είναι κατάλληλο μόνο για πιο προχωρημένους traders. Για να ελαχιστοποιήσετε τους εγγενείς κινδύνους από τη χρήση μόχλευσης, θα πρέπει πάντα να ορίζετε μια εντολή διακοπής της απώλειας. Αυτό θα κλείσει αυτόματα τη θέση σας όταν χάσετε ένα συγκεκριμένο ποσό. 

Για να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία Futures, πρέπει να έχετε λογαριασμό στο ανταλλακτήριο και επίσης να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό για αυτήν την υπηρεσία. 

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USD-M και COIN-M 

Βασικά, η Binance διακρίνεται μεταξύ δύο προϊόντων: συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USD-M και COIN-M. 

 • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης USD-M συνοδεύονται από margin και συνδέονται με ένα stablecoin (BUSD, USDT) για την παράδοση του κρυπτονομίσματος. 
 • Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης COIN-M παρέχονται με ασφάλεια και συνδέονται με Bitcoin ή Altcoin. 

Ανάλογα με το αν θα επιλέξετε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης COIN ή USDT, τα κέρδη και οι ζημίες πραγματοποιούνται στο stablecoin (BUSD, USDT) ή στο αντίστοιχο κρυπτονόμισμα (BTC, ETH,…). 

Αυτά τα λεγόμενα “Perpetual Futures Contracts” λειτουργούν παρόμοια με τα συμβατικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Ωστόσο, η βασική διαφορά είναι ότι τα συμβόλαια δεν λήγουν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η συναλλαγή παραμένει σε λειτουργία επ’ αόριστον, 

Margin Trading

Κάτω από τον σύνδεσμο «Trade» υπάρχει και η επιλογή «Περιθώριο», η οποία απλώς φιλτράρει τα ζεύγη συναλλαγών με βάση αυτά για τα οποία υπάρχει margin. Χωρίς αυτό το φίλτρο, τα ζεύγη που επιτρέπουν το margin εμφανίζονται με ένα μικρό σύμβολο 3x, 5x ή 10x μετά το ζεύγος συναλλαγών. 

Margin Trading στην Binance 
Margin Trading στην Binance

Binance Earn 

Το “Earn” προσφέρει τη δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των διαθεσίμων κρυπτονομισμάτων σας μέσω πονταρίσματος και άλλων μοντέλων. Εδώ, το ανταλλακτήριο Binance διαθέτει μια ιδιαίτερα ευρεία και ευέλικτη προσφορά, η οποία δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον κλάδο. 

Οι επιλογές περιλαμβάνουν παραλλαγές που θεωρούνται ασφαλείς, αλλά και ορισμένες πιο ριψοκίνδυνες εκδόσεις που δελεάζουν με υψηλότερα κέρδη. Η προσφορά κυμαίνεται από 1,5% έως και πάνω από 50% επιτόκιο. Οι πιο συνηθισμένες προσφορές Earn είναι: 

 • Simple Earn 
 • BNB Vault 
 • Locked Staking 
 • Dual Investment 
 • DeFi Staking
 • ETH 2.0 Staking

Αυτές είναι αρκετά διαφορετικές παραλλαγές, αλλά λειτουργούν πάντα το ίδιο: Οι χρήστες μπορούν να ποντάρουν τα δικά τους κρυπτονομίσματα προκειμένου να τα αυξήσουν περαιτέρω σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. 

Ωστόσο, οι διάφορες προσφορές διαφέρουν αφενός ως προς τον κίνδυνο και την πληρωμή, και αφετέρου, υπάρχουν επίσης συχνά περιορισμοί σχετικά με τα κρυπτονομίσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Έτσι, σίγουρα αξίζει να ρίξετε μια προσεκτική ματιά στην αντίστοιχη προσφορά εκ των προτέρων και να κατανοήσετε τους κινδύνους. 

Ανασκόπηση της κριτικής μας για τη Binance 

Με βάση τις εκτιμήσεις μας για την εμπειρία χρήστη, την ποιότητα της υπηρεσίας, τις δυνατότητες, την ευκολία πλοήγησης και τη βαθμολογία σε σύγκριση με άλλα ανταλλακτήρια, η κριτική μας στη Binance δείχνει ότι το ανταλλακτήριο είναι η κορυφαία επιλογή για έμπειρους traders και επενδυτές. Παρόλα αυτά, σας συμβουλεύουμε να κάνετε και την προσωπική σας έρευνα. 

Aliquam sapien ex, finibus ut interdum a, varius hendrerit felis. Ut lobortis lorem sit amet dolor sagittis, vel blandit massa porttitor. Aliquam erat volutpat. Duis tincidunt, turpis ut porta malesuada.

Cras in nisi id turpis cursus vulputate. Aliquam at sapien non tellus congue efficitur. Nam scelerisque quam quis turpis pellentesque, in placerat erat laoreet. Integer porttitor malesuada ante, nec aliquet dui pellentesque sit amet.

FAQ για την Binance

Είναι η Binance απάτη;

Το Binance είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο από την άποψη τόσο του όγκου συναλλαγών όσο και της βάσης χρηστών (πάνω από 90 εκατομμύρια) και ως εκ τούτου έχει κερδίσει ένα ορισμένο επίπεδο εμπιστοσύνης στον κόσμο της κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, υπήρξαν διαμάχες στο παρελθόν επειδή η Binance είναι μια υπεράκτια εταιρεία της οποίας η δομή είναι αδιαφανής και όχι δημόσια. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία συνεργάζεται με πολλές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Τι είναι η Binance;

Η Binance είναι μακράν το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, διευρύνοντας περαιτέρω το προβάδισμά της έναντι της δεύτερης θέσης (Coinbase) μετά την κατάρρευση της FTX. Το ανταλλακτήριο, το οποίο ειδικεύεται αποκλειστικά στα κρυπτονομίσματα, ιδρύθηκε το 2018 από τον Κάναθο Changpeng Zhao ή αλλιώς “CZ”.

Binance λογαριασμός και εγγραφή – Πώς λειτουργεί;

Η εγγραφή στο Binance είναι πανεύκολη και δεν διαφέρει πολύ από την εγγραφή σε παραδοσιακές πλατφόρμες συναλλαγών. Λόγω των κανονισμών στην Ευρώπη και την Ελλάδα, κάθε λογαριασμός πρέπει να περάσει από τη διαδικασία γνωριμίας με τον πελάτη σας (KYC).

Πώς κανω αναληψη απο Binance;

Η Binance επιτρέπει την ανάληψη κρυπτονομισμάτων, καθώς και την ανάληψη ευρώ μέσω τραπεζικού εμβάσματος SEPA, αλλά και μέσω πιστωτικής κάρτας.

Binance Λεπτομέρειες

Νομίσματα
Ιδρύθηκε

350+ κρυπτονομίσματα

spot και futures market

Χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών

7.0
Ασφάλεια & ρύθμιση
10.0
Επιλογές αγοράς & χρεώσεις
10.0
Υπηρεσίες & χαρακτηριστικά
8.0
Ευκολία χρήσης
8.8 Συνολική βαθμολογία